• Zelmah

    O.S.A. O.s.a. eller ska man ha kolon efter OSA:

    det skrivs både O.s.a och O.S.A men om det däremot står OSA så betyder det offentligt skyddat arbete har jag läst nån stans. Men jag har inte hittills funnit någon regel som talar om huruvida man ska använda versaler eller gemener när man skrivet ut det

    här skrivs de på båda sätten:
    www.mru.se/vard/inbjudan.htm

  • Zelmah
    GnuGS skrev 2011-02-27 16:55:44 följande:
    Jag föreslår att du skriver:

    O. s. a. senast den 5 mars 2011 till:

    Eller helt enkelt:
    Om svar anhålles senast den 5 mars 2011 till: [adress]

    Undvik versaler i förkortningen, eftersom du nog inte skulle skriva:
    Om Svar Anhålles senast den...

    Själv gillar jag att skriva förkortningar utan punkter (men med mellanslag) som jag fick lära mig av språkvårdare var OK på 90-talet -- men Språkrådet/Språknämnden förordar åter punkter, bland annat för att det annars blir problem med ordbehandlare.

    I våra inbjudningskort – som nu är tryckta – skrev vi:
    O. s. a. så snart som möjligt och senast [[[den XX april]]]
    för att få fler att verkligen höra av sig i god tid och gärna långt för sista svarsdatum -- detta för att vi ska kunna bjuda folk från ”reservlistan”!
    låter absolut riktigt. Jag kommer också att skriva med gemener. Andra förkortningar skriver man ju inte med stora bokstäver - p.g. a, m.m t. ex, s.a.s ... dessa skriver man ju med gemener och aldrig med versaler. Det är ju typ bara företagsnamn, klubbar, föreningar m.m som förkortningarna skrivs med versaler. IFK, SKAB, LO, SAS etc...

    bra det där att skriva att de ska o.s.a så snart som möjligt men senast XX... Det är något som folk inte verkar förstå hör till god etikett. Vissa verkar ju tro att man ska vänta till sista dagen att ge besked hehe.. Bra då att vara tydlig med det så att man kan få folk att svara så tidigt som möjligt. :)
Svar på tråden O.S.A. O.s.a. eller ska man ha kolon efter OSA: