Inlägg från: Jalle |Visa alla inlägg
  • Jalle

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Underbart att nån har skakat liv i den här tråden, som jag totalt har missat trots att jag hängt här på BT i ett par månader! Har läst igenom hela och fått superbra tips och idéer. Framförallt på hur man kan förlänga vigseln. Var på ett bröllop i somras där de drog den korta versionen (45 sek typ), inget extra snack innan eller efter, ingen musik, inga dikter......ingenting. Förmodligen ville de ha det så men i mina ögon väldigt torftigt, knappt vi hann fatta att de gifte sig. Detta har jag drömt mardrömmar om så jag blev överlycklig när jag hittade den här tråden!

    Vi ska alltså också gifta oss borgligt, hemma i vår trädgård. "Pampigt" vet jag väl inte om vi får till men det ska iaf bli romatiskt och vackert hoppas jag. Pratade med vår VF nu under veckan och han har ett eget upplägg med ett litet tal, den obligatoriska vigselakten (2-minutarn) och så läser han en dikt av Nils Ferlin efter. Detta tar ca 10 minuter. Om vi tycker det är ok så får vi ta det eller göra ett eget. Just nu lutar det mot att vi kör på hans upplägg + lite extra prat vid ringväxlingen (kanske några korta löften), ingångsmusik, en solosång och ev. en dikt till och utgångsmusik. Sammanlagt ska väl hela vigseln ta 20-25 minuter.

    Efteråt ska vi ha en fest för 60 gäster. Kör på som vilket bröllop som helst med pysslade STD, inbjudningar, festhäften och placeringskort. Tema svensk sommar och folkpark. Temafärger vitt, gult, mörkblått och orange (upptäckte nyligen att färgpaletten är misstänkt likt Viktoria och Daniels....hoppas hon inte blir sur  ). Buffé, bröllopstårta, bröllopsvals, bar och dans långt in på natten (hoppas jag). Tänker inte spara på krutet bara för att vi gifter oss borgligt!

    Om någon har förslag på vad man kan säga vid ringväxlingen så tas det emot tacksamt!

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!