• Liina86

    Det här med valet av efternamn gör mig tokig! HJÄLP!

    Jag och min blivande har också haft mycket diskussioner om namnet. Vi har båda unika namn.

    Fördel med hans namn: Innehåller inga å, ä eller ö som mitt gör vilket underlättar avsevärt i våra jobb som är väldigt globala. I staden där jag kommer ifrån vet alla vilka min pappa och hans bröder med fruar och så är så det är himla svårt att vara anonym om man skulle vilja det.

    Fördelar med mitt namn: Jag känner en samhörighet med alla som har mitt namn eftersom jag känner alla som heter det. Hans pappa har brutit kontakten med sin familj för många år sedan så även om det bara är hans släktingar som heter det så känner vi inte dem alls. I hans släkt finns det dessutom en person med samma förnamn som jag så mitt  namn skulle inte längre vara helt unikt. Mitt namn kommer också antagligen dö ut om inga tjejer behåller det då vi är 7 kusiner där 6 är tjejer och en är homosexuell och antagligen inte kommer få barn. Hans blivande man har dessutom också ett jättefint unikt namn så han kanske inte heller behåller sitt.

    Trots detta har jag efter mycket funderingar bestämt mig för att byta till hans namn. Känns jobbigt men det betyder mycket för min blivande man och han gör så mycket för mig så jag känner att jag åtminstone kan göra detta för honom. Hoppas verkligen att han uppskattar det bara! 

  • Liina86
    Pinkgrape skrev 2011-03-29 11:25:12 följande:
    Ja, vi har spenderat timmar där och blir tyvärr inge klokare av det :P Även om man får fram något där, så är det ju inte säkert att man får det godkänt :/

    Vi har lekt med ord och bokstäver och vridit och vänt på allt möjligt. Jag hade ju aldrig kunnat drömma om att det skulle vara såhär svårt.
    Har ni kollat på PRV på de lediga namn som finns där? Gjorde vi lite när vi funderade på ett alternativt namn
Svar på tråden Det här med valet av efternamn gör mig tokig! HJÄLP!