Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    HBT-vänligt bemötande från den annars så hetero bröllopsbranschen?

    Jag måste inflika att jag faktiskt tror att JUST i "branschen" är man trots allt rätt van att möta homosexuella. Iallafall har då jag som florist lärt känna många fler bögar och lesbiska i det yrket än vad jag exempelvis-åtminstone veterligen-träffade när jag exempelvis arbetat inomlångvården. Det är av någon anledning överrepresenterat med särskilt homosexuella män just i blomster-/frisör-/design-/make up-branscherna, hur fördomsfullt det än kan låta.
    Så i min lilla värld av blommor vore det inget underligt eller ovanligt alls med par av samma kön.
    DÄREMOT skulle jag säkert som de flesta andra kunna uttrycka mig i termerna av "vad ska din make ha på sig då?" helt enkelt för att det trots allt är-och lär förbli det allra vanligaste och alltså normen. Det må vara trist för den som då ständigt avviker från denna norm, men jag tror det är fallet för vilken minoritet som helst.

    Jag är inte alls förvånad att det är så här. Jag menar, vi har inte ens kommit förbi att man tror att om en man och en kvinna står på ett kontor så är den äldre mannen chefen. Inte den unga kvinnan.

    Angående landsbygd, så är det nog generellt lättare att få vara mer annorlunda på precis vilket vis som hels på större-mer anonyma orter. Mest kanske för att folk faktiskt inte har så mycket plats för digatt de ids bry sig. Det finns dessutom alltid någon anan  som sticker ut mer.

    Jag har dock en positiv berättelse från en småstad i Sverige. Där har min farbror och hans make levt under samma tak-helt öppet, i alla år. En läkare och en lärare. Båda mycket omtyckta och vad jag förstår har det gått alldeles utmärkt. De är båda närmare 70 idag, så när de flyttade ihop för så länge sedan, var det nog inte så vanligt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden HBT-vänligt bemötande från den annars så hetero bröllopsbranschen?