Inlägg från: misscat81 |Visa alla inlägg
  • misscat81

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Här är en till som gifter sig borgeligt 18 juni i år. Vi kommer vara utomhus vid en sjö vid mina (blivande) svärföräldrars hus i norra värmland. Om det regnar finns det en dansbana med tak i närheten som skulle kunna funka, men jag hoppas förstås på uppehåll!

    Själva ceremonien är inte riktigt klar ännu, men jag vill nog att vigselförrättaren läser texten "Om kärleken och äktenskapet" av Khalil Gibran, så himla fin text! Min mammas man ska spela gitarr och sjunga "Jag ger dig min morgon". Sen vet jag inte riktigt. Vi kommer förmodligen göra entre genom att komma i roendes i en eka mot gästerna som väntar vid strandkanten, och sen går vi tillsammans med marskalk och tärnor upp mot dem. Vi har inte kommit på vad vi ska ha för musik då, det kanske blir utan musik, vi får se.

    Sen har jag en idé om att jag ska läsa Nils Ferlin-dikten "Mitt hjärta är ditt" för min blivande, men jag vet inte riktigt om jag törs!

    Vigseln kommer följas av fest i en lokal i närheten. Vi kommer ha ca 50-60 gäster, buffé och tårta osv. Jag har en väldigt pampig klänning med släp och hela alltet!

    Jag har alltid vetat att jag skulle gifta mig utomhus om jag skulle gifta mig, och som tur var så kände min blivande precis likadant. Ingen av oss är kristna och vi har gått ur kyrkan, så det känns helt uteslutet att vi skulle välja att gifta oss kyrkligt.

  • misscat81
    FriPhi skrev 2011-03-08 20:14:50 följande:
    Den där Kahlil texten handlade om Gud, så jag ville iaf inte ha den. Funderar också på vad man vill att de ska prata om och om de vill de själva.
    Fast det är ju ingen skillnad på när man har präst å andra sidan de vet man ju inte heller vart man har, var på dop i förra veckan och den prästen svamlade om allt och ingenting, verkade ha smakat av nattvardsvinet ;)
    Man kan ta bort de stycken som handlar om gud, ganska stora delar av texten handlar bara om kärlek och äktenskap.
  • misscat81

    Vi har nu gått igenom hur vi vill ha vår ceremoni, och den kommer bli ungefär så här:

    Vi kommer roendes i en eka från sjön, (vi har tänkt att marskalken får ro, så sitter vi bredvid varandra). Mina tärnor står vid strandkanten och väntar på oss. Gästerna står/sitter lite längre upp på ängen. Vi går upp tillsammans, här skulle jag vilja ha någon form av musik, men vi vet inte riktigt hur vi ska åstadkomma det, om man kan ställa ut någon musikanläggning...

    När vi kommit fram till VF så har vi tänkt att hon får hälsa alla välkomna och hålla något litet tal, vi ska prata med henne om det, kanske har hon själv tänkt ut något fint. Sen vill vi att VF läser texten "Om kärleken och äktenskapet" ur Profeten av Gibran:


    "När kärleken kallar er, följ honom, Om än hans vägar är svåra och branta. Och när hans vingar omsluter er, låt det ske. Om än svärdet som är dolt i vingarna kan såra er. Och när han talar till er, tro honom. Om än hans röst må krossa era drömmar såsom nordanvinden ödelägger trädgårdarna.


    Kärleken ger intet annat utom sig själv och tar intet utom från sig själv. Kärleken äger intet och kan ej heller ägas; Ty kärleken är allt för kärleken.


    Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; Låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada. men låt var och en av er få vara ensam, Liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik.


    Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga."

    Sen ska min mammas man sjunga och spela "Jag ger dig min morgon" på gitarr.

    Därefter tänkte vi byta ringar, och då får VF säga följande:


    Som ett tecken på er kärlek och er förening så ska ni utbyta ringar. Ringar är sedan urminnes tider en symbol för evighet och frid, för trohet och kärlek, för det som varken har början eller slut. Ni kan nu byta ringar med varandra.

    Sen tänkte vi att sambons syster kan läsa en dikt, vi ska fråga henne om det.

    Och slutligen, själva vigselakten, med löften. Då ska vi säga efter VF:

    Jag ...  vill ta dig ... och älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt.

    Därefter så får vi kyssa varandra!


     

  • misscat81
    Kit73 skrev 2011-03-12 11:19:28 följande:
    Haha, är det bara jag som blor rörd varje gång jag läser någons ceremoni??
    Jättefint misscat81 !!

    Bara en tanke; finns det någon annan närvarande som kan spela gitarr eller något annat, så låt de spela lite lugnt när ni kommer i/ från ekan. Att som gäst kunna höra lite vattenskvalp och ek-knarr blir en extra krydda, så dölj inte det med för hög musik (om de nu står så nära att de kan höra detta såklart...)
    Tack! Känns skönt att man har bestämt hur det ska vara nu, det har varit ett litet orosmoment!

    Ja, vi hade en sån tanke, men gitarristen ville inte det. Jag antar att det är svårt att bara spela fritt utan att det riskerar att låta lite ostrukturerat. Dessutom så vill jag nog hellre ha en riktig "låt", och inte bara random gitarrljud... Jag tror inte gästerna kommer stå så nära vattnet att de kommer höra oss ändå (det är lite för sluttande ner mot vattnet, så det blir svårt att ha stolar/bänkar där).

    Den låt som jag skulle vilja ha är "The Lonely Shepherd" av Gherorghe Zamfir (från Kill Bill). Men som sagt, då måste vi ordna med någon form av ljudanläggning som funkar att ha utomhus.
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!