Inlägg från: GeneralElectric |Visa alla inlägg
  • GeneralElectric

    Hur långe har ni varit tillsammans när ni började planera Bröllop?

    Vi hade varit tillsammans i drygt två veckor (!) när han friade; ringväxlingen skedde några veckor senare. När bröllopet ståndar har vi varit förlovade i ungefär nio månader.
    Redan innan han friade, när vi bara hade varit ihop några dagar, hade vi skojat om olika vansinniga ingredienser vi skulle ha med vid det då väldigt fiktiva bröllopet – de flesta av dem finns faktiskt med nu! Inte alla dock, exempelvis inte ”stora issvanar fullastade med ostron på mottagningen”..

  • GeneralElectric
    hoodilady skrev 2011-05-03 11:50:03 följande:
    Det är väldigt spännande det här tycker jag!
    Hur kommer det sig att ni valde att gifta er så snart?
    (måste tillägga att jag inte är emot det..)
    Tja, ”why wait?”, liksom?!

    Till saken hör kanske att vi båda är relativt gamla (äldre än de flesta på BT, tror jag) och hade varit singlar länge. Kändes inte som att det var läge att dra ut på det!
    Men visst, det var/är lite av ett risktagande för båda. Särskilt som han är katolik, det är liksom inte så att vi kan skiljas oss om några år om det inte fungerar.
    Men än så länge, med mindre än två månader kvar till vigseln, känns allt bara bra!

    Kan tilläggas att de flesta som känner oss tyckte att det gick_väldigt_ snabbt, men det tyckte faktiskt inte vi. Vi hade träffats och börjat lära känna varandra cirka sju månader innan vi blev ihop – men utlandsresor och ett annat förhållande kom emellan...

    Nio månaders förlovningstid är väl ändå rätt långt...hehe. Jag har en kompis som blev tillsammans med en tjej den 6 februari häromåret. De bestämde att gifta sig efter några veckor! Förvisso spelade visumregler in, men framför allt tror jag också att de kände: ”varför dra ut på det?”.
    Men hennes (katolska, konservativa) familj satte då käppar i hjulet, så den dagen fick bli förlovningsdag istället – och vigseln *sköts upp* till den 17 april. Två och en halv månader efter deras första date var det alltså bröllop!

    Jag var med på det bröllopet, en liten men synnerligen romantisk vigsel – och det var så fint just för att de var så nyförälskade...
    Äktenskapet är nu inne på sitt tredje år, och de är fortfarande väldigt fina tillsammans! De spelade en konsert på vår förbröllops-cocktailmottagning...
Svar på tråden Hur långe har ni varit tillsammans när ni började planera Bröllop?