Inlägg från: moa2012 |Visa alla inlägg
  • moa2012

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Hej ,jag gifter mig den 11 aug på Heagården i deras underbara trädgård borgeligt och efteråt blir det brak fest i en underbar lokal (gammal korsvirkeslada som är omgjord) vårt bröllop innehåller allt vad ett traditonellt bröllop innehåller förutom en präst som blir ersatt av en vigselförrättare..
    ser inte poängen med att det skulle vara annorlunda ? än om man har präst..
    varken jag eller min blivande man är troende i kristendommen och vill inte höra massa babbel om gud i vår cermoni men vi är fan inte mindre gifta för det??
    vi lägger ca 50.000 på vårt bröllop utan ringar och utan bröllopsresa..

    =) gud vad jag längtar ..
    nästa på listan är att ordna festhäfte .. 

  • moa2012
    Aileen skrev 2011-11-01 14:56:24 följande:
    Hej allihopa i denna underbara tråd!

    Har läst igenom alla inlägg från början till slut och WOW! Otroligt inspirerande och intressant har det varit. Har fällt en och annan tår också ;) Blivit otroligt rörd av alla vackra ord och fina ceremonier som ni har haft eller planerar! Så tusen tack för all hjälp som jag redan fått!

    Jag och min fästman håller även vi på att planera ett pampigt, vackert borgerligt bröllop! Och måste säga att vi har kört fast lite... Vi har haft flera alternativ som har blivit förkastade eftersom, mest pga det är så svårt att hitta en passande lokal för vigsel. Vi vill ha vackra, storslagna, romantiska miljöer och vill helst gifta oss inomhus, så man slipper oroa sig för vädret till sista minut ;) Vi har tittat på en hel del olika slott, men de flesta har gått bort av diverse anledningar. Inte många som kan ta mellan 70-100 gäster för vigsel verkar det som... Och i en del fall har prislappen helt enkelt satt stopp. Senast tittade vi på örtofta slott och flädie mat och vingårdar. Det första gick bort för att det fanns inte någon bra plats för vigsel + att jag här på bröllopstorget läste en ryslig berättelse med varning för just dem. Flädie hade inga datum då vi ville tyvärr.

    Så jag undrar helt enkelt om någon har något tips på var man kan ha en stor pampig borgerlig vigsel i skåne? finns det festlokal i anslutning så är det ett jätte stort plus!  Vi bor i västra skåne så områdena kring, Malmö, Lund, Landskrona, Kävlinge, Svalöv, Eslöv, ja hela vägen upp till Helsingborg fungerar!

    De som redan är upptagna eller inte fungerat är; Svaneholmsslott, Örenässlott, Häckeberga slott, Örtofta slott, flädie mat och vingårdar och trollenäs slott. Så vi har börjat förstå att slott överhuvudtaget kanske inte är aktuellt. Så vi tar tacksamt för även andra alternativ! :D Det vi helst vill är en vacker plats, högt i tak och fin utomhusmiljö, gärna nära vatten och hela den biten. Spelar egentligen ingen roll om det är en lada eller herrgård, bara det är fint. Vi vill nämligen inte att det ska kännas alltför krystat och fint i kanten. Det ska vara vackert men också så gästerna vågar släppa loss och förstår att det är en sjujäkla fest vi är ute efter :D

    Och ifall ni känner till någon bra vigselförrättare i samma område vore det toppen? En som man kan bolla med och som inte är helt motvillig till ens egna förslag :) Jag har skrivit ned de som berättats om här i tråden men har ni fler tips tar jag tacksamt emot även dem.

    Och sen även en personlig förfrågan till Margris, som jag ser har fått maila till de flesta redan ;) Skulle du kanske orka skicka till mig också? enberg.elin@gmail.com

    Avslutningsvis vill jag tacka alla i tråden för allt fint ni skrivet och all tid ni lagt ner för att hjälpa andra med detta! Verkligen superkul att se fler som tänker på samma sätt om borgerlig vigsel!

    Lycka till allihopa med bröllop och gifterier!

    /Elin
    har du hittat nått ? ser att det är rätt längesen du skrev men Sofiero slott som ligger i helsingborg är underbart fint.
  • moa2012
    Helchem skrev 2012-07-04 21:34:08 följande:
    Hej alla!
    Har ännu inte hunnit läsa igenom alla inläggen i den här tråden men känner att den passar mig perfekt!
    Jag och min blivande man håller för fullt på med att planera för vårt stora, relativt påkostade och förhoppningsvis pampiga borgerliga bröllop.
    Vi kommer att gifta oss och ha den efterföljande festen på Säby Säteri den 31/8 2013. Så vi är ute i riktigt god tid, vilket känns skönt så att vi har tid att få allt helt perfekt!
    Ser fram emot att få och ge en massa inspiration och tips här i tråden!
    Tror att vår största utmaning kommer att få till en riktigt fin och stämmningsfull borgerlig vigsel! någon som har några bra förslag? 
    Hej inläggen i denna tråd är rätt gamla men hoppas du kan få lite tips och ideer iaf =)..
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!