Inlägg från: Styrka |Visa alla inlägg
  • Styrka

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Mimmi70 skrev 2011-06-19 15:24:34 följande:
    Jag tror att man får ta med egen dryck på villavanahem på stenungsön. Kika gärna i deras blogg/info.
    Kolla annars Aschebergska Eken på Hisingen!
  • Styrka
    BlomAnna skrev 2011-06-21 22:25:23 följande:
    Är det så att man måste köpa maten av dem där men får ta med dryck?

    Just nu lutar det mest mot bergslagen dock...Fick ca pris på vad maten skulle kosta...300-360/person för tre rätters...Känns väldigt överkommligt  i sammanhanget
    Jag tror man kan få ta med sig egen mat på Aschebergska om man vill det, men ja, alkohol får man ta med sig. De serverar och städar, dukning & porslin o ljud ingår.
  • Styrka
    BlomAnna skrev 2011-06-22 20:49:56 följande:
    Låter ju braigt...Vi har kollat Överås också...Nu ska vi bara komma fram till vad vi vill ha för stil på  bröllopet för Överås är ju väldigt flott så att säga och dansbanan lite enklare...Skulle liksom inte kännas rätt med ett frackbörllop där
    Nä, haha, vi har lite samma problem! Min klänning är lite vågad, så jag vet inte om det passar sig varken i en kyrka eller på Överås. Men för utomhusvigsel och den festlokalen vi valt kommer det bli perfekt!
  • Styrka

    Vi gjorde det tills vi insåg att de inte har någon sal för mer än 80 gäster. Vi kommer nog bli lite drygt 80, sisådär 87 kanske, och även om det går blir det trångt. Och i vilket fall så får man ju hyra ett rum till för själva festen/mingel/etc. Och det kändes lite för posh för vår del. Eller mest för min del faktiskt (arbetarklassflicka) min sambo är överklass och stormförtjust i Överås, så diskussioner pågår fortfarande till viss del!
    Vilka rum har ni valt, och hur många gäster?

  • Styrka
    Wintercandles skrev 2011-06-26 14:10:45 följande:
    Ja det är klart att det krävs lite planering för att folk ska slippa stå på varandra. Vi har bokat alla rum utom biljardrummet & rummen i källaren. Middagen kommer att hållas i stora salongen med buffè i lilla salongen. Sen tar vi bort något bord när det är dags att dansa.
    Brudskålen kommer vi att ha nere i piazzan, såå himla vackert där nere :)
    Biblioteket kommer att hållas öppen för en extra bar så de som vill ha det lite lugnare kan sitta där och mingla efter middagen.
    Kapellet måste vi tyvärr ha som en reservplan då det kan regna om vi har otur i Januari. Tänkte ha vigseln i trädgården med massa lyktor om vädret tillåter.
    Vi kommer att bli ca 60-70 pers.
    Åååh, det låter himlastormande vackert! Du kommer få ett sagobröllop, grattis!!
  • Styrka

    Hej, hoppas ni kan ge mig råd.
    Jag har hela tiden sagt att jag vill vigas av en präst. Det är viktigt för mig eftersom jag ändå har en gudstro, även om jag tycker att stora delar av Bibeln är ett skämt och ren bullshit. Tror på Gud, absolut, men att Jesus gick på vatten och gjorde vin av vatten, yeah right. Att jag är gay och bibeln till vissa delar är väldigt homofientlig och heteronormativ är väl oxå nåt jag inte ser så gott på. Men det hade ändå kännt fint att vigas av en vettig präst, och få känna att det finns en god Gudomlighet därute som ser med glädje på vår kärlek, och vigas med välsignelser, det hade kännts fint för mig. Däremot vill jag vigas utomhus, inte i en kyrka, något som församlingen redan gått med på. De är även välvilligt inställda till att viga homopar, vilket känns skönt.
    Min sambo är inte troende, men tycker ändå att gifter man sig så "ska det vara på riktigt" vilket tydligen innebär med präst.

