Inlägg från: 1995 11 17 |Visa alla inlägg
  • 1995 11 17

    Malmö brudar 2011/2012

    Vad är det för mässa ni pratar om?? Wellness mässa?? Vet ni var den är? Jag älskar mässor och sambon tycker oxå det är kul att gå.

  • 1995 11 17
    Theka skrev 2011-05-08 22:32:55 följande:
    Ville bara visa min cake topper som jag pysslat med idag:


     
    Jätte fina och roliga!! Jag tycker alla som finns färdiga att köpa är så trista, även dem som dem har skojat till det med tycker jag är trista. Vi har köpt en jätte fin caketopper som i i plexiglas i form av ett hjärta och med första bokstaven i våra namn och datum ingraverat. Vet inte om vi kommer ha den på tårtan då den är rätt stor utan det blir nog framför oss på honörsbordet. Nu står den i vitrinskåpet och det är där den kommer stå sen oxå. Men nu när jag ser dina fina figurer blev jag sugen på att göra nåt själv till tårtan.
  • 1995 11 17

    Jag har ett jätte problem som jag hoppas att någon i tråden kan hjälpa mig med. Jag kan inte hitta en bra lokal att ha festen i. Vi vill ha en lokal där vi kan ta med precis vilken mat och sprit vi vill och vi behöver ha någon form av kök så man kan göra kaffe och kyl till tårta och dryck. Jag har googlat hur mycket som helst och tycker det är jätte svårt att hitta någon lokal. Alla tips är jätte välkomna. Priset är inte det viktigaste utan beror mer på om vad man får för pengarna. Allt i och omkring malmö är av intresse. Och det bör ligga lite för sig själv så vi inte stör omgivningen med musiken.

  • 1995 11 17
    Theka skrev 2011-05-09 17:51:16 följande:
    Vilket datum?
    Vi hyr Holmåkra loge och det stämmer in på dina kriterier. Kolla in festlokal.nu.  
    Som planeringen går nu så är det 2012-11-17
    Kan låta länge dit men med tanke på att jag ska göra väldigt mycket själv så vill jag veta hur lokal, bord, stolar mm ser ut för att kunna planera dukar och övrig dekoration. Och vi har rätt snålt med pengar så det är bra att veta vad kostnaderna blir så vi kan planera för det oxå.
    Men jag är jätte tacksam för ditt svar och ska kolla upp det ganska omgående.

    Är det fler som har något tips så bara ös på.
  • 1995 11 17
    Theka skrev 2011-05-09 17:51:16 följande:
    Vilket datum?
    Vi hyr Holmåkra loge och det stämmer in på dina kriterier. Kolla in festlokal.nu.  
    Jag har varit inne och kollat nu och det verkar helt perfekt.
    Vi har även tittat på festlokalen intill Vikingabyn i höllviken men den är inte på långa vägar lika fin som Holmåkra och Holmåkra är billigare oxå
    Summasumarum- Billigare och mycket finare!! Och närmare från oss Glad

    Tusen tusen tack Theka!!
    Jag ska visa sambon ikväll och räkna lite på det för jag vill kunna ha dagen innan och ev dagen efter oxå.
    Och det var helt klart den bästa hemsidan jag sett för en festlokal. Dem flesta har inte ens pris men Holmåkra har en hel lista på allt porslin som finns och i vilken färg och material och dem har skrivet måtten på borden och hur många. Fantastiskt!! Känns faktiskt som det här kan bli nåt.

    Theka- Har du varit där ute och tittat?? På bilderna ser omgivningen väldigt fin ut oxå, är det så oxå??
  • 1995 11 17
    Theka skrev 2011-05-10 15:24:20 följande:
    Ja, jag har varit där och tittat men det var förra sommaren. Den lilla vägsnutten in mot logen var ganska gropig och det var lite... ja, alltså, man kommer ju in på en gård men å andra sidan tror jag säkert de kanske lägger manken till lite när de vet att det ska vara bröllopsfest. Vi har haft kontinuerlig kontakt och de har varit toppenbra hela vägen.

