• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    jkbr skrev 2011-04-03 21:39:37 följande:
    Hej tjejer!
    någon som vet hur snör ryggarna ser ut på millys klänningar?
    någon som har bild?
    jag skulle gärna vilja ha det men tycker ryggarna ser rätt fula ut på deras sida.
    Jag är rädd att det blir mer fel om man tar dradkjedja?
     
    Har ju bara en IRL och det är den jag har hemma. Taftband som är lite breda för min smak, tycker det blir lite knöligt och bylsigt:


    Sen finns det ju den andra varianten med smalare band i bridal satin istället som jag tycker är snyggare. Det har min andra beställda klänning:

  • 1700tal
    tigerlily skrev 2011-04-03 22:15:54 följande:
    MrsBrud skrev 2011-04-03 19:31:09 följande:
    Haha Skrattande Vad goooa ni är! Ja, jag är himla nyfiken på om den känns så lyxig som den ser ut.

    Fick förresten mail av Bella igen. Den skickas på onsdag eftersom dom har holiday måndag-tisdag.
    Kan ju vara bra för alla att veta så ingen onödig panik uppstår.

    Alltså: Holiday i Kina måndag och tisdag!!

    SkrattandeSkrattande
    Hur som helst så redde vi ut trasslet med urringningen, det visade sig att den är precis som den ska, så nu är min klänning fäääääärdig!!! Hurra! Så snart, snart kommer det en leverans till mig! Tjohooo!
    Åh, vad kul för dig!! Får vi se den på dig sen? Pleeeease??
    Uppsalatösen skrev 2011-04-03 22:48:13 följande:
    Hej! Vilken bra tråd!

    Ni som köper Kinaklänningar:
    - köper ni fler än en ifall en av dem inte passar?
    - Ofta ser man ju bara EN bild på klänningen, hur ska man då våga köpa den...?
    - är det svårt att returnera?
    - måttbeställer ni eller väljer ni en storlek?
    - Något företag ni kan rekommendera eller varna för?
    - känns klänningarna välsydda och i bra kvalitet?

    Tacksam för svar!

    //Ida
    - Ja, jag har beställt 4 st (men jag är nog extremisten i denna tråd! ) varav 1 redan har kommit.
    - Jag skulla aldrig beställa en klänning där jag inte ser den från olika vinklar. But that's me.. Däremot sätter många ihop olika modeller eller designar en egen helt och hållet och då köper man förstås grisen i säcken.
    - De flesta har returnering av standardstorlekar inom några veckor efter att du fått hem den. Ibland får du tillbaka hela summan (men måste förstås betala frakten själv), ibland får du tillbaka 80% av summan osv. Måttbeställda däremot har jag aldrig sett att man kan returnera på nån sida. Värt att tänka på är oxå att de lagstadgade 2 veckors ångerrätt vi har på alla distansköp- och avtal inte gäller i kina.
    - Jag har måttbeställt alla mina. På gott och ont eftersom jag på den ena i 100% siden råkade skriva fel mått.
    - Har bara handlat av milly. Kan bara tala för mig själv men jag föredrar företag som kan visa upp egensydda klänningar (inte stulna bilder från stora märken) och är anslutna till paypal.
    - Mkt välsydda, bra kvalité och perfekt passform. Som tidigare omtalats i tråden håller de flesta kinaklänningar samma kvalité som klänningar i 7-10 000 krsklassen här i svenska butiker. Men självklart gäller samma princip i i kina som här och priserna skiljer ganska mkt mellan kinafabrikerna oxå. Maximalt pressade priser kan bara på konsekvens på 2 områden - arbetarnas förhållanden och/eller tygkvalité/tygmängd. Och vilket kan vi aldrig veta på förhand. Och vilket vill man helst tumma på...
    Darling Daisy skrev 2011-04-04 08:52:29 följande:

    Jag tänkte på en sak:
    Skulle vi kunna göra en liten sammanställning över vem som beställt från vilket företag?
    Det skulle vara intressant och underlätta när nykomlingar frågar om nån viss sida.
    Sen kan man försöka komma ihåg på vilken sida listan ligger och vet då att när jag undrar om det är nån som har beställt från ubrides så går jag till sida 90, tex.. Kan förstås lägga listan i trådstarten, men det kan nog bli lite klantigt.

