Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Fler som inte har en budget?

    Vi har också en budget, men mest bara för att få en fingervisning vad de skall kosta. Vissa saker har kostat mindre medan vissa mer men slutsumman kommer nog stämma i det intervallet vi satt. Det är inte kostnaden, utan vad man får för pengarna som är viktigast för oss.

  • SnartFruSir

    Här är det lokalen som blir budget. Vi letade i 4 månader men kunde inte hitta någon som föll oss i smaken. Det avgörande var att nästan alla ställen stänger kl 02. Vi har många gäster som kommer långväga och alla i både familj och vänkrets tycker om att festa. Inte nödvändigtvis vröööl-supa-riva halva stället, utan mer dansa hela natten. Så vi kommer ha middag och fest på en bygdegård. När lokalen blev såpass billig så lägger vi mer pengar på mat och dryck istället. Otroligt kompetent personal har också hyrts in. Och lokalen kommer dekoreras en hel del innan.

    Så lokal budget, fotograf budget (min styvpappa är fotograf och gör det gratis), klädsel mellan, frisör och smink, middag, festen och övernattning som är lyx. Han kommer gå på lite ansiktsbehandlingar innan, främst för att han ha känslig hy och jag ska ju göra naglar etc innan. Vi köper också dekorationer på nätet (e-bay) och sedan har jag sytt 120 tygservetter och 4 långdukar som drar ner kostnaderna lite. Men jag tycker det är roligt att fynda, samtidigt som att priset inte är det viktigaste. Tycker det är kul att ha gjort något själv med.

  • SnartFruSir

     


    Invincible skrev 2011-03-27 12:16:34 följande:
    Vilka är era viktigaste poster? För oss är det definitivt lokalen, fotografen och ringarna!
    And tonight we can truly say - Together we are invincible

    Våra viktigaste poster är festen (som helhet med mat, dryck, bar, DJ, utsmyckning osv) och fotografen och ringarna. Så ganska likt med andra ord.


    Nu hade vi dock tur som fick min styvpappa till att fota. Han tar helt fantastiska bilder, men har lagt fotograferandet på hyllan pga en förslitningsskada. Men på vårt bröllop ville han gärna ställa upp, så jag är övertygad att det blir kanon. :)

  • SnartFruSir

    Tänkte även säga att vigseln är självklart nummer 1, men det säger väl sig själv? Huvudsaken är att vi blir gifta :)

  • SnartFruSir
    Blizz skrev 2011-03-28 11:19:41 följande:

    Det många som kommenterar att de har stor eller liten budget. Om det ska vara enkelt eller lyxigt. Det skulle vara intressant att höra vad ni tänker i kronor och ören. För vissa personer är en vigselring för 20 000kr extremt dyrt medan vissa tycker att 100 000 kr är "normalt". Vårt bröllop kommer att kosta ca 110 tusen kronor. Är det att betrakta som billigt eller dyrt? Glad


    Håller med snartfru i allt hon säger. Vill bara tillägga att här på BT verkar allt över 50 000 kr att betraktas som dyrt, men inget där under som billigt. Budget möjligtvis, men inte billigt. Sedan är ju 50 000 på 4 gäster väldigt mycket pengar kontra 100 000 kr men 250  gäster.

    I denna tråden verkar de flesta inte bry sig om vad det kostar, bara det är "rätt" grej. Vi ville hitta en lokal där man kunde festa hela natten, och därför blev det inte på restaurang som vi tänkt från början, utan på bygdegård. Priset var oväsentligt, bara lokalen/restauranten erbjöd rätt saker.

    Men ju fler grejer man handlar in, desto mer märker man ju vart slutnotan hamnar.
Svar på tråden Fler som inte har en budget?