• Colin

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hejsan! Ny på forumen och tänkte såklart ge mig in i det här med kinaklänning!
    Har hittat en på dinodirect.com men har ju såklart tusen frågor, fast att jag läst forum nu i flera veckor ;)

    klänningen jag hittat är i spets, eller ja, tyll med spets på. den har ett band med rosett bak, men fram har den även en liten blomma. förhoppningsvis kan man ta av denna lilla tyllblomma, men hade man kunnat maila dem om att inte sätta dit den alls? speciellt om man ska sy upp den efter mått, borde det väl gå?

    Det här med mått. hade säkert kunnat chansa på en storlek 12, men hur är det med längd? Är ganska lång (179), så jag antar att mått är att föredra. Dessutom har klänningen spetskant nere. (tänkte maila dinodirect, för på beställningen står det att man ska ange mått och "Hollow to floor" vad menar de, från kjolkant till golv eller midjan som är måttet övanför - till golvet?)
    Hur noga ska man då ta måtten, ska man ta de riktiga, eller lägga till så att den hellre blir lite för stor än för liten? till saken hör att jag är ganska smal, och inte kan gå ner i vikt om det skulle behövas. Ännu värre är att jag inte tycker om snörning i ryggen utan är inställd på dragkedja. Är dragkedjan något jag kommer behöva offra? Vill verkligen undvika snörning :/

    Tanken är att detta ska vara The one! och jag har inga planer på att beställa fler, så jag vill att det ska bli rätt :)

  • Colin

    Blomman är inte hela världen, jag hänger bara inte med på varför de inte kan nöja sig med prydnader ;) Det ska alltid sättas på något extra...

    Aah såklart, halsen till golv. Brukar dock vara vanligt med midja till golv i sömnadsmönster. Hittade  "how to measure". Snabb mätning säger att jag har ungefär 152-153 utan skor. Måttbeställer nog ändå. I deras how to measure står det att man ska mäta detta barfota, stämmer det? Det måste ju bero på hur höga klackar jag ska ha :/

    Tid till att sy in kommer jag ha, men vad kan det kosta? Om man tar snörning, då hade jag väl med största säkerhet kunnat ha den som den är direkt väl? förutsatt att de inte sytt den helt tokigt såklart.

    Och okej, här kommer klänningen ;)
    www.dinodirect.com/bridal-gown-wedding-dress-a-line-chapel-beading-lace-sweetheart.html

  • Colin

    Är det någon som beställt från Dinodirect.com ? vet inte var jag hittade sidan, trodde det var i TS lista, men hittar inte den där nu.
    Erfarenheter?

    Galathea, jäffefin klänning på dig! fin modell och jag ser inga av de "felen" du skrev :)
    du sa att de missat att du ville ha snörning, fick du dragkedja istället? Satt den bra direkt då med de måtten du angav? sa du större mått som många gör eller exakta?

  • Colin

    De verkar kanske tro att det är den översta hyskan du menar? Den har jag läst att många har saknat. Försök kanske förklara på nåt sätt att det inte är "the hook and eye on top" som saknas utan en ögla i "the laceing". kan du inte skicka bild till de då?

  • Colin

    Säger som föregående, hjälp av proffsen tack!

    Efter lite googlande av dinodirect.com kom jag över en massa dåliga recensioner, på allt från brudklänningar, kläder till laserpekare... Det säger ju iofs nästan sig själv att man ska gå till någon som inriktar sig på brudklänningar och inte säljer allt möjligt skräp... :(  haha lite bitter.

    Visst finns det bra recensioner också, men jag vet inte om jag vågar lita på det. har bl.a läst att tyget och spetsen de har är fult.

    Så nu är min fråga till proffsen, hur får jag tag på min drömklänning? Ska jag maila de bilder som finns på dinodirect till tex Milly så de syr upp den? det står dinodirect över hela bilderna, det kanske inte funkar då, upphovsrätt etc.
    Kan man ta reda på om det finns någon designer eller ursprungsklänning eller är det dinodirects egensydda eftersom de har sitt namn över hela bilden? vågar man då prova. När jag söker på Amylinda som verkar vara designern kommer man bara till andra multi-shoppingsidor som till slut hänvisar till dinodirect.com

    Känns sjukt omständigt nu när jag ändå hittat vad jag ville ha...

    www.dinodirect.com/bridal-gown-wedding-dress-a-line-chapel-beading-lace-sweetheart.html

  • Colin

    Har nu hittat en ny favorit. www.party-line.dk/ modellen H0776
    Ska kontakta säljaren där för att hitta återförsäljare.

    Under tiden funderar lite på dessa två från jenjenhouse.com
    www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelbandsloes-Court-slaep-Satin--Tyll-Broellopsklaenningar-Med-Rufsar-002011544-g11544

    www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelbandsloes-Chapel-slaep-Satin--Tyll-Broellopsklaenningar-Med-Rufsar--Paerlbrodering-002011762-g11762

    eller eventuellt denna
    www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Hjaertformad-Chapel-slaep-Chiffon--Satin-Broellopsklaenningar-Med-Rufsar-002012694-g12694

    Frågan är  (Daniiel? ;)
    Vilken underkjol funkar bäst till de två översta? Vill ha lite puff så den inte hänger rakt ner, men max som sista klänningen, är det ens möjligt till de två översta klänningarna?

    www.jenjenhouse.com/se/Underkjolar-Petticoats-c37/

  • Colin
    ellen132 skrev 2012-12-30 16:55:00 följande:


    Min klänning från Jenjenhouse. Den måttbeställdes. Inga ändringar behövdes göras. Klänningen kunde inte varit finare - jättenöjd!
    Fantastiskt fint! Sitter som en smäck :)
    tog du exakta mått eller lade du till? många säger ju att de är stora även om man måttat. och tog du måtten i cm eller inch och konverterade själv?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!