Inlägg från: Wintercandles |Visa alla inlägg
  • Wintercandles

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Här kommer vi ha vigseln & festen.





  • Wintercandles
    Kit73 skrev 2011-04-01 17:11:18 följande:
    Heleneholm?
    Nej, i Göteborg. Överås heter villan.
  • Wintercandles
    Kit73 skrev 2011-04-02 16:06:24 följande:
    Provade min bröllopsfrisyr och började gråta så bra det kommer att bli! Bästa frisörskan i Malmö gjorde mig sååååå lycklig idag!
    Hehe va skönt det att det var på det hållet. Då slipper du oroa dig över det i alla fall.
  • Wintercandles

    Bokade vår bröllopssvit häromdagen, nu börjar det kännas på riktigt :)

  • Wintercandles
    Styrka skrev 2011-06-26 12:47:31 följande:
    Nä, haha, vi har lite samma problem! Min klänning är lite vågad, så jag vet inte om det passar sig varken i en kyrka eller på Överås. Men för utomhusvigsel och den festlokalen vi valt kommer det bli perfekt!
    Vad roligt att ni disuterar Överås. Där ska vi ha vårt borgliga bröllop i Januari :)
  • Wintercandles
    Styrka skrev 2011-06-26 13:01:00 följande:
    Vi gjorde det tills vi insåg att de inte har någon sal för mer än 80 gäster. Vi kommer nog bli lite drygt 80, sisådär 87 kanske, och även om det går blir det trångt. Och i vilket fall så får man ju hyra ett rum till för själva festen/mingel/etc. Och det kändes lite för posh för vår del. Eller mest för min del faktiskt (arbetarklassflicka) min sambo är överklass och stormförtjust i Överås, så diskussioner pågår fortfarande till viss del!
    Vilka rum har ni valt, och hur många gäster?
    Ja det är klart att det krävs lite planering för att folk ska slippa stå på varandra. Vi har bokat alla rum utom biljardrummet & rummen i källaren. Middagen kommer att hållas i stora salongen med buffè i lilla salongen. Sen tar vi bort något bord när det är dags att dansa.
    Brudskålen kommer vi att ha nere i piazzan, såå himla vackert där nere :)
    Biblioteket kommer att hållas öppen för en extra bar så de som vill ha det lite lugnare kan sitta där och mingla efter middagen.
    Kapellet måste vi tyvärr ha som en reservplan då det kan regna om vi har otur i Januari. Tänkte ha vigseln i trädgården med massa lyktor om vädret tillåter.
    Vi kommer att bli ca 60-70 pers.
  • Wintercandles
    ClaraH skrev 2011-07-05 16:46:00 följande:
    Jag funderar på hur lång tid en vigsel kan ta. Vi har en ingångsmarsch, solosång, musikstycke, diftläsning och utgångsmarsch, sen ska ju vigselförrättaren säga lite också, så att man blir gift

    Hur beräknar ni?
    Vår vigsel kommer att ta cirka 15 minuter. Då har vi ingångsmarsch, frågorna, egenskriva löften, 1 solosång & ringväxling. Har lagt till lite mer text än vad som står på rådhusets hemsida.
  • Wintercandles
    LinaLina skrev 2011-08-04 12:08:17 följande:
    Åh så fint! Toppen att inspireras av. Ni som kommit en bit i planeringen (själv är jag i startskedet). Kan man förvänta sig att vigselförättaren ställer upp på den egen-regisserade cermonin, dvs läser annat än det "man måste" och presenterar solist osv. Eller ska någon övrig göra detta? *fundersam*
    Absolut. Bokade vår vigselförättare nyligen och hon är medveten om att vår ceremoni kommmer ta cirka 15-20 minuter. Jag mailade några vigselförättare där jag förklarade lite kort vad vi tänkt oss, var det ska hållas och hur många gäster vi blir. Tänkte att den som är intresserad svarar :) Fick svar inom några timmar...haha jag som va så rädd att ingen skulle åta sig detta.
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!