• vickan­1976
    Äldre 16 Mar 18:35
    54291 visningar
    118 svar
    118
    54291

    Billiga bröllop- idéer!

    Vi gifter oss den 11 juni och har ganska precis kommit igång med förberedelserna. Båda är sjukskrivna sedan en tid tillbaka och vi har ingen budget. Men totalt går det nog på 10.000kr i alla fall. Ska ha ca 50 gäster.

    Klänningen jag ska ha är begagnad och köpt på Tradera för under 500kr.



    Skorna kostade 70kr på tradera


    Ringarna kostade 800kr på auktion. Det är två släta guldringar och en genombruten med vitguld i infattningarna och små diamanter.



    Slökten hjälper till med buffématen, lokalen kostar 500kr och då har vi tillgång till kök med allt i! Klänningar till barnen ska jag sy och det mesta vi behöver köps på Ullared.

    Fler bilder kommer.


    Hur gör ni för att hålla priset nere?

  • Svar på tråden Billiga bröllop- idéer!
  • Kattpo­et
    Äldre 16 Mar 18:42
    #1

    Då har ni det viktigaste fixade, bli inte insnöad på  färgtema och sådant, utan ta en koll vad naturen ger  er i juni , det är gratis och kan  bli väldigt fint.

    När det gäller mat, kyckling filer är billiga och håll ett öga på billigt kött, juni är nära och det flesta kommer att hålla sig  i frysen. Inget fel att handla det som går att frysa när det är billigt,  det inte priset på maten som gör den fantastisk utan kocken .

  • Gottbl­åbär
    Äldre 16 Mar 19:56
    #2

    Va brukar skriva på vår sida www.bastpafest.se om billiga tips och grejer man kan göra själv.


  • Hon sa ja
    Äldre 16 Mar 20:43
    #3

    Förutom att ta hjälp från vänner och bekanta så är mitt bästa tips gällande fotograferingen (istället för att hyra in dyrfotografen):

    Vi ska utlysa en tävling där våra gäster får tävla om att få sin bild i tack-kortet, under olika kategorier (Bästa brudparsbild, bästa middagsbild, bästa mingel, bästa dans etc).

    Sen ska vi även ha olika fotouppdrag i placeringskorten (som är dekorerade tändsticksaskar med saker i) där gästerna ska fota tre eller fem olika saker under kvällen. 

    Vi hoppas få ihop en rätt saftig skörd av bilder med en tanke bakom, snarare än en hög bilder på samma saker.  
    Däremot håller vi på att lösa frågan med hur vi ska få över bilderna till oss sen, på smidigast, billigast sätt... 

    Lycka till. 

  • Äldre 16 Mar 21:41
    #4

    Vickan1976: Vilka fantastiska fynd!!
    Klänningen är jätte snygg och så billigt. Skorna likaså!! Och jag tycker vi har lyckats få våra ringar jätte billigt men inte på långa vägar så billigt. Jag försöker göra så mycket som möjligt själv för att jag tycker det är så himla roligt och att spara in pengar är alltid önskvärt. Och jag har en uppfattning om att man känner sig mycket mer nöjd med något man lyckats fynda så billigt, ja så länge man oxå tycker om det så det inte bara var för att det var billigt. Och jag som pysslar känner mig extra nöjd när jag lyckas få till det precis som jag vill ha det.

    Så att pyssla själv är ett bra budget tips

  • vickan­1976
    Äldre 16 Mar 21:54
    #5

    Jag har fått massor med tapetprover som jag klipper vimplar i som ska hängas i taket.
    Vi har två sänghimlar som jag funderar på att hänga i träden utanför festlokalen för barnen att leka i. Vi funderar också på att sätta upp ett tält med täcken, kuddar och ficklampor i där de kan leka.
    Jysk har reat ut rislampor som vi ska hänga upp ute och inne med ficklampor i. Rislamporna kostade 10kr /st.

    Lägg gärna upp kort på era fynd och ert pyssel!

  • Äldre 16 Mar 21:58
    #6

    Jag förstår inte hur ni lyckas få det så billigt.. Jag gör allt själv. Min klänning köpte jag ny från ebay för 700 kr med underkjol. Jag köper en massa på ebay och allt papper från scrapinglyckan... Allt är billigt men ändå hamnar vi på 70 000 kr för 80 gäster... Men problemet ärväl att mat med personal kostar 40 000 kr... Vilket jag tycker är värt, jobbar själv inom restaurang och vill bara vara på mitt bröllop och inte "jobba"... ;)

  • Pendra­gon
    Äldre 16 Mar 21:58
    #7

    ~ Mina skor kostade 25:- på second hand, jag köpte lite småsaker på sy-shoppen och dekorerade dem så att de fick nytt liv
    ~ Maten får vi för 1/3 av priset eftersom jag jobbar inom det företaget
    ~ Slöjan och mycket annat är köpt på tradera för en mycket överenskomlig slant
    ~ Hår, smink och bukett ordnar jag själv. Jag har inget krav på hur min bukett ska se ut, alla växter är vackra..
    ~ Bordsdekorationer bjuder vår fina skog på

  • vickan­1976
    Äldre 16 Mar 22:11
    #8

    Jag räknar med att ingredienserna till buffen kostar ca 2000kr och vin och dryck ca 2500kr för 50 pers. Mina svägerskor träffas dagen innan och lagar lite mat tillsammans och till festen har jag två tjejer som är ansvariga och håller ordning. Den ena gör det gratis, men självklart får hon en gåva. Den andra har jag inte bestämt med klart ännu.

  • Kattpo­et
    Äldre 16 Mar 23:00
    #9

    Jag kommer köpa en  skinka nu vid påsk och frysa in och sedan ha den till buffen vi ska ha i juni.  Tänkte laga till den fryst och låg värme över natten och sedan grillerja  med  örter och sedan skiva tunt.  Sedan  har jag redan köpt på mig  de 2.½ kilo kyckling  jag kommer behöva till middagen, bröstfile och den ska bakas i ugnen med äpplecider, vin och vitlök och sedan skivas tunt.  Om jag har tur  så får jag två älgstekar och då ska de bli tjärlknöl av dem. Det är allt kött jag kommer ha.

    Sedan blir det en grönsallad,  en ris sallad, sås och sedan bröd  till med  smör och om tomaterna är hyfsat pris så blir det en inlagd  tomatsallad till.

  • vickan­1976
    Äldre 16 Mar 23:07
    #10

    Mums! Låter gott!
    Vi bjuder på en potatissallad på färskpotatis, kallskuret, pastasallad med soltorkade tomater och fetaost, grönsallad, baguetter, smör och ost.
    Tårtan får vi av några släktingar i present (det var deras förslag)

Svar på tråden Billiga bröllop- idéer!