• Theka

    Malmö brudar 2011/2012

    Vi gifter oss den 9 juli i St Pauli-kyrkan :)

    Är det någon som har koll på bra konditorier för att beställa bröllopstårta? Ultimate Cake är inte ett alternativ pga priset... 

  • Theka

    Tack för tårttips! 

    RiNa: Jag förstår dina funderingar angående kyrkan. Vi har valt St Pauli dels för att det är vår kyrka, eller ja, vi bor i församlingen och vi döpte vår dotter där. Den är ju en av Malmös största i sittplatser räknat men eftersom den är rund känns den ändå inte så stor. Vi var nog motsvarande antal gäster på dopet (dubbeldop) och det kändes inte ekande tomt då iaf. Dessutom är den ju hur fin som helst!!

  • Theka
    RiNa skrev 2011-04-11 11:14:36 följande:
    Jag har börjat fundera lite på St:pauli nu oxå, den är ju superfin utvändigt iaf. Såg att de bara har öppet som längst till 16 och eftersom både min sambo och jag jobbar är det svårt att få ihop det så att vi kan titta på den invändigt innan vi bestämmer oss. Ibland är jag ledig i veckan då jag jobbar helg men då är inte han ledig. Har du någon bild på hur den ser ut invändigt?

    På tal om något helt annat? =)
    Har du tips på någon bra fotograf, florist, frisör?
    Vi kommer använda oss av vår kompis som är fotograf till bröllopet så där har jag tyvärr inga tips. Han fotade även vår dotters dop inne i den kyrkan.

    Altargången till vänster


    Lite av altaret


    På onsdag har vi bokat en tid för bröllopsrådgivning på EG-blomman vid Triangeln så jag kan återkomma med vad jag tyckte efter det :)

    Angående frisör ska jag faktiskt gå och fråga på Svenska Frisörskolan om de gör bruduppsättningar. De har Långhårsuppsättningar fr. 250 kr iaf. (Bor granne med skolan så jag har lusläst skyltarna men inte varit inne och frågat än, hehe). 
  • Theka
    RiNa skrev 2011-04-11 20:20:18 följande:
    Theka: Kyrkan ser verkligen jättefin ut. Är det 4 rader med bänkar? Man ser tre på bilden.
    Du får gärna hålla oss alla på tråden uppdaterade ang blommor och hår =)

    Freakie: Ska genast kolla upp hemsidan, väldigt bra att de kör ut tårtan, är nästan ett måste för vår del.
    Ja, precis. Det är fyra rader (plus då de uppe på läktaren).

    Idag var det som sagt dags för besöket på EG-blomman. Vi pratade med en som heter Christina och vi hade mailat bilder innan som hon hade skrivit ut och detaljerat skrivit om priset på varje enskild blomma i varje bukett. Det tyckte jag var superbra för då fick man ju veta varför det skiljde si och så mycket mellan de olika. Bilderna var mest som inspiration och de hade en fotobok vi fick bläddra i men det slutade med en kombination av två av buketterna vi hade föreslagit. Buketten plus två corsager kommer gå på runt 1400-1800 beroende på kallornas pris. 

    Jag tyckte att det var jättebra att komma dit och prata med henne och jag tror vi förstod varandra rätt väl om hur slutprodukten skulle bli. Jag hoppas på att det blir toppenbra! Det känns så iaf.

    Vi hann även med att gå in på Konditori Katarina och höra oss för om bröllopstårta. Dessvärre visste väl kanske tjejen i kassan inte riktigt allt men vi fick numret direkt till bagaren så kunde han tillgodose våra önskemål. Vi passade på att köpa med oss bakelser hem och smaka på som alternativ och till imorgon ska vi hämta upp två bitar till (hehe, this part I like!).  
  • Theka

    Just det, var inne på Svenska Frisörskolan idag och bokade klipptid men det var lite stressigt och jag hade min 1,5-åring på armen så jag tänkte ta bruduppsättningssnacket när jag väl klipper mig (då har man ett par timmar att snacka bort iaf Flört ) och det är inte förrän om 2 v. 

