Inlägg från: inlovewetrust |Visa alla inlägg
  • inlovewetrust

    Dåligt samvete över gåva

    Mina föräldrar är världens finaste föräldrar. Varje gång vi är hos dom så känns det som att vi kommer hem med något. Ibland en present från någon resa de varit på men framförallt teknikprylar som pappa har tröttnat på (fina, nästan nya saker). Nu vill dom ge oss 25000:- till vårat bröllop. Vi har en budget på 100' så det är ju 25%! Detta ger mig jättedåligt samvete.. Jag har förklarat för dom att vi verkligen inte förväntar oss några gåvor utan planerar att betala bröllopet ur egen ficka. Jag har även sagt till dom att vi inte kan ta emot det - att det är för mycket pengar. Samtidigt vill jag ju inte verka otacksam.. Usch, det är så svårt det här. Någon som känner likadant?

  • Svar på tråden Dåligt samvete över gåva
  • inlovewetrust

    Jag vet att dom har ett bra sparkonto. Samtidigt vet jag också att mamma är medelinkomsttagare och pappa har ett eget företag som just nu inte går så bra. Att min syster skulle få samma bidrag tvivlar jag inte på, i våran familj favoriseras ingen.

    Jag har flera gånger påpekat att dom VERKLIGEN inte behöver ge oss pengar, och att jag tycker att det känns olustigt att ta emot dom. Dom ger sig verkligen inte. Tänkte prata med dom ikväll och förklara igen min oro att dom inte unnar sig själva saker för att istället kunna ge ett så stort bidrag till vårat bröllop. Är det så att dom fortfarande insisterar på att ge dom kan jag nog inte med att neka dom.

    Jag och min blivande pratade om att i såfall försöka ordna någon rolig trip i sommar, och att boka ett fint hotellrum i anslutning till bröllopet.

  • inlovewetrust

    Efter en långt och bra samtal igår kommer jag inte ifrågasätta gåvan mer, utan bara tacksamt ta emot den - lycklig över vilka underbart generösa föräldrar jag har. Och då menar jag inte bara ekonomiskt.

Svar på tråden Dåligt samvete över gåva