    (Sedan tycker jag stolarna är gräsliga men äsch, man ska bara ha rumpan på dem

    Ja, jag såg stolarna på bilderna, dem ser inte helt sköna ut att sitta på heller. Och stolarna har faktiskt varit en sak jag bekymrat mig över när jag letat lokal, att dem ska vara fula. Kan tycka att vid första anblick var dessa fula MEN inte så fula som på många andra ställen. Har sett blåa stolar och spräckliga, jätte hemskt och skär sig mot mitt färgtema som är mörkrött och guld med inslag av grönt och orange.


    Jag har ju lite tid på mig så om jag bokar med dem så har jag tid att kanske sy nån liten dyna till stolarna eller liknande, för rumpans skull. Annars tycker jag dem är ganska neutrala. Och som jag läste i en annan tråd, vem kommer ihåg hur stolarna såg ut!!
    Jag försöker intala mig den teorin, för jag är sån detaljfreak och jo, jag kommer ihåg hur precis allt sett ut var jag än varit på fest. Jag har tom hängt upp mig på hur snygga tapeter dem hade på ett ställe medans ingen av dem andra som var där kommer ihåg några tapeter.

  • 1995 11 17
    Theka skrev 2011-05-12 11:16:04 följande:
    Vi kommer köpa Knoppa-lakan (19 kr st, vi behöver 13 st) på IKEA. Först hade vi tänkt hyra dukar me det slutade på över 800 spänn så vi skippar det. Vi har köpt två tapetrullar som vi ska ha som bordslöpare. Borden är så pass smala (70 cm) att det räcker att dela en tapetrulle på längden (blir ungfär 26 cm breda) och sedan ska den tapeten få återkomma i festhäftet och på konservburkarna jag håller på att spara för att ha som miniblomkrukor och pennhållare (till bröllopsbingot) på borden.
    Vilka fantastiska idéer du har!!
    Tapetrulle som löpare, så perfekt!!

    Jag såg oxå ditt fina brudpar på första sidan med pyssliga medlemmar. Och en tjej har gjort helt fantastiska blommor, dem skulle jag väldigt gärna vilja ha "receptet" på.
  • 1995 11 17
    Theka skrev 2011-05-12 14:39:48 följande:
    Ja, och billigt! Men cred till BT för det var här jag såg tipset först. Vilket färgtema har ni? 
    Vi har som färgtema mörkrött och guld med inslag av grönt. Framförallt är det min klänning som ska vara mörkröd. Pappert jag köpt och ska göra alla kort och festhäfte av är vaniljvitt och ska använda guldfärgad stämpel och penna och papper med guldmönster att dekorera korten med. Och jag har köpt mörkröda hjärtan som ska sitta två tillsammans på vart kort. Tänker just nu att det blir nog att jag målar små glasljuskoppar röda och sätter på gulddekorationer på dem och röda servetter.
  • 1995 11 17

    Den här tråden gäller ju malmöbrudar, vilket förmodligen innebär att dem som läser och skriver här bor i eller i närheten av malmö.
    Så jag undrar, är det någon som är sugen på att träffas och bara ta en fika och ventilera bröllopssnack eller spåna idéer, shoppa eller ja vad som helst som har med bröllopet att göra??

    Jag skulle tycka det var jätte kul att träffas, vem vet vi har kanske mer gemensamt än bröllopsplaneing.

  • 1995 11 17

    RiNa, vad roligt!!

    Kanske är det fler som oxå vill så fort dem ser att frågan kommit upp. Men jag vill absolut inte försöka tvinga någon. Jag har full förståelse för att dem felsta har fullt upp med sitt dagliga liv, jobb, barn och för all del bröllopsplaneringen har en tendens att ta mycket tid mellan varven.

    Och är det inte fler som är intresserade så kan du, (RiNa) och jag ses en dag. Vi kan ju vänta lite med att bestämma något ifall fler vill ansluta sig.

