• wiii

    Samma biverkningar Minipiller och p-stav?

    halo skrev 2011-03-03 21:07:00 följande:
    Ja det var verkligen ett bra tips! Blir det inte bättre nu inom ett par veckor lägger jag av helt ett tag, mår man bättre och sen testar igen är det nog lättare att märka om det beror på pillren när man verkligen håller koll på det!
    Ja är nog inte dumt alls att göra så, den där deppigheten smyger sig så  lurigt på en att man inte riktigt vet nr och i samband med vad det började egentligen.
    Själv har jag som flera andra här dumpat pillerna till förmån för kopparspiral!
  • wiii
    Ylviz skrev 2011-03-04 16:30:50 följande:

    I stort sätt alla mina kompisar har ätit p-piller (eller tagit andra hormoner) och nästan lika många har blivit mycket gladare när dom slutat med dom! Jag brukar säga att de är så effektiva som preventivmedel eftersom man inte vill ha 6. En vän till mig var ihop med sin kille i 3 år och de 2 sista åren hade de inte 6. Sen gjorde de slut och några veckor senare kunde hon inte tänka annat än på 6 för då hade hon slutat med p-pillrena.

    Jag har provat 4 stycken olika och får vad läkarna kallar subjektiva biverkningar (något patienten tror att de har). Dvs deppig, PMS-ig hela tiden, tasktig närminne osv.

    Om p-pillren hade kommit idag hade de aldrig släppts pga alla biverkningar! Ja, det är precis samma anledning till att vi inte ser ett manligt p-piller.


    Men det jobbas ju på manliga preventivmedel dock, det senaste jag har hört om är en spruta som får tas med några månaders mellanrum, en p-spruta för män helt enkelt!
Svar på tråden Samma biverkningar Minipiller och p-stav?