Inlägg från: Höstbröllop 2011 |Visa alla inlägg
  • Höstbröllop 2011

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Jag hakar på här, behöver all inpiration jag kan få för det drar ihop sej nu!

    Vi gifter oss i september, borgerligt, men kommer ändå ha det som ett "klassiskt" bröllop med fin ceremoni, stor klänning, fest, bröllopstårta etc. Vi gifter oss vid Hovdala slott, Hässleholm, och har vigseln i deras orangeri. Festen har vi i restaurang Mikkelsen som ligger i de gamla stallbyggnaderna på slottsgården och får tårtan från Fröknarnas Café som ligger i anslutning till restaurangen. Personalen tillgodoser servicen, allt från möblering och dekorering av Orangeriet till uppdukning och servering vid middagen. För oss är det viktigt att "inte lyfta ett finger" (förutom ringfingret Flört), på vår bröllopsdag och bara bli ompysslade en heeel dag!

    Vi har planerat detta bröllop sen vi förlovade oss i maj 2009 men tycker det är svårt att veta hur vi ska lägga upp allt. Hade vi haft ett kyrkligt bröllop så hade vi ju åtminstone haft fördelen att ceremonin liksom "var klar" och vi inte behövde tänka själva, hehe.

    Nu börjar jag dessutom få smått paniiik inför den stora dagen för vi har inte sett mer än EN BILD från bröllop på Hovdala och den var på ett röd-oranget blomsterarrangemang. Vi ska inte ens ha de färgerna även om det är ett höstbröllop. Jag har frågat flera ggr här på forumet om nån har bilder från bröllop vid Hovdala men aldrig lyckats få några... Jag får panik för jag vill verkligen ha det på VÅRT SÄTT och inte komma dit och inse att de dekorerat helt annorlunda mot hur vi vill ha det etc. Usch, får ont i magen av det.

    Ser fram emot att följa denna tråden och förhoppningsvis få en massa inspiration till upplägget av vigselakten och festen!

  • Höstbröllop 2011

    Här är lite bilder från Hovdala, finns som sagt inte många att tillgå men man kan iaf få en hum om hur det ser ut. Orangeriet ser väldigt litet ut inuti på bilden men tar tydligen upp till 60 st sittande gäster. Vi kommer dock bara ha runt 30 gäster och jag det känns lagom, jag tror det hade känts lite väl tajt med 60 gäster där inne ändå.

    Det kommer vara möblerat med stolar på båda sidor av en gång som utgår från dörren längst ner på gaveln (se inne-bilden från Orangeriet), där vi kommer in.

    Slottet


    Orangeriet, ute


    Orangeriet, inne

  • Höstbröllop 2011
    Kit73 skrev 2011-03-10 15:18:48 följande:
    Höstbröllop; Mycket vackert!!!
    Tack hörni, så roligt att höra!
  • Höstbröllop 2011
    FruKanske skrev 2011-03-11 11:04:50 följande:
    åhhh va fint. Kommer bli urfint bröllop det där :) Lycka till & grattis!
    Tack så mycket! Skrattande
  • Höstbröllop 2011

    Jag funderar på en sak och skulle behöva er expertis och era råd här i tråden!

    När vår vigselakt är över så kommer det bli riskastning och champagne med chokladdoppade jordgubbar utanför lokalen där vi gift oss. Sen går vi till middagen som äger rum några hundra meter därifrån vid resturangen på slottsgården.

    Det jag funderar över är hur går vi från Orangeriet (där vi gifter oss) till restaurangen på ett snyggt sätt, ska vi bara gå som gästerna och prata och mingla eller ska man fixa något finare? Känns löjligt att fixa nån transport för den lilla sträckan så det är uteslutet. Och väl framme vid middagen så kommer det stå en skylt över bordsplaceringarna så alla vet var de ska sitta, men eftersom det är en buffe vet jag inte hur jag ska lägga upp det. Ska alla sätta sej för att sen resa sej igen och ta mat?

