Inlägg från: GeneralElectric |Visa alla inlägg
  • GeneralElectric

    Vår bröllopshemsida! Ris och ros önskas!

    En sak jag tänkte på är hur du kan stryka lite i språket. Du har skrivit:

    Under kvällen kommer hotellets bar vara öppen och där kan man inhandla vad man önskar dricka, även alkoholfria alternativ finns. Något som kan vara bra att veta angående detta, är att baren tar kort och stänger kl.01.00.

    och det blir mer rakt på sak och hälften av texten med samma information om du skriver:

    Under kvällen är hotellets bar öppen. Där kan ni köpa det ni önskar dricka; alkoholfria alternativ finns. Baren tar kort och stänger kl. 01.00.

    Formuleringen ”Något som kan vara bra att veta angående detta, är att...” är ju helt onödig! Allt som finns med på sajten är ju tänkt att vara saker som kan vara bra att veta.

    Sedan tänkte jag på att det är lite tråkigt att ni avslöjar menyn. Men när jag såg att ni tar kuvertavgift tänkte jag att det är ganska bra, så att man vet bättre vad man liksom får för pengarna.

  • GeneralElectric

    Jo, en sak till. Om jag skulle ta ut kuvertavgift (och detta är inte tänkt att bli ett inlägg i debatten för eller emot kuvertavgifter!) så skulle jag lägga upp det ungefär som ni gjort och skriva:



    Ni som vill äta middag tillsammans med oss infinner er på Hotell Aurum kl.17.00.
    Då blir det mer positivt: att alla som får inbjudan till bröllopet är välkomna på vigseln och kan sedan välja att därutöver vara med och äta en gemensam måltid för självkostnadspris (typ).
    Istället för det mer negativa: att alla som får inbjudan är välkomna på bröllopet – men bara om man betalar (som jag fick känslan av genom en inbjudan med kuvertavgift som jag fick nyligen. 
    Då känns alternativet att enbart vara med om vigseln som snålvarianten; bättre om vigseln är grunden/det viktigaste och att festen är en skojig bonus (även om man får betala för den, men då som en bröllopspresent till er att ni får festen). Hoppas ni förstår vad jag menar...
    Detta tycker jag att ni har gjort rätt på er sajt! Möjligen kan ni renodla det ännu mer.

    Tar hotellet verkligen samma kostnad för barnens meny som för de vuxnas?
  • GeneralElectric
    Pinkgrape skrev 2011-05-06 10:56:10 följande:
    En anledning till at vi avslöjar menyn är för att, precis som du skriver, de ska veta vad de betalar för och för att det ska bli enklare för gästerna att höra av sig om relevanta allergier. Vi har tex ingen fisk eller skaldjur på menyn och då känns det onödigt att få 10 mejl från folk som är allergisk mot det. Samt visa på att det kommer serveras kött, så att de som är vegetarianer får en chans att veta det.
    Aha, smart!

    Förr oss är det tvärtom – vi har inte fått massor av mail om vegetarianism och fisk och allergier (vilket vi uppmanade folk att skicka information om i infoladet). Bara något enstaka, och rent statistiskt borde det nog vara minst tio. Så vi får uppmana folk att skicka sådana när vi gör ett nytt utskick, så att de inte hör av sig i sista minuten...
  • GeneralElectric
    Pinkgrape skrev 2011-05-06 10:56:41 följande:
    Men som sagt, vill gärna ha lite förslag på hur man kan göra en bra presentation av brudparet?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Lägg in en massa bilder av er två tillsammans!
  • GeneralElectric

    Fortsättning på ovanstående:

    Kanske har hemsidan en funktion för ett bildspel? Ni får utrymme att berätta en hel del om er och era intressen i bildtexterna, samtidigt som det går relativt lätt både att fixa och – för gästerna – att läsa.

Svar på tråden Vår bröllopshemsida! Ris och ros önskas!