  • 1995 11 17
    Freakie skrev 2011-05-17 21:30:36 följande:
    Jag kan också tänka mig att ses över en fika eller något liknande Men beror självklart på när.
    Jätte roligt!!

    Jag är inte helt omöjlig så jag kan säkert anpassa mig om det är så att du har svårt att få tid till att träffas.
    Sen kan ju självklart inte alla alltid men nåt kan vi säkert hitta på.
  • 1995 11 17
    Godis skrev 2011-05-18 18:05:53 följande:
    Får man va med även om man bor ute på Österlen?Skrattande
    Alla får klart vara med!!

    Mitt problem är att jag har svårt att ta mig ut till dig men vill du och kan ta dig hit är det ju inga problem.

    Kungsgatan blir säkert jätte bra, som någon föreslog. Och mig stör det inte med små barn med, jag älskar små barn. Jag jobbar bara halvtid så jag har ganska lätt att boka tid och jag har inga små barn att ta hänsyn till eller som jag behöver ha mid mig så jag är väldigt flexibel. Jag jobbar intill Folkets park så jag är uppe i stan var dag.
  • 1995 11 17

    För min del kan vi träffas många gånger!!

    Jag har inte helt koll på när ni andra gifter er men jag har för mig att några är nu i sommar, sen tror jag att jag sett en datum nästa sommar, själv har jag ju betydligt längre tid kvar. Vår datum är 2012-11-17, dvs 18 månader kvar!!

    Som sagt jag är ganska flexibel både på vardagar och helger. Tror att det kan vara så att Theka kanske har svårast att få fram en tid då hon jobbar helger och har en liten.

    Mitt förslag är att du Theka kan säga två datum som du kan 2-3 veckor framåt i tiden så kan vi se vilken flest kan komma på.

    Och är det någon annan som har svårt med helger eller annat så hojta till. Jag tycker om att planera och samordna.

    Själv kan jag dock inte den 11 och 12 Juni, min lilla flicka blir 10 år och ska ha stor kalas för släkten ena dagen och kompisarna den andra.

  • 1995 11 17

    Jag tittade efter precis vilka som sagt att dem vill hänga med och fika, det är

    Theka
    RiNa
    mikaela86
    Godis
    Freakie
    Syrinx
    och jag själv då oxå så klart Glad

    jag har skrivit upp på en lapp i kalendern

    Är det fler som är intresserade så hojta till

  • 1995 11 17

    Ok, då har vi en till som jobbar helger.

    RiNa och Theka som jag än så länge vet jobbar helger, har ni nån regelbundenhet i det, tex varanan helg??

    Kan ju vara bra att veta för att kunna planera en dag som passar.

    Jag är ju av naturen sån att jag vill att alla som vill ska få vara med men jag försöker lära mig att jag inte kan uppnå detta i alla lägen.

    Vi kan prova nu först i alla fall och se om vi kan få till en tid då alla kan, INGENTING ÄR OMÖJLIGT, det är mitt motto i livet.

    Men ett annat alternativ är att vi hittar 2-3 tider då några kan, någon kan kanske alla  tiderna, någon kan kanske bara en. Men det blir fika eller träff alla dessa tider och sen hittar vi fler tider efterhand och dem som kan får komma, till slut har nog alla träffat alla nån gång i alla fall.

    Hängde ni med eller blev det rörigt??

  • 1995 11 17

    Kul att ninen oxå vill vara med oxh träffas.

    Det verkade inte helt lätt att boka med några av er. Men om ni säger någon tid som skulle passa er att träffas så kan vi andra kolla om vi oxå kan den dagen/dem dagarna.

    27/28 maj och 11 juni verkar många vara bokade.

    Och mina uppgifter, som tyvärr inte är så kompletta än

    1995 11 17, 32 år, dotter 14 år, dotter 10 år, son 8 år, gifter mig borgerligt 2012-11-17, var vet vi inte än.

    Theka, tjugotio år, var det ett annat sätt att säga att du är 30?? Lite 30 års kris då eller?? Glad

Svar på tråden Malmö brudar 2011/2012