    Min tanke är:

    * Alla gästerna kommer in till restaurangen
    * Tar sina platser
    * Någon hälsar välkommen till festen och säger "varsågoda"

    Blir det kaka-på-kaka att hälsa välkomna eftersom det redan varit på vigseln? Vem ska i så fall hälsa dem välkomna? Mycket tankar runt små detaljer, men vill ju ha det så bra det bara går!

  • Höstbröllop 2011
    Aleta skrev 2011-03-13 12:20:26 följande:
    Jag har varit på två bröllop där det har skett en liknande promenad med gästerna. Båda gångerna så hade man hyrt in spelmän som gick först och spelade, sedan brudparet och sedan alla gäster i blandad ordning.
    Det har varit bode pampigt och mysigt samtidigt!
    Det var faktiskt en av mina tankar att ha det så, just med spelemännen. Vi har ju några stycken som spelar bl.a. stråkar under vigseln så skulle kanske fråga ifall de vill spela under promenaden också. Skulle ju göra det hela mer högtidligt än att bara gå rakt upp och ner. Det var bara det att jag inte visste hur det skulle bli i praktiken men nu när du säger att du sett det två ggr så litar jag på ditt omdöme, tack! Glad
  • Höstbröllop 2011
    ClaraH skrev 2011-03-13 16:03:29 följande:
    När jag gifte mig första gången vigdes vi i kyrkan. Sen skulle vi bara över vägen till dit vl skulle ha middagen. Vi skulle bl.a. passera genom en allé. Då hade några ordnat fram flaggor/fanor (det här var på Svenska flaggans dag) och så gick vi i procession efter flaggorna till middagen. Det blev faktiskt rätt så maffigt.

    Vid minglet så skålas det ju för er. Har ni en toastmaster eller värdpar så kan den personen/personerna utbringa skålen. Vid festen så är det naturligt att alla intar sina platser och toastmaster/värd hälsar välkommen till festen och berättar hur det är meningen att man ska ta maten från buffé. Man kanske ska gå i en viss ordning osv.

    Har ni ingen toastmaster kan någon av era föräldrar ta den rollen. I vårt fall kommer vi själva vara värdpar eftersom vi betalar och bjuder in till festen. Men förr var det vanligt att brudens föräldrar bjöd in och att de var värdpar. Vi ska ha en toastmaster på vårt bröllop-
    .
    Vi har inte utsett nån toastmaster/värd ännu men jag har funderat på om jag ska fråga vår vigselförättare, eftersom det är min faster och hon kommer vara gäst på bröllopet också. Vad tror ni om det?
  • Höstbröllop 2011

    Uj vilken stress jag känner nu inför allt, känns som om jag inte kan bena ut det!

    Nu tänker jag på festen, hur lägger ni upp er fest? Vilka aktiviteter har ni och i vilken ordning? Jag behöver massor med tips så vi kan fylla ut vår fest eftersom vi kommer ha ytterst lite dans och inget liveband.

  • Höstbröllop 2011

    Nu har jag letat en massa och bl.a. hittat denna tråden:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-4/m2709287-1.html

    - Otroligt många bra tips! Har läst igenom hela och på sista sidan stod det att det finns en fortsättningstråd, tänkte ge mej på den också Glad Hoppas den kan hjälpa flera!

  • Höstbröllop 2011
    Kit73 skrev 2011-03-16 19:39:03 följande:
    Hurra vilken bra tråd!
    Ja, visst är den! Fick massor med hjälp av den Skrattande
  • Höstbröllop 2011
    Margris skrev 2011-03-23 18:58:55 följande:
    Jag måste få bubbla av mig lite :)
    Har fått hem klänningarna som jag beställt från Kina, jag är sååå nöjd! Nu känns det som att det mesta är underkontroll....

    Vi ska prova menyn på långfredag och senare på kvällen ska vi ha champagne-provning med några vänner bl.a. vår toastmadame :) 
    Åh vad roligt! Vem beställde du ifrån? Har du några bilder på hur det blev? Blir nyfiken nu ju ;)
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!