Inlägg från: Smuppra |Visa alla inlägg
 • Smuppra

  Har precis smakat tårta från citygross! Här är priser och tips!

  Tack, låter ju superbra!

 • Smuppra

  Usch vad besviken jag blev. Efter att ha läst i denna tråd åkte vi till en city gross i närheten (Sthlm). Kollade hemsidan när bageriet skulle vara bemannat men det stämde inte. Det var stäng, mörkt och låst. Av vanlig personal fick vi numret till bagaren som vi skulle ringa till dagen efter. Ringde dit på morgonen. Hamnade hos en tjej. Jag berättade att vi var intresserade av att beställa tårtor till bröllop, hon lämnade över luren till den som var ansvarig. Upprepade mig. Han blev typ helt ställd. Jag frågade om det fanns möjlighet med smakprov. Nej de gör inte sådana, svarade han. Isf får man köpa små bakelser och testa. Jaha, sa jag. Ett svar jag inte väntat mig. Han lät rätt förvirrad och sa att de gör ju inga riktiga bröllopstårtor utan bara de har i butik och ja...

  Vi körde likadan runda på Coop. Svaret där var att de kan göra smakprover på moussetårtor men inte på frukttårtor och så. Men vi skulle kika in i bageriet under helgen. Då skulle två tjejer jobba där som vi kunde prata med. Vi var där på förmiddagen idag (för de har ju en tendens att sluta tidigt) men det var stängt, mörkt och låst. Ingen där. Eftersom jag inte kan komma från jobbet på vardagarna får BM åka dit själv på måndag och se om han kommer någon vart.

  Vi åkte till City gross efter detta. Funderade på att köpa bakelser iaf. Det var två sorter där vi var intresserade av. Dock var de i två-pack. Känns onödigt att köpa 4 st bakelser bara för att smaka. Det hela skulle gå loss på 90 kronor också. Känns rätt ovärt. Så jag vägrade köpa :-P

  Så nu är det ännu ett stort frågetecken med tårta. ((

 • Smuppra
  LaChef skrev 2011-07-16 17:29:38 följande:
  Tråkigt. Tänk hur mycket tid och nerver du skulle ha sparat om du anlitade nån som skulle ta fram det du vil ha :)
  Grejen är väl mer att vi inte vet vad vi vill ha överhuvudtaget. En av anledningarna till att vi skjutit på det. Dessutom är det tårta till 80 pers så det blir en dyr tillställning att ta det från vilket ställe som helst. Tänkte att det var värt ett försök eftersom många tycker att deras tårtor är goda. Mig spelar det verkligen ingen roll om tårtan är köpt på City gross eller från något flashigt konditorställe. Huvudsaken är att den ser god ut och är god. De som jobbar i bageriet där är väl lika mycket konditorer som andra?

  Nåja, verkar tydligen bara vara i huvudstaden de är snåla och ohjälpsamma. Det var trist. :-/
 • Smuppra
  Emblas Mamma skrev 2011-07-17 17:51:32 följande:
  Nu får jag lite smått fördomar mot sthlm. .det verkar ju vara mycket dyrare med allting.
  Men för att få ner kostnaderna - beställ inte tårta för 80 personer! Beställ för 65-70 personer, det kommer räcka!
  Vi fick hur mycket som helst över! Ungefär 2 hela tårtor :)
  Så lite onödigt mycket var det ändå. Tror det flesta på BT kan hålla med om att man ska beställa mindre än vad man är för det räcker gott och väl! :)

  Det finns ingen mindre stad utanför sthlm som ni kan åka till och kika på priser? Eller ringa dit INNAN kanske..?
  Annars brukar ju ICA Maxi ha tårtor som är billigare också.
  Det kanske ändå är en idé att prova en bakelse från city gross och äta trots priser?

  Självklart är dom som jobbar i bageriet utbildade konditorer - det var dom där jag hämtade våra tårtor iallafall.
  Dom gör riktigt fina bakverk och de flesta här hemma är eniga om att dom har finare och godare bakelser än stadens två finaste konditorier!
  Så visst kan dom göra bra tårtor trots att det råkar vara billigare ;)

  Lycka till!
  Tack för dina tips, får fundera på antal. Känns svårt att uppskatta. Just nu verkar det faktiskt bli från Coop. BM var där på förmiddagen idag och pratade med en som jobbade där som var jättetrevlig. De kunde ordna allt vi bad om (tex vitchoklad drapperad runtom tårtan då BM tycker det är viktigt med vit tårta), förutom smakprov. Vi får köpa en liten tårta istället (är en viss sort där vi är inne på), men iom det trevliga bemötandet så kändes det värt det. Så vi har beställt en och får hämta imorgon. Hoppas den är god.

  Jo det är bra dyrt i sthlm... Men det kostar att "ha nära till allt". Nåja. Hoppas tårt-oron kan lägga sig efter att ha smaka tårtan imorgon. Längtar
 • Smuppra

  Smakade tårtan från coop igår. den avr god, men inte så god att vi vill ha den som bröllopstårta. Var lite för mycket sockerkaka i förhållande till det övriga så det tog över lite mycket. Vill ha mer fyllning isf, men annars var smaken god. Så idag ska vi ut på jakt igen. Yeey!
  Känner en som gått konditorutbildning men ännu inte är klar. Hon gör goda tårtor så hon skulle säkert ställa upp och baka om vi bad henne. Men vi har ju inget utrymme för det och inget sätt att förvara dem. Så därför har vi det som absoluta sista hand...

Svar på tråden Har precis smakat tårta från citygross! Här är priser och tips!