Inlägg från: LinaLina |Visa alla inlägg
  • LinaLina

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Åh, här har jag hittat min tråd! Fantastiskt! Började tro att jag var ensam om tanken på ett fint och storslaget borgerligt bröllop. Ser att tråden innehåller massa sidor, så kanske har det diskuterats tidigare, men jag vill gärna ha alla era tips på var jag ska jaga efter en pampig och vacker lokal till vigseln (tänkt plats; södra skåne). Jag har koll på de flesta slott vid det här laget, men det måste väl finnas andra vackra lokaler att kolla upp. Snälla tipsa om allt ni kan komma på!

  • LinaLina

    Tjoho! nu har vi bestämt datum och bokat vigsel- och festlokal i anslutning till ett slott! Så kul :D

  • LinaLina
    BlomAnna skrev 2011-08-02 20:21:50 följande:
    Vart blev det? *nyfiken*
    Vi valde Jordberga gods i Skåne. Vigseln kommer bli framför deras slott och festen i deras fina festlokal! Så ivrig redan, trots att det är mer än ett år tills dess! :)
  • LinaLina
    cuteanniis skrev 2011-08-02 01:02:46 följande:
    Hoppar in här lite och klistrar in vår lite längre ceremoni ifall någon vill få tips om hur borgerlig vigsel kan vara! Vi gifter oss den 20/8 utomhus och tror det blir minst lika vackert som i kyrkan =)
    Åh så fint! Toppen att inspireras av. Ni som kommit en bit i planeringen (själv är jag i startskedet). Kan man förvänta sig att vigselförättaren ställer upp på den egen-regisserade cermonin, dvs läser annat än det "man måste" och presenterar solist osv. Eller ska någon övrig göra detta? *fundersam*
  • LinaLina
    Wintercandles skrev 2011-08-09 21:57:20 följande:
    Absolut. Bokade vår vigselförättare nyligen och hon är medveten om att vår ceremoni kommmer ta cirka 15-20 minuter. Jag mailade några vigselförättare där jag förklarade lite kort vad vi tänkt oss, var det ska hållas och hur många gäster vi blir. Tänkte att den som är intresserad svarar :) Fick svar inom några timmar...haha jag som va så rädd att ingen skulle åta sig detta.
    Åh va bra! Toppentack! Jag påbörjade själv jakten på en vigselförättare igår. Blev mycket förvånad när jag fick till svar att ingen av fyra stycken var ledig! Det visade sig slutligen att samordnaren för dessa hade läst september 2011 istället för 2012! Puh, blev riktigt nervös ett tag. Men nu känns det genast bättre :)
  • LinaLina
    De som redan är upptagna eller inte fungerat är; Svaneholmsslott, Örenässlott, Häckeberga slott, Örtofta slott, flädie mat och vingårdar och trollenäs slott. Så vi har börjat förstå att slott överhuvudtaget kanske inte är aktuellt. Så vi tar tacksamt för även andra alternativ! :D Det vi helst vill är en vacker plats, högt i tak och fin utomhusmiljö, gärna nära vatten och hela den biten. Spelar egentligen ingen roll om det är en lada eller herrgård, bara det är fint. Vi vill nämligen inte att det ska kännas alltför krystat och fint i kanten. Det ska vara vackert men också så gästerna vågar släppa loss och förstår att det är en sjujäkla fest vi är ute efter :D
    Spana in Ellinge slott utanför Eslöv! Vi var på visning där, väldigt fint och bra festlokal. Dessutom en supertrevlig bröllopskoordinator :) Vi valde dock ett annat ställe i slutändan eftersom Eslöv kändes för långt bort för oss. Hade samma dilemma som du med att hitta en pampig inomhuslokal. Så nu blir det utomhus och det får funka för oss :)
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!