    Så till krukset. När jag läst härinne har jag fått små uppenbarelser om hur fin vårt bröllop hade blivit med en borgerlig vigsel istället. Vi får utforma den precis som vi själva vill, själva skriva hela vigselakten om vi så vill. (bortsett från de obligatoriska juridiska delarna.) Vi slipper bibeltexter om "därför ska en man lämna sin mor för att bilda familj med sin kvinna" och psalmer om att "jag lever mitt liv genom dig, o herre" (jag lever mitt eget liv, tack.) Dessutom är min sambo transperson och kommer inom några år att byta kön. Väljer vi en kyrklig vigsel kommer prästen säkerligen vilja tilltala Bernie som "kvinna" och "hon" medans Bernie själv skulle bli mycket lyckligare av att bli kallad 'han'.

    Några råd, några input? Är lite villrådig här. Inga beslut måste ju fattas än på ett bra tag (gifter oss juli nästa år) men det hade varit skönt att få andras perspektiv. Några fördelar/nackdelar jag inte tänkt på än?

  • Styrka
    JNT skrev 2011-08-10 21:41:53 följande:

    Styrka: Var bor ni nånstans? Eller rättare sagt var ska ni vigas?


     


    Lundby församling, hisingen, göteborg.
  • Styrka

    Tack för råden!

    Vi ska nog börja i två ändar innan vi väljer inser jag:
    1. Börja leta borgerlig vigselförättare som vi trivs med.
    2. Kontakta kyrkliga hbt organisationer och på det sättet försöka luska fram en öppensinnad präst

    När vi sedan gjort det kan vi ju jämföra vilket som känns bäst.
    Tack för tipsen om kyrkliga hbt organisation, att jag inte tänkte på det själv! Det är det som är så skönt med forum, man får andra perspektiv och förslag som annars inte hade tänkt på! Tusen tack!

  • Styrka
    Lommila skrev 2011-08-23 13:44:11 följande:
    jo tack jag vet, men i vårt fall skulle det snarare bli att jag skulle släpa min M2B dit, för att jag vill gifta mig kyrkligt. Han har bokstavligen tagit avstånd till kyrkan, o i såna fall skulle det kännas som allt var på mina villkor.
    Men jag är så inrotad i gamma seder att beslutet med borgerlig vigsel inte var lätt att ta
    Ja, nya insikter är inte alltid lätt, men de är oftast sköna när man väl landat! kan du förlika dig med tanken på borgerlig vigsel vore det nog den bästa lösningen för dig och din blivande. Sett från en utomstående utan tillgång till all information då.
  • Styrka
    Kattpoet skrev 2011-08-26 21:42:10 följande:
    JNT,   ni utformar vigseln som ni vill så den blir lika B som er.     Om du och din man vill dansa in nakna  i morgon dimman och vigas framför en flock med  gäss så kan ni göra det.

    Det ör helt upp till er ur cermonin blir. 
    Har inte de borgerliga vigselförättarna egna åsikter och synpunter? Alla går väl inte med på vad som helst? Gryningsceremonier tex? Eller att tilltala någon som är biologiskt kvinna som "han" och "make"? En ceremoni som blir väldigt lång? Det är väl inte ens alla borgerliga vigselförättare som vill vigas långt från stan/kommunhuset/bostadsorten?
  • Styrka

    Snyggt att bara låta honnörsbordet få stolsöverdrag! Effektfullt! Och billigt, hihi.

  • Styrka

    Tipsar som vanlgt om Lundby Hembygdsgård vid Eketrägatan på Hisingen!
    Annars finns Hjuviks brygga eller vad det heter, Kallbadhuset vid Saltholmen, restaurangen vid Botaniska, eller Villa Belparc i slottskogen eller Villa Odinslund nära örgryte kyrka.
    Överås slott är ju väldigt vackert, och de har både en vacker trappa att vigas i och en vacker trädgård ifall vädret är fint! Det är inte så dyrt heller!

  • Styrka
    BlomAnna skrev 2011-09-18 18:45:18 följande:

    Styrka: Undrar om det kan vara så att du menar varmbadhuset vid saltholmen...Kallbadhust verkar vara ett nakenbad


    Haha, ja, det menar jag ju såklart!

    (men nudistbröllop hade kanske varit kul? )
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!