• halo

    Samma biverkningar Minipiller och p-stav?

    Jag har varit nedstämd i över ett år på ett sätt som är svårt att förklara, och efter läkarbesök där allt såg bra ut börjar jag misstänka att det är mina Minipiller som spökar. Åt först Neovletta i 7 år helt utan problem men bytte till Cerazette för att slippa blödningar. Jag har nu även provat Mini-p och nu till sist äter jag Exlutena. Jag är deppig, blir lätt irriterad och ledsen. Känner mig allmänt ointresserad av allt. Ingen lust att hitta på saker eller ens träffa någon. Det värsta är tröttheten, det jag orkar efter jobbet är att se på tv. Det här känns så olikt mig, tycker så synd om min stackars sambo! Händer ingenting varken i sovrummet eller i övrigt. Efter att jag nu tänker ge upp Minipiller är ju frågan vad man ska prova i stället? Jag vill verkligen slippa blödningar, så vansinnigt osmidigt när man vet att man kan va utan. Någon som har erfarenhet att det är samma biverkningar i p-stav? Eller kommer jag helt gå ner mig då? Dela gärna med er av era upplevelser eller bra tips tas tacksamt emot! :)

  • Svar på tråden Samma biverkningar Minipiller och p-stav?
  • halo

    Har aldrig hört talas om Qlaira :) är det också ett underpiller man slipper blödningar av? Man blir ju bekväm av sig, har man inte haft blödningar alls på över 2 år känns det bittert att börja nu, men det är klart att vad som helst är ju bättre än att leva i en bubbla :) p-stav låter helt fantastiskt just att man inte behöver bry sig med kom i håget, frågan är om det ens är värt att prova för mig som (troligtvis) har taskiga biverkningar av Minipiller. Låter lite samma när man läser om det.

  • halo

    Det verkar vara fler än man tror som får depressioner av minipiller och p-piller. Ja kan inte minnas att jag mådde dåligt när jag åt p-piller och jag är inte ens säker på att det är minipillren som spökar eller om det bara är sån jag är. Ska köra en karta till, har bara provat Exlutena i 1 mån, sen går jag på något helt annat. Kanske Qlaira det låter helt klart intressant när man läser om det :)

  • halo
    Oniq skrev 2011-03-03 20:53:04 följande:
    Har inte kunnat använda något med hormoner efter graviditeten.
    Visst, det är skönt att slippa blödningar, men är det verkligen värt all deppighet, finnar, minskad sexlust mm?

    Just nu är vi dessutom i slutet (hoppas jag) på en riktigt jävlig vinter som tagit humöret från väldigt många, så tänk på att även det kan påverka.

    Mitt råd är att testa att sluta med allt vad hormoner heter, bara ett tag, för att se att det verkligen är där problemet ligger
    Ja det var verkligen ett bra tips! Blir det inte bättre nu inom ett par veckor lägger jag av helt ett tag, mår man bättre och sen testar igen är det nog lättare att märka om det beror på pillren när man verkligen håller koll på det!
  • halo

    idag är första dagen utan piller, ska bli spännande att se vad som händer :) Om någon månad kan jag tänka mig att gå på Qlaira för det verkar inte finnas så mycket bättre alternativ... något som ger mer blödningar än vanligt känns ju ganska uteslutet. Men som Ylviz säger, som det är idag behöver jag inga piller för inget händer ändå. Tror inte jag vågar mig på P-stav, även om många är nöjda känns det som jag kommer bli lika deppig av det. Det tar ju emot att sluta med minipiller nu när man sluppit mens i två år... men har kommit fram till att det helt enkelt inte är värt det :(

Svar på tråden Samma biverkningar Minipiller och p-stav?