    Typ så här:
    Nick
    Darling Daisy      Landy        beställt 25 mars        


    Mmm, menar du för att vi ska hålla redan på varann nu innan klänningarna kommer? För annars är det ju ungefär den funktionen sammanfattningstråden har (med länk i trådstart). Men där är förstås inte nån av oss med eftersom vi väntar... Eller berätta mer hur du tänkte.
    Skumboll skrev 2011-04-04 08:52:51 följande:
    Men vaddå, vad är det för sida man kan se det på?
    Har du inte fått länk och login till din "track order" eller vad det heter?
  • 1700tal

    Och grattis Skumboll! En företagare till!!

    Måste erkänna att jag har lite samma syndrom som du... As we speak sammanställer jag en stor beställning som ska skickas till italien om några timmar. Ehum.. not.. Måste, måste, måste sätta igång med det NU... Så vette 17 om deadlines är så värst effektiva på mig. Stressiga möjligtvis...

  • 1700tal
    jennifaer skrev 2011-04-04 10:38:28 följande:
    Jag kör också med belöningar. Har precis pluggat in hela mannens könsorgan med hormonproduktion och allt = får hänga här en liten stundSkrattande

    Förresten såg jag nyss att de har börjat sy på min klänning och att den beräknas skickas 1a maj!!! Iiih vad det blir lite extra spännande när man har ett ungefärligt slutdatum på väntan!
    Ja, det kräver ju en belöning helt klart!

    Tjoho, vad kul! Fast nu står det still i kina i 2 dagar, det är holiday där nu...
    Skumboll skrev 2011-04-04 10:43:14 följande:
    Öh, nej! Får alla det utom jag? Gråter 
    Verkar så! Men funkar det nu med länken junibruden gav?
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-04 10:46:16 följande:
    Tack och bock!

    Hahaha, om jag ska få något gjort så är det benhårda stressiga deadlines som gäller. Jag har ju självdiciplinen i mig, gäller bara att plocka fram den igen....
    Jo, stenbockar är den sega strävan personifierad! Självdiciplin i blodet! Vi fiskar hänger på låset när alla stängt och gott hem. Fiskarna är de värsta tidsoptimisterna som finns, suck.
  • 1700tal

    Men gud vad ni skriver! Nu har jag iaf gjort klart min tråkiga beställning och får således titta in i tråden igen! Dessvärre måste jag snart iväg till lagret och packa upp alla krukor som var med på mässan. Suck, 1,5 ton terrakotta som ska upp på 2 m höga hyllsystem... Nåja, perfekt styrketräning...

    Nu ska vi se... 

    DD - ok, då fattar jag din tanke med att vi skriver och kan hänvisa. Bra idé för det är så svårt att hålla reda på allas beställningar. Och ska jag va ärlig är jag mer nyfiken på alla eras beställning än de som fått sina klänningar för ett tag sen. Här följer vi ju varandras vel och vä och det skulle va kul med en sammanfattning i tråden. Men kan vi inte lägga till bilder oxå? För det är bland det bästa ju och det som jag lättast glömmer. Tror du det blir lättast att vi alla lägger in det här och så gör en av oss sen ett enda "uppradat" inlägg med allas bilder (förminskade då förstås ) och info som vi kan hänvisa till? För det är ju just det där med att de kommer försvinna in i mängden och hämna på olika sidor då vi inte alla är inloggade samtidigt. Vad tycker du? Men det vore super att ha ett inlägg med alla våra små klänningsbilder samlade samt det du sa förut, datum, köpställe osv. Jag skulle iaf använda mig av det inlägget på specifik sida för att påminna mig om alla era klänningar. Vad tror du?

