• Kit73

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Nu är det dags att en gång för alla ändra på myten att borgerliga bröllop måste vara över på två minuter i rådhuset, utan bröllopsgäster, ingen musik och utan bröllopsklänning.

    Här kan vi samlas vi som har eller ska gifta oss borgerligt. Eller som kanske funderar i dom banorna!

    Vi byter idéer och ger tips, inspiration och råd til varandra, som hjälper oss till ett riktigt fint och pampigt bröllop!

    I sommar gifter jag mig på ett slott;  utomhusvigsel med levande musik!
    Hur ser ditt bröllop ut?
    Hur har ni lagt upp er ceremoni?
    Berätta!

    Ser fram emot att spräcka en del fördomar som vissa av våra gäster, har om vad ett borgerligt bröllop innebär!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-08 13:35
    Vill bara tydliggöra att jag med pampigt inte nödvändigtvis menar dyrt!

  • Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!
  • Margris
    Kit73 skrev 2011-04-10 09:58:03 följande:
    Nej inte ännu men vi gifter oss kl 15 och gissar att vi sätter oss till bords vid 17.
    Så jag gissar på tårta vid 22... middag i 4 timmar känns ganska realistiskt. Sedan byter vi lokal till kaffe och tårta...
    Är det sent med tårta 22? Spontant känns det så, undra om vi ska lägga vigseln klockan 15 ist...
  • Kattpoet

    4 timmar på middag känns lite mycket. Det är mer än en timme per  rätt  om man har trerätters  och om jag minns rätt så räknar man  30 min per  rätt..   

  • FriPhi
    Margris skrev 2011-04-10 12:58:56 följande:
    Är det sent med tårta 22? Spontant känns det så, undra om vi ska lägga vigseln klockan 15 ist...
    Vi vigs 18 och har  en två-rätters middag och har planerat tårtan till 22, tror inte att det blir för tight. Vi har inga transporter till middagen och har räknat med att börja äta kl 19.
    Oavsett, så tycker jag inte att det är försent med tårta kl 22. 
    Jag funderar på att byta ut avec mot skumpa, så får man välja om man vill dricka kaffe eller det till tårtan.
  • dreams come true

    en halvtimme för varje rätt känns lite tajt... särskilt om man ska räkna med lite tal, eventuellt lite spex och om man vill ha sånger i festhäften och liknande.
    Vi vigs vid 15, räknar med att sitta till bords och äta förrätt två timmar senare (en halvtimme till vigsel, en halvtimme mingel, förflyttning och mingel innan man sätter sig).
    och sedan räknar vi nog med att middagen tar cirka 4 timmar och att tårtan kommer senare på kvällen... kanske att vi kör brudvals och lite dans i "äldre" smak, sedan tårta och efter det party!

  • Kattpoet

    Senaste bröllopet jag var på tog hela middagen med tal och tårta eftersom det var efterätten 2½ timmar, jag har varit på en middag där de tog  4 timmar  och jo, när man hade ätit upp förätten som är något litet och sen satt och väntade och lyssnade på tal så  när vi kom till  huvudrätten så hade  alla tal klarats av  och det blev  tyst medans folk satt och väntade 40 min på   efterätten som var smält glass när den väl kom  och sedan blev det mingel och skit snack medans vi väntade på kaffe och tårta.

    Vad folk minns av detta bröllopet är att man fick vänta hela tiden, vi lyckades hålla igång ibland    vi ungdommar iallfalla, brudens gammelmormor somnade av och till eftersom det i hennes värld var så lång väntan 

    Tänk så här,  de ska vara runt  2- 3 tal per rätt , hur länge kan era vänner prata på?

  • Margris

    30 minuter per rätt känns lite med tanke på att det är många som ska serveras, vin ska fyllas på, tal ska hållas. Pesonalen ska hinna plocka undan, diska och förbereda mellan rätterna också. Sedan vill vi ha in en bensträckare i programmet också :)  Så vi räknar med 45-60 min. per rätt. 

  • Lev idag

    Jag tycker också att 30 min per rätt känns lite.
    Kanske bör man tänka lite mer tid så att man inte stressar i sig maten eller nåt liknande?

  • Margris

    Ja det tycker jag. En vanlig middag har man nog ätit på 30 min. men det är ju knappast en vanlig middag :)
    Sen kanske förrätten går snabbare än varmrätten. Vi  kommer att ha den serverad på bordet när vi sätter oss t.ex. så varmrätten kommer att ta längre tid med servering o.s.v.
     

  • LillaMy666

    Jag önskar verkligen att den här tråden skulle passa mig för jag och min fästman gör vad vi kan för att hitta möjligheter till en borgerlig, fin, stor vigsel. Men saken är den att vi vill vara i Sthlm, på vintern, så centralt som möjligt, och att då finna en vigselplats verkar stört omöjligt! Vi kommer vara ca 100 pers, det ska vara musik både live och inspelat och alla måste ha plats att sitta. Dessutom bör det ju finnas en ekonomiskt rimlig festlokal i närheten (men här har jag dock hittat mer och har en del förslag) Budgeten är ju knappast obegränsad heller även om jag kan tänkta mig att betala en del för en bra vigselplats, om jag bara kunde finna den. Utomhus är ju inte riktigt ett alternativ i februari! Vill att det ska vara mörkt, snö, stämningsfullt, marschaller etc.

    Har nu bläddrat igenom 24 sidor i den här tråden men finner väldigt få Sthlms-brudar. Likaså har jag sökt både på Google och här på bröllopstorget efter stora, ekonomiskt rimliga, centrala vigselplatser inomhus. Still no luck!

    Så OM någon har tips emottages de tacksamt. Så får jag bli en av dem som passar in här i tråden! :D 

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!