• Oniq

    Bröllop hemma i trädgården, finns de flera?? =)

    Vi kör också hemma i trädgården fastän det lutar åt att det blir 60 pers (!?). Festen blir i en lada intill.
    Pajbit till förrätt, sedan grillbuffé, dessertbuffé och godisbuffé ;)

  • Oniq
    simple skrev 2011-03-31 19:08:40 följande:
     Oniq; Låter super mysigt, hade vi haft en lada hade vi använt den oxå =0) vad ska ni ha på grillbuffen? 
    Ooooh... det har svärmor mest koll på.. kyckling, oxfile, fläskfilé, en massa olika  kalla och varma såser.. varm potatissallad.. något sådant. Jag ville ha pizzabuffe (beställt från typ american pizzaplace) men då satte svärmor ner foten och erbjöd sig att betala och fixa huvudrätten istället ;)

    Jag kan ingenting om mat, så det kanske var bäst så ;)
  • Oniq
    simple skrev 2011-03-31 21:19:15 följande:
    Oniq: haha låter lite som här, fast här va de gubben som sa stopp jag heller inte kan nått om mat...*ler* varm potatissallad lät väldigt gått, de ska jag ta och googla.. =0)  Hur ska ni ha de i ladan då? =)
    Vi smackar på med ljusslingor i överflöd (levande ljus är för brandfarligt) och fiberväv i taket. Vita dukar med svarta löpare med gulddekor på. Allt går i vitt, svart och guld... hoppas jag ;)
  • Oniq
    tezz840 skrev 2011-04-05 14:36:09 följande:

    men är det inte brandfarligt om man har ljusslingor som blir jättevarma liggandes på fiberduken?
    Jag vill också ha det så, men är så himla nojig med att det ska börja brinna. =/
    Och hur gör ni med alla sladdar och kontakter till slingorna?


    ..jag skrev väl inte att ljusslingorna skulle ligga på fiberväven?

    Slingorna hänger vi på väggen och duken i taket. Sen får två stora lampor (placerade en bit bort)  lysa på/genom fiberduken så att den blir ljus (are).

    Ang. sladdar och kontakter: Pojkvännen är elektriker - han har sagt att han har någon plan för det hela och då litar jag på honom ;)
  • Oniq
    Smuppra skrev 2011-04-06 18:10:26 följande:
    Vi gifter oss också först i kyrkan och har sedan festen hemma i trädgården. Dock inte vår trädgård utan svärföräldrarnas, men det måste ju räknas

    Ärligt talat känns det sådär. Det har sina många fördelar, men jag tycker det är för mycket asfalt hos dem. De har en stor uppfart på tomten som är asfaltsbelagd. Vet inte hur jag ska trolla bort den känslan av asfalt... För det måste vara där vi ska vara. För många gäster för att vara där det är bara gräs. Så känns inte som trädgårdsbröllop, utan asfaltsbröllop. Hoppas jag kommer på något som får mig att släppa den känslan så jag (vi) får det riktigt vackert ändå, som vi ju vill...
    OM det regnar eller har regnat kommer du att älska att det är asfalt - dessutom så innebär det att det är plant och bra med dukning, dans och ovrickade fötter.
    Vi valde svärföräldrarnas gård bl.a. för att dom har asfalt mellan ladan som vi ska vara i och huset (där toaletter och kök finns).
  • Oniq
    Smuppra skrev 2011-05-12 20:04:49 följande:
    Clas Ohlson har visst. Kjell o co hade inte så mycket alls...

    Någon annan som är sugen på belysning, elelr hur tänkte ni ha det i trädgårdarna?
    Vi ska ha massvis med ljusslingor, fast mest i 'lokalen'.
    LÅNA - all julbelysning ligge ju bara och dammar under sommaren så det brukar vara lätt att låna ihop en hel del. Vi har hittills fått ihop 2st ikea-kassar med belysning, slingor, nät och draperier. 
Svar på tråden Bröllop hemma i trädgården, finns de flera?? =)