Inlägg från: dreams come true |Visa alla inlägg
  • dreams come true

    Vi ska också gifta oss borgligt. Planerar för fullt.
    Vi kommer att gifta oss utomhus (förhoppningsvis), vid dåligt väder har vi en reservlokal som är jättefin! vit, stor sal med vackra trägolv och högt i tak. Antagligen kommer vi ha en manskör som sjunger under vigseln. Som ingångslåt blir det ronjalåten vilken avslutas med lite flöjtspel. Sedan blir det nog måhända-texten. Har även tänkt ha Brobergs Båtlåt. Mycket längre har vi inte kommit i vigselplanerandet.
    Efteråt kommer vi ha serverad trerättersmiddag med kallrökt lax med pepparrotsfyllning, ingefärsgurka och tomathack, varmrätt blir lammytterfilé med fratinerad bakpotatis och päronkonjaksmarinerade rårörda lingon. Och till efterrätt blir det citron och limemousse med kardemummakryddad rabarberkompott. OCh så bröllopstårta. Efteråt såklart party! Musiken spelas av DJ.
    Mycket styr som sagt, just nu kretsar diskussionerna kring vigsel. Snart ska jag till frisören för probuppsättning, men har inte en aning om hur jag vill ha håret...

    Vad är detta för dikt/text? 


    Idag är en dag som ni alltid ska minnas


    En av de största dagarna i ert liv fram tills nu


    När ni vaknade imorse var ni man och kvinna


    När ni somnar inatt är ni man och fru


     


    Det är en helt ny början i livet, en resa


    Med ögonblick att minnas och glädjas åt


    Och även de stunder då ni inte är överens


    Kommer skratten att väga upp stunder av gråt
    ...

  • dreams come true

    Margris: Har du lust att maila mig också?

    Någon som har låttips som passar till Ronja - rid i skog och Robert Broberg - Båtlåt. Och som kan sjungas av en manskör...?

  • dreams come true

    MagicBride: tack så mycket!
    Ska lyssna på the book of love!

  • dreams come true

    en halvtimme för varje rätt känns lite tajt... särskilt om man ska räkna med lite tal, eventuellt lite spex och om man vill ha sånger i festhäften och liknande.
    Vi vigs vid 15, räknar med att sitta till bords och äta förrätt två timmar senare (en halvtimme till vigsel, en halvtimme mingel, förflyttning och mingel innan man sätter sig).
    och sedan räknar vi nog med att middagen tar cirka 4 timmar och att tårtan kommer senare på kvällen... kanske att vi kör brudvals och lite dans i "äldre" smak, sedan tårta och efter det party!

  • dreams come true

    Ni som ska ha utomhusvigsel, hur har ni tänkt kring musik?

  • dreams come true

    Wiii: kommer ni rigga med högtalare och så också då? Känns så svårt, om folk ska höra måste man ju "ta i" lite om man säger så...

  • dreams come true

    Där vi ska vara är det ganska öppet, som det ju är ute, och då känns det som att ljudet försvinner och gästerna inte hör någonting. Så för vår del letar vi efter något som hörs ordentligt. och gärna utan ström eftersom det som du skriver blir ett bekymmer..

  • dreams come true

    Nu har vi äntligen bestämt låtar till vigseln. Det blir en salig blandning, men med lite tanke bakom.


    Ja, om bandet nu godkänner alla låtar som sagt...


    Som ingångsmusik blir det Annie´s song - John Denver


    Sedan blir Lilla björn och lilla tiger - Charta 77 (om att söka lyckan och att finna den alldeles där man började, tillsammans.)


    Efter det blir det Uno Svenningsson - Du är fantastisk ( för det är ju just det han (och jag ) är, fantastiska.


    Som fjärde låt har vi Adam Sandlers låt, I wanna grow old with you ( Det är ju därför vi står där, vi vill ju bli gamla tillsammans låta den andre bestämma tv-program, ta hand om varandra och ja, allt det där. En ganska fånig låt, men så rätt!)


    Som utgångsmusik har vi valt Happy together - the turtles ( en glad, låt och lyckliga lär vi ju troligen att vara)


    Vad tror ni om det? En och annan gäst lär sannolikt få lite hicka, men vad sjutton. Ett bröllop ska ju vara kul?! Och minnesvärt. Vill inte göra precis som alla andra gör...

  • dreams come true

    Kattpoet: Har du sett filmen? Då ger det en lite annan känsla tycker jag...

Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!