Inlägg från: TweetyBruden |Visa alla inlägg
  • TweetyBruden

    Brud 2013

    Jag har hört att det kostar att gifta sig i en annan kyrka än den man "tillhör". Är det bara jag som tycker att det är förjävligt!? Här har man betalat för att vara med i svenska kyrkan i alla år och så får man inte ens gifta sig vart man vill!! (gratis alltså) Någon som vet hur mycket det kostar?? Vi bor nämligen i ett ganska litet samhälle och jag vill gärna att vigseln och festen är i samma kommun åtminstone och det finns ingen lokal som är stor nog där vi bor.

  • TweetyBruden
    Wirre 81 skrev 2012-05-07 10:11:44 följande:
    Jag haörde samma sak så jag kollade upp vad som gäller i den kommunen vi ska gifta oss i (jag är från Nynäshamn och vi ska gifta oss i sambons hemkommun Sollefteå) så här stog det där:

    Kostar det något?

    Det kostar inget att gifta sig i Svenska kyrkan. Om ni väljer en annan kyrka än den egna församlingens behöver ni dock en blankett som vigselförrättaren ska fylla i för församlingarnas egen bokföring.


    Blanketten kan antingen tas ut i hemförsamlingen eller i den församling där vigselkyrkan är belägen


    Aha, det låter ju toppen! Då ska jag kolla upp det! =)
  • TweetyBruden

    Usch, jag får ju smått panik när jag läser här, vad ni har kommit långt!! Vi har bara precis börjat spåna... Vi gifter oss i maj. Hur mycket lägger ni på lokalen? Vi har varit och tittat på två lokaler, den ena kostar 5000 men känns trång och den andra kostan 9500 och är jättefin, men frågan är hur mycket det är värt att lägga på lokal...!

  • TweetyBruden

    Nu har vi bokat kyrka och festlokal! Den 25 maj smäller det! Blev helt plötsligt så mycket mer verkligt, blir nervös bara jag tänker på det!! :P


    Hur många brudtärnor ska ni ha? Har redan frågat min bästa kompis sen vi var sex år gamla men nu funderar jag på om jag ska fråga mina två systrar också?? Vet ju att de kommer att vara två klippor framöver som stöd när kommer till planering och fix! Hur gör ni?

  • TweetyBruden
    88kaktus85 skrev 2012-06-11 20:15:55 följande:

    I västerås i Badelundakyrka, du då? :)


    Va kul med samma datum, då kanske man kan ge varandra tips och ideer när man lär ha vissa saker klara :)


    Vi ska också gifta oss i badelunda k:a! Fast den 25/5. Sen ska vi ha festen i kyrkskolan på andra sidan vägen! =)
  • TweetyBruden
    88kaktus85 skrev 2012-06-17 21:30:55 följande:

    Va kul! Vi ska också ha festen där :)


    =)


    Har du reagerat på att man "bara" får spela musik till kl 01?? Jag är lite orolig att folk ska tycka att det är snålt, man vill ju inte känna att man typ slänger ut gästerna och säger att nu är det slut! Samtidigt vet jag att andra har haft fest där men har hållit på längre, så kanske är det en sån där regel som finns men som ingen följer??

  • TweetyBruden
    MollysMatte skrev 2012-06-18 15:56:22 följande:
    Hej, här kommer ännu en 2013 brud...troligtvis iaf :)

    Har inte bokat datum ännu eller bestämt plats men kikar runt lite runt västerås...såg att det var flera västeråsbrudar här inne, har ni några bra tips på platser runt omkring västerås? Kommer själv inte härifrån så jag har inte så stor koll. Är inte ute efter kyrka, tänkte hitta någon fin bygdegård med fin omgivning runt omkring så man kan ha ett utomhusbröllop. Gärna en bygdegård med stor trädgård så man kan ha allt på ett ställe :)

    I övrigt så har jag nästan hela bröllopet planerat i huvudet sen gäller det bara att få allt till verklighet, men det blir nog bara roligt :)
    Vi kommer att vara i badelunda, det är jättefint där! =)
  • TweetyBruden
    CoG skrev 2012-06-19 09:22:45 följande:
    Det finns oftast billigare alternativ till mycket ändå.
    Förhoppnignsvis gör det inget i slutendan.

    Vi har inte kollat vår budget än, men jag är mammaledig året ut och det är lite knapert.
    Jag tittar inte på de dyraste ringarna och klänningarna utan väljer att titta på det som är högst rimligt, utan att jag tycker att det är sämre för det.

    Jag lägger gärna mer pengar på fotografering än på en ringt med hur många diamanter som helst tex.
    Huvudsaken att ringen glittrar lite iaf :)
    Vi är också föräldralediga året ut (inte samtidigt =) ) så då är det ju lite knapert med kosing men det gäller att spara..! Min m2b vill ha stort bröllop så för att vi ska ha möjlighet att bjuda alla vi (han) vill bjuda så kommer vi göra så att istället för presenter får folk betala en summa, typ sin egen mat. Och vi har ändå varit tillsammans i tio år så vi behöver inte en massa "brödrostar" hehe..
  • TweetyBruden
    CoG skrev 2012-06-19 13:47:58 följande:
    En kuvertavgift alltså.

    En del tycker att det är lite fel att låta gäster betala för sig på bröllop, men om man hellre vill att dom kommer än att få presenter så är det helt rimligt tycker jag.
    Då blir själva presenten till er att dom är med på er dag, istället för en till brödrost :)
    Precis så vi har tänkt! Att våran present är att de kommer! Och tycker man inte att det är värt det så behöver man ju inte komma...
  • TweetyBruden

    Har precis fått katalog från calligrafen, vad mycket det finns!! Och det känns som om det rasar iväg i pris.. är fortfarande i valet och kvalet om jag ska göra inbjudningarna själv eller inte...

  • TweetyBruden

    Håller med föregående talare, bra jobbat!! Jag skulle också kunna tänka mig att tappa några kilon inför den stora dagen... ;P

  • TweetyBruden
    aviman skrev 2012-07-05 15:22:55 följande:
    Jag kanske är lite knäpp (men det skulle inte vara något ovanligt Skrattande) men jag beställde mina vigselringar för en vecka sen, och de skulle komma i slutet av Juli. Men redan idag knackade brevbäraren på dörren och lämnade ett paket till mig! Dom är tokfina, och jag är så nöjd och så lycklig. Nu ska de få vila i sin söta ask tills det är dags att bära dem... Om ett år... Haha! Solig

    PoS: Vi har valt två killar, en från min sida och en från hans, som toastmasters och så har vi valt två kvinnor, en från min och en från hans sida, som värdinnor :)

    Och vi har bestämt klädkod Kavaj! :) :)
    Vad roligt att du fått ringarna och att du är nöjd! Hade du beställt från internet eftersom du fick de levererade till dörren?
Svar på tråden Brud 2013