Inlägg från: Freakie |Visa alla inlägg
  • Freakie

    Malmö brudar 2011/2012

    En till Malmötös
    Vi gifter oss i sommar, 30:e Juli är det dags för vår del. Borgerlig vigsel på Malmöhus slott.

  • Freakie
    knyttan skrev 2011-04-10 21:18:51 följande:
    Ja det är i slottskyrkan inne på slottet... (och för att förtydliga så har jag ju inte min familj PÅ kalmar slott utan i Kalmar, såg lite roligt ut nu när jag läste det igen, hahahah)
    Vi kommer nog att fixa det mesta utom blommor och hår i Malmö, har lite gamla bekanta i floristbranchen där uppe som jag ska försöka utnyttja...  Vi har fortfarande inte bestämt var vi ska ha festen än, om det blir på restaurang eller i festlokal med Catering, men vi gifter oss inte förrän nästa sommar så det är ju ett tag till... När o var ska ni gifta er?

    Freakie: Malmöhus slott är också fint! Känns som om det börjar bli tema på gamla renässansslott här :D
    För vår del handlar det mycket om att vi inte vill gifta oss i kyrkan, och då finns det inte så många andra fina lokaler kvar i Malmö Tungan ute Och inne på slottet (museet) så finns det en jättefin vigsellokal som man kan hyra. Vågade inte chansa på en utomhusvigsel, man vet ju aldrig hur vädret blir.
  • Freakie

    Theka: Vi ska till Södra Sandby på lördag och provsmaka moussetårtor från Evas hembageri. Deras priser låg på ca 35-40 kronor per bit. Har inte ätit någon bröllopstårta därifrån förr, men finns däremot smaka en av deras kolatårtor för några veckor sen och den var helt makalös! Kan ge mer info efter att vi har varit där
    När det gäller tårtrummet i Arlöv så gäller det att vara ute i god tid, hon var redan fullbokad på vår dag

    RiNa: Nu blir jag ju nyfiken, vilken kyrka har ni valt?

  • Freakie

    RiNa: Japp, de har en hemsida:
    http://www.evashembageri.se/index.php?p=bakelser
    När jag pratade med dom så lät de som om de var öppna för olika utseender på tårtor. På hemsidan finns inte jättemycket...

    Mogen: Grand har jag också hört en del gott om, men inte smakat själv.

    Theka: Ja, du får gärna återkomma gällande EG blomman. I dagsläget så har jag bokat in dom för att göra blommorna men funderar lite grann på att ändra till Art of Flowers mest för att det ligger närmare frisören. Men har inte riktigt bestämt mig än så blir kul att höra vad du tycker om dom. 

  • Freakie

    Millemoj: Håller helt klart med dig om Palm design. De var enormt hjälpsamma när jag var där!

    Theka: Är nyfiken på hur det gick på EG blomman? Tungan ute

  • Freakie
    midsommardagen 2011 skrev 2011-04-13 20:55:16 följande:
    Vi har anlitat en tjej som heter isabell n wedin, hon fotograferade superfina bilder på en väns lillasyster. Mycket rimliga priser också tycker jag. Ska bli väldigt spännande på söndag, jag blir så himla stel på kort så jag behöver verkligen en fotograf som jag klickar med Glad.  Har ni hittat någon?

    Vi ska ha festen på Malmö Opera. Det har varit min dröm sedan jag var liten så jag är så himla glad över att det blir så! Om det inte hade blivit det så tror jag att jag hade velat ha festen på kallbadhuset, också så himla mysigt, och tänk vilka fina bilder man kan få vid vattnet! Hur tänker ni vad gäller lokal och fest? stort/litet? pampigt/avslappnat?
    Malmö Opera, så fint! Vi var också där och tittade

    Vårt viktigaste krav när det gällde festlokal var att vi ville ha lokalen centralt i Malmö. Har en del gäster som inte är från Malmö, som kommer att bo på hotell och ville inte att dessa skulle behöva ordna med någon komplicerad transport. Så det fick bli Malmöhus för vår del!
  • Freakie
    Theka skrev 2011-04-13 21:04:46 följande:
    Ja, precis. Det är fyra rader (plus då de uppe på läktaren).

