Inlägg från: Soldemor |Visa alla inlägg
  • Soldemor

    HBT-vänligt bemötande från den annars så hetero bröllopsbranschen?

    Amejuli skrev 2011-04-29 23:29:55 följande:
    Min guldsmed frågade om min partner var kille eller tjej utan att jag hade antytt det ena eller andra. Hon hade alltså för vana att fråga. (Jag bor i sthlm men guldsmeden var i Göteborg)

    När det gäller kostymen vill jag bara påpeka att det ju är samma läge för alla där. Jag tycker det snarare är så att tjejer över lag förväntas vilja var "prinsessa" för en dag, men det är ju inte säkert du vill ha klänning bara för att du är hetero? Tycker bröllopsbranchen är stereotyp helt enkelt.( Har exempelvis mött expiditer som talar om för mig att det där passar inte din kropp du ser större ut i den o.s.v. De liksom förutsätter att jag har komplex för min kropp och vill se så smal ut som möjligt för att känna mig fin. Irriterande. Lika tröttsamt är det att läsa i tidningarna om hur man "måste" börja med ansiktsbehandlingar tre månader innan den stora dagen eftersom jag "vill väl visa mig från min allra bästa sida". Blä för sånt. Kan man inte bara få duga som man är?)

    I media tycker jag det blir för lite homoinspiration även om det oftast finns något litet i varje nummer av vissa tidningar. Det är fortfarande för lite!  Framför allt tycker jag de behöver bli mer varierade över huvud taget. Varför inte vis en kille och en tjej i två kostymer, ett oretucherat gaypar o.s.v. Man blir verkligen less på stereotyper och perfektion. Allra helst önskar jag att de kunde framhäva lite annan inställning till bröllop istället för "allt måste bli perfekt!!!". Lite avslappnat och lactho istället liksom. 

    Jag hoppas dock att det håller på att förändras och att branchen är mer öppen för alla varianter oavsett läggning, stil och personlighet o.s.v.
    Nu läser jag det här lite sent, men vill gärna kommentera det här med kläder. När jag skulle gifta mig med min man, hade jag fått för mig att jag skulle ha kavaj och byxor/kostym istället för klänning. Jag ville ha kraglös kavaj som var väldigt modernt då (1993) med stor bluskrage utanpå. Hittade precis vad jag sökte på HM, men inte byxor. När jag frågade en expedit om hjälp och hon undrade vad jag skulle göra och jag berättade det, ville hon visa mig lklänningar istället - nej, jag vill ha det så här! Hon tyckte nog att jag var jättekonstig; hela hennes kroppsspråk och attityd visade på det. Verkligen skönt om det har ändrats!
Svar på tråden HBT-vänligt bemötande från den annars så hetero bröllopsbranschen?