• Smuppra

    Vad står på er önskelista?

    Ja, vi har lite problem med vad vi vill önska oss. Vi bor i en lägenhet, en tvåa, nu, och räknar med att flytta till större om ca ett år från nu. Som det är nu har vi inte plats för mer saker, ens i förråd. Det skulle isf förvaras hos våra föräldrar i väntan på bättre tider, och det är ju ärligt talat inte så roligt... Vi vet inte hur det ser ut när vi flyttat så kan inte önska oss saker till det. Vi vet inte var vi vill resa på bröllopsresan eller hur, eller ens när. Vi kommer inte ta ut kuvertavgift.

    Vi vet helt enkelt inte vad vi ska önska oss. Det enda jag kommer på är upplevelser. Tex spa för två, ballongflygtur osv.  Folk får gärna gå ihop då, flera familjer eller så och ge sådant om de så vill. Det är minnen som kommer bestå längre än köksmaskiner och glasskålar gör. Men det blir väldigt intensivt om alla gäster ska ge oss upplevelser som ju ofta är att utnyttja inom viss tid. Så något annat vore ju kul att kunna ge som exempel om (när) frågan om presentönskemål dyker upp. Vad ska ni önska er?

  • Svar på tråden Vad står på er önskelista?
  • mikita

    Vi har just köpt hus och behöver lägga om taket, så först tänkte vi skoja till det med något rim om att nu när vi bygger bo kan det vara skönt med tak över huvudet....och önska oss bidrag till takomläggningen. Men det kändes otroligt trist (om än lite fyndigt). Så vi önskar oss bidrag till bröllopsresa, alla våra gäster vet att vi gillar att resa. Vi har heller inte bestämt när eller vart, utan det blir en allmän önsan att fylla på vårt resekonto. På festen kommer vi ha en låda där de kan lägga sina bidrag. Någon annan har tidigare här länkat till hur man kan pyssla ihop en fin presentlåda på tema resa...om jag kunde komma ihåg vem/var/när...Hur som helst, då kan gästerna lägga i kontanter, resepresentkort eller om de köpt någon upplevelse (eller inget alls). Våra kompisar önskade sig upplevelser och formulerade det så här "om ni vill ge oss en present, ge en upplevelse eller pengar till en resa, ytterligare ett minne vi kan få kärt". Men precis som du skriver har de haft det snärjigt att hinna utnyttja alla presentkort de fick! Ganska angenämnt problem iofs...

    Kan ni önska er pengar för framtiden? Öppna ett sparkonto där gästerna kan sätta in pengar och sedan formulera något om att pengarna är till er framtida gemensamma boende?

  • tweety

    Hej man kan skriva något i denna stil om man inte vill vara rakt på sak att önska sig pengar

    det vi vill är att få dela våran dag i ert sällskap, men vill ni endå ge en gåva är ett bidrag til kommande renovering till huset det vi önskar oss allra mest.

    Vi kommer skriva något i den stilen men at bidrag till kommande smeknånad. 

  • meah2000

    Vi önskar oss inte heller några saker då vi har mer än tillräckligt, så vi var rakmot dom inbjudna och skrev så här;

    Att ni vill dela vår stora dag med oss är den största och enda presenten vi förväntar oss.
    Efter mer än 11år tillsammans  har vi inte behov av fler saker.
    Vill ni ändå ge oss en present,
    lämna gärna ett litet bidrag till en renovierng av vårt hem.

  • MLWSWY

    Vi kommer önska oss bidrag till våran smekmånad då vi vill resa till Sri Lanka, min blivande man kommer därifrån och vi vill åka dit tillsammans och hälsa på hans biologiska mamma blad annat. Vi har allt vi behöver och behöver inte en massa grejer till lägenheten eller så, kommer vi på något senare kan vi köpa de. Men Smekmånaden vill vi verkligen åka på, eftersom vi måste åka i två veckor så kome de kosta mellan 25-40 000 plus att vi måste åka över julen då jag pluggar och inte kan ta ledigt.

    Jag tycker de är roligare att önska sig bidrag till smekmånaden istället för att ta ut en kuvertavgift, när de är ett bidrag kan alla ge exakt hur mycket eller lite de vill, medans en kuvertavgift är obligatorisk för att komma och en fast avgift. Det är ju inte så att man måste ge en present när man går på bröllop men alla gör ju de ändå ;)

  • Gopplan

    Vi kommer att önska bidrag till bröllopsresan, men samtidigt vet vi att många inte gillar att ge pengar eller presentkort så vi spånar nu på andra saker. Har hittills kommit på Tempurkuddar och fina bäddset eftersom vi precis har köpt ny säng. Hade innan en 140 säng med stora lakan och stort täcke och nu har vi två stycken 90 sängar, men det vore ju tråkigt om vi fick massor med bäddset. Ett par stycken kan räcka.

  • Alexanders Maria

    Vi hr önskat oss present kort till vårat ny gemensamma hem från IKEA och dylika affärer. De kände vi var rätt till oss, sen om någon köper en present så är det okej, men önska kan man ju. :)

  • Smuppra

    Tack för era idéer! Har funderat på att önsak till bröllopsresan men vi vet ju inte när den ska bli av ens pga operation. Inte heller var vi vill åka. Dessutom har vi sparat särskilt till den i flera år så vi har så det räcker för den sortens resor vi ev vill ha, men klart att man kan få det lyxigare.

    Tempurkuddar är ju bra. Vi har funderat på sådana iaf... Hm... Pengar till renovering känns inte så bra eftersom vi inte ens vet var vi flyttar (och därmed inte ev renoveringsbehov) så det blir lite som att önska sig pengar som är bra att ha bara för att. Tror folk är villigare att ge om de vet vart pengarna ska gå lite mer specifikt

    Tack för era tips på vad ni ska ge och vad vi kan ge! Superbra att kunna spåna idéer här!

  • Cammee

    vi tänkte första önska oss pengar men det kändes så tråkigt, så vi ska önska oss euro då vi ska till Grekland några dagar efter bröllopet bara. Då slipper vi kanske betala våra fickpengar som behövs under resan. Sen ska vi önska oss pengar också men inte i första hand + lite hushållssaker som behövs och liknande för de som inte vill ge pengar el fickpengar.

Svar på tråden Vad står på er önskelista?