    Idag var det som sagt dags för besöket på EG-blomman. Vi pratade med en som heter Christina och vi hade mailat bilder innan som hon hade skrivit ut och detaljerat skrivit om priset på varje enskild blomma i varje bukett. Det tyckte jag var superbra för då fick man ju veta varför det skiljde si och så mycket mellan de olika. Bilderna var mest som inspiration och de hade en fotobok vi fick bläddra i men det slutade med en kombination av två av buketterna vi hade föreslagit. Buketten plus två corsager kommer gå på runt 1400-1800 beroende på kallornas pris. 

    Jag tyckte att det var jättebra att komma dit och prata med henne och jag tror vi förstod varandra rätt väl om hur slutprodukten skulle bli. Jag hoppas på att det blir toppenbra! Det känns så iaf.

    Vi hann även med att gå in på Konditori Katarina och höra oss för om bröllopstårta. Dessvärre visste väl kanske tjejen i kassan inte riktigt allt men vi fick numret direkt till bagaren så kunde han tillgodose våra önskemål. Vi passade på att köpa med oss bakelser hem och smaka på som alternativ och till imorgon ska vi hämta upp två bitar till (hehe, this part I like!).  
    Vad kul att vi har varit inne på samma ställen, har också varit på Konditori Katarina. Vi fastnade dock inte för några av deras tårtor, provsmakade i för sig bara tre stycken. Gillade chokladtårtan bäst, men den kändes lite mäktig som bröllopstårta. Om ni åker till Katarina konditoriet på Sallerupsvägen så kan ni få gratis provbitar för avsmakning
  • Freakie
    Theka skrev 2011-04-13 21:49:05 följande:
    Aha! Det sa hon inget om! Luring. 
    Jag tyckte inte det var något som helst fel på smaken men jag är inte helt nöjd med utseendet på dem. Den sydfranska passionstårtan är förvisso snygg men inte "bröllopig". Imorgon ska vi testa deras citrontårta om i ärlighetens namn ser ganska anskrämlig ut på bild men jag undrar om man inte kan göra typ en prinsesstårta men med citrontårtans innehåll? Får väl höra med bagaren om den faller oss på läppen.

    Har ni bestämt vart ni ska beställa tårta? 
    Nej, vi har inte bestämt varifrån tårtan ska beställas än. Men ska provsmaka lite mer i helgen, ett bageri i Södra Sandby (se ovan i tråden). Gud så trist med tårtprovsmakningar Flört
  • Freakie

    Theka skrev 2011-04-13 22:32:24 följande:


    Aha! Det var ni som skulle dit ja, har kollat på hennes bilder och jag gillade den som hette "Elegant" eller något sådant. Skriv ALLT om besöket i denna tråd sen!
    Precis den vi också fastande för. Men jag hade velat ha fyrkantiga tårtor istället... vet dock inte om det är något som de kan göra, får se på lördag. Men lite åt detta hållet hade jag velat ha:

  • Freakie
    RiNa skrev 2011-04-13 22:19:40 följande:
    Theka: Låter som väldigt bra service hos EG-blomman. Ska du ha en rak bukett med kallor? Hur många?
    Theka & Freakie: Ja tårtprovsmakning låter som ett tungt jobb =) Vi funderar på Tårtesset i Staffanstorp eller Tårtrummet i Arlöv.

    Måste bara få dela med mig av glädjen: Har beställt vigselring idag =D Är så glad!
    Ett tips gällande tårtrummet är att vara ute i god tid. Jag kontaktade henne i mars och då var hon redan upptagen vår dag i juli.

    Vigselring, vad spännande! Vad blev det för någon?
Svar på tråden Malmö brudar 2011/2012