    S2011 - Vad intressant! Jag har varit involverad i katthemmet på vår förra ort i många år, både praktisk skötsel, styrelsearbete, intag och kontakten med polis, djurskyddsinspektörer, kronofogden osv. Blev även tillfrågad att sitta i styrelsen för riksorganisationen Djurskyddet Sverige men det gick inte ihop sig då. Har sett ALLT hemskt som går att tänka sig och förstår de brister du pratar om. Åh, den frustration jag kände då! Som att springa i ett ekorrhjul som aldrig stannade. Hur många katter som än fick nya hem stod till alltid nya på trappan.

    Får jag fråga hur ni hade tänkt att dra in pengar? Alltså vad är affärsidén? Vem ska köpa era tjänster och vilka tjänster ska ni erbjuda. Er expertis förstås, för till vem? Väldigt nyfiken och hoppas verkligen det kommer gå bra för er!

    Miceme - AJAJAJ!

    Skumboll - förstår att det känns frustrerande. Det känns ju alltid bättre med en diagnos även om den kanske inte gör nån nytta praktiskt. Hoppas det kommer nya framsteg...

    Lovvydovvy - hoppas det löser sig för ditt höftmått oxå. Har ju samma problem själv men i mitt fall verkar det vara försent... Har de börjat klippa i ditt tyg, vet du det?

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-04 13:42:45 följande:

    Kan vi inte göra så att alla skickar sina uppgifter (namn, firma, klänningsbild, beställningsdatum eller vad vi nu tycker är viktigt) till nåns mail/inbox och så får den personen klippa ihop inlägget?

    Jag kan inte hantera bilder, så jag kan inte vara ansvarig.


    Jag kan gärna klippa ihop inlägget. Ok, men om vi gör så att alla inboxar mig (så slipper vi alla avslöja sin e-mail, annars gör ju alla det till den som ska klippa klistra) vilket företag de använt, beställningsdatum, väntat leveransdatum och sen lägger sin bild här i tråden så sparar jag allas bilder (de går inte att inboxa). Kan även inboxa de som missar detta. Så som vi pratar finns ju risk för det!

    Nu måste jag till lagret! Återkommer om några timmar och hoppas då ha hela inboxen full med kulig info! Och hela tråden full av era bilder! Igen...
  • 1700tal
    S2011 skrev 2011-04-04 13:47:26 följande:
    Jo.. jag var nyligen med på ett omedelbart omhändertagande av tio katter. Ingen trevligt syn...
    Och katter är ett av våra största problem djurskyddsmässigt, men tyvärr saknas kunskapen om alla våra djur på de allra flesta plan.

    Vi tänker oss kurser, workshops, rådgivning, skräddarsydda utbildningspass, familje/föräldra-barn-kurser i att ha djur (främst inriktat katt, hund, smådjur) osv. Vi ser såväl barnfamiljer som skolor, föreningar, företag och organisationer som potentiella klienter/kunder. Vi vill helst inte låsa oss i att erbjuda X antal paket eller lösningar, utan ser gärna att vi genom en diskussion med en kund kan komma fram till vilken "insats" som behövs just hos den kunden. I viss mån tänker vi oss också "färdiga" kurser/workshops som vem som helst ska kunna delta i till en rimlig peng. 
    Återkommer gärna med fler frågor sen, det låter jätteintressant!! Got to go...
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-04 15:59:03 följande:
    Gäller detta olevererade klänningar?
    Darling Daisy skrev 2011-04-04 16:10:15 följande:
    För min del kan ju både olevererade och levererade vara med. Är bara ute efter en sammanställning över oss som är aktiva i tråden!
    Vad säger ni andra?
    Tycker vi som redan fått leverans kan ta med den oxå. Det är väl bra så kan man jämföra.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-04 15:46:30 följande:
    Kan vara något av en giveaway, ja...

    Den är av deras "egna" design, vad nu det innebär. Kopierad för så länge sen att ingen kommer ihåg från var eller att någon på företaget faktiskt har ritat klänningen själv?

    Här är länk i alla fall:
    www.landybridal.com/lb0014-p4053.aspx
    Tur du la oxå la in länken för jag kunde inte se dina bilder. De var bara röda kryss.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!