• Daria

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    har precis beställt min brudklänning via landybridal, är super nöjd med kontakten, någon som vet mer om hur det har gått att sedan få hem den med shippningen? :)

  • Daria

    @Galathea ... hur gick det med att få hem den? frakten och hur lång tid tog det? hade de packat ner den bra!?

  • Daria

    Jag tänkte bara skriva här igen och berätta om min HEMSKA upplevelse med Landrybridal. 

    Det började med en bra e-mail kontakt med en tjej vid namn Ella, och efter månader av mail fram och tillbaka med bilder & nogranna beskrivningar av vad jag önskade mig så beställde jag en bröllopsklänning via dem.
    Samtidigt beställde jag en slöja i samma "tyg" eftersom jag tyckte det skulle bli en fin helhet. TOTALT betalade jag flera tusen, eftersom frakten är på 600:- och tullavgift på 200:- när man väl hämtade ut klänningen! 

    När klänningen kom och jag såg den så förstod jag att den inte alls var vad jag hade beskrivit och önskat mig, jag testade den och upptäckte till min förskräckning att DEN VA I FEL STORLEK. Även om jag skickat mått som stämde så var klänningen felsydd samt för lång.

    När jag sedan tog upp slöjan och insåg att den hade stora hål i tyllet så rann tårarna. Jag förstod att processen att få tillbaka pengarna skulle bli lång och jobbig och där stod jag några månader innan bröllopet UTAN en klänning.

    men jag gav mig inte och började maila tillbaka till ELLA och visade BILDER och videos där jag beskrev felen osv. NU var de inte alls lika trevliga och inte en enda krona skulle jag få tillbaka. För slöjan skulle jag få rabatt på 50 dollar OM jag handlade från dem en gång till.

    Här kommer den mest irriterande delen av hela historien.... Efter att ha fält många tårar och skickat många mail, to det två månader för mig att FÅ skicka tillbaka den till dem. Då får jag ett mail som säger att INTE NOG med att JAG ska betala frakten till China på 600:- dit så vill DEM ha 50 dollar för att göra om den. DÅ blir jag fly förbannad och menar på att de borde ge sig nu men eftersom jag hade ett presentkort pga SLÖJAN som det är en massa HÅL I så kan de ju använda de 50dollarna, men då blev dem istället fly förbannade och icke sa nicke. TILLSLUT så flippade jag ur och orkade inte med skiten mer, jag skickade ytterligare 50 dollar till dem och skickade iväg klänningen för att de ska "sy om den". Jag VET inte (och det gör inte min skräddare här i stan heller) hur de ska lyckas trolla fram 10 cm eftersom det bara finns 4 cm i sömnsmån. 

    Nu har det gått YTTERLIGARE 6 veckor och jag har inte fått ett enda mail som bekräftar att de mottagit klänningen eller jobbar på klänningen....och inte heller har något avi kommit in från posten som säger att klänningen är hemma igen! 

    Det hela slutade med att jag beställde en klänning via butik som kostade 20 000:- ! Totalt har jag lagt ner så jäkla mkt pengar på skiten att det är sjukt :(

    Jag vill genuint bara säga till alla brudar som kikar in här och funderar över det här med att "sy upp en egen" klänning eller "beställa en kinaklänning". Gör inte det, för det är verkligen inte värt det. Kina ligger inte bakom hörnet, och skulle nu något vara fel eller konstigt så är det inte en enkel och smärtfri process att göra om & göra rätt. Kommunikationen med halvtaskig engelska gör det också väldigt svårt för dem att förstå vad man faktiskt vill ha. Spara er eländet och lägg några tusen extra på att köpa en klänning via butik istället. Det är få gånger det faktiskt blir bra genom sånna här sidor.... Jag är bara ärlig och pratar utifrån egen erfarenhet... :)  

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!