Inlägg från: Invincible |Visa alla inlägg
  • Invincible

    Fler som inte har en budget?

    Vi har inte budgeterat för vårt totala  bröllop överhuvudtaget, för det blir otroligt svårt. Istället går vi igenom alla poster som vi ser att folk sysslar med (gåvor till gästerna, kristaller och whatnot till dukning osv.) och har bara skurit bort allt som VI tycker är fullkomligt onödigt.

    Däremot har det funnits en viss gräns för vissa poster där man kan spendera eg. hur mkt pengar som helst. Där har jag och min sambo begränsat oss för att stå med färre valmöjligheter. Jag ville t.ex. hålla mig under 20 000 kr för vigselringen. Han vill inte lägga mer än 3-4000 kr på sina kläder osv. Jag tycker det har funkat bra, men så bor vi billigt och har inga barn heller, så våra normala utgifter är relativt låga. Jag har bara dragit ner på det "vanliga" shoppandet och lagt energin och pengarna på att köpa tärnklänningar och hårsmycken istället. Tungan uteVilka är era viktigaste poster? För oss är det definitivt lokalen, fotografen och ringarna!


    And tonight we can truly say - Together we are invincible
  • Invincible

    För mig innebär dock "ingen budget" inte att vi kan gå helt crazy och lägga 600 000 på ett bröllop bara för att vi har lust. För mig betyder det att vi tar ett beslut inför varje post vad det är värt för oss. Det kan vara en ring för max 20 000 eller 5 000 eller 100 000 beroende på ekonomi. För oss var det 20 000. Att fotografen kostar 16 000 fick vi anpassa oss till när det var honom vi ville ha. Att lokalen kostar 12 000 att hyra och att vi räknar med dricka och mat för 60 000 är ytterligare beslut som vuxit fram.

    Men jag vill gärna spendera så lite som möjligt... Och samtidigt få så mkt som möjligt för de pengarna.


    And tonight we can truly say - Together we are invincible
Svar på tråden Fler som inte har en budget?