  • Theka
    Freakie skrev 2011-04-13 21:24:46 följande:
    Vad kul att vi har varit inne på samma ställen, har också varit på Konditori Katarina. Vi fastnade dock inte för några av deras tårtor, provsmakade i för sig bara tre stycken. Gillade chokladtårtan bäst, men den kändes lite mäktig som bröllopstårta. Om ni åker till Katarina konditoriet på Sallerupsvägen så kan ni få gratis provbitar för avsmakning
    Aha! Det sa hon inget om! Luring. 
    Jag tyckte inte det var något som helst fel på smaken men jag är inte helt nöjd med utseendet på dem. Den sydfranska passionstårtan är förvisso snygg men inte "bröllopig". Imorgon ska vi testa deras citrontårta om i ärlighetens namn ser ganska anskrämlig ut på bild men jag undrar om man inte kan göra typ en prinsesstårta men med citrontårtans innehåll? Får väl höra med bagaren om den faller oss på läppen.

    Har ni bestämt vart ni ska beställa tårta? 
  • Theka
    RiNa skrev 2011-04-13 22:19:40 följande:
    Theka: Låter som väldigt bra service hos EG-blomman. Ska du ha en rak bukett med kallor? Hur många?
    Theka & Freakie: Ja tårtprovsmakning låter som ett tungt jobb =) Vi funderar på Tårtesset i Staffanstorp eller Tårtrummet i Arlöv.

    Måste bara få dela med mig av glädjen: Har beställt vigselring idag =D Är så glad!
    Mjaaääeaa. Hahaha.
    Den här bilden inspirerades jag av:


     Men istället för orkidé (det gröna) blir det aprikosa rosor och spretgräset, som på bilden tydligen är Texasgräs med vitt i sig, blir det mörkgrönt björngräs för mer kontrast.
    Färgskalan blir alltså lite mer lik denna bukett:


    Men bindningen blev en kombination av den övre och denna:


    Hängde ni med!? Tungan ute
    Corsagen till marskalken blir denna:

    ...medan min blivande får ett par-tre bär i sin för att särskilja dem.

     
  • Theka
    Freakie skrev 2011-04-13 21:56:18 följande:
    Nej, vi har inte bestämt varifrån tårtan ska beställas än. Men ska provsmaka lite mer i helgen, ett bageri i Södra Sandby (se ovan i tråden). Gud så trist med tårtprovsmakningar Flört
    Aha! Det var ni som skulle dit ja, har kollat på hennes bilder och jag gillade den som hette "Elegant" eller något sådant. Skriv ALLT om besöket i denna tråd sen!
  • Theka

    Idag provsmakade vi den tredje smaken på tårta, citrontårta men nä! Den blir det inte. Det var bara ett berg av grädde och smakade inte alls så fräscht som vi hade föreställt oss. Nu ska vi förhöra oss med bagaren vad man kan göra med utseendet på passionfruktstårtan som det nog blir istället. Jag tycker bara att den är så ful i dagsläget, ähää-..
    /bridezillavarning_81 

  • Theka
    RiNa skrev 2011-04-19 20:07:37 följande:
    Ja den enda invändningen jag har är att den är lite sliten men som min m2b sa så kommer inte gästerna att titta på väggarna utan på oss haha (förhoppningsvis)
    Jag har varit lite orolig att kyrkan kommer att kännas tom då vi inte kommer ha så stor bröllopsfest men jag fick inte det intrycket av St Pauli.
    Har mailat kyrkan nu för att boka så nu väntar vi bara på svar :)
    Grattis till bra val av kyrka! ;) Jag gillar den som tusan också och just att den är rund tar bort mycket av den där tomhetskänslan.
     Var det ni som skulle gifta er i februari? Antagligen är väl trycket inte lika stort då som på sommaren så den är säkert ledig. Vi ringde ett år i förväg men då hade de inte ens planerat kyrkoåret så tji fick vi och fick vänta till oktober iaf. 
Svar på tråden Malmö brudar 2011/2012