• Liina86

    Önskar oss pengar till Läkare utan gränser ... någon som gjort ngt. likande?

    Våra vänner önskade sig också pengar till välgörande ändamål när de gifte sig förra sommaren. Jag klipper in här nere vad de skrev på sin hemsida. Jag och min sambo valde inga av dessa ändamål men köpte istället solcellslampor till fattiga genom Erikshjälpen så att de som inte har el har möjlighet att läsa på kvällarna. Erikshjälpen skickade sedan ett kort till våra vänner där det stod att gåvan var i deras namn. Sammanlagt fick de ihop runt 20 000 kr till välgörande ändamål istället för att de fick en massa prylar som de inte behövde!

    Önskelista


    Vi önskar oss att våra gäster skänker en slant till välgörande ändamål.


    Sängprojektet i Indien

    Ellen jobbar på världsbutiken ABC som har ett projekt i Indien. ABC bedriver arbete i Himalaya sedan 2001 tillsammans med HIMAD - Himalayan society for Alternative Development.

    I nuläget bedrivs arbetet med att bygga ett utbildningscenter som kostnadsfritt kommer att erbjuda utbildning i läs- och skrivkunskap för den fattiga befolkningen i delstaten, primärt riktat mot kvinnor, barn och ungdomar. Målet är att centret fram till och med år 2020 ska ha erbjudit 130.000 människor i regionen utbildning i läs- och skrivkunskap samt i FNs konventioner om barns rättigheter och mänskliga rättigheter. På centret kommer att finnas 80 sängar och en ekologisk odling. Allt för att kunna bli så självförsörjande som möjligt och för att kunna erbjuda människor mat och logi under kursernas gång.

    Det vi vill är att bidra till några av sängarna i projektet. Om du vill hjälpa oss med detta så sätt gärna in en summa till ABC på PG 90 07 43-6 med meddelandet "EllenSamuel" och skicka samtidigt ett mail till india@abcsweden.org där du skriver "EllenSamuel" i ämnesraden och ditt namn så vi vet vem vi fick presenten av. Therese, som är ansvarig för projektet, kommer att göra en fin sammanställning åt oss så att vi vet hur mycket vi tillsammans lyckades skrapa ihop.


    Andra organisationer

    Här är några andra organisationer som vi tycker om om du hellre vill ge en gåva där.


    Svenska Kyrkan - Hela världen Läkare utan gränser Individuell Människohjälp Greenpeace Om du kan få ett kvitto vill vi gärna ta del av det så att vi kan se hur mycket vi kan lyckas samla ihop. Vi önskar att så många som möjligt ska få glädje av att vi gifter oss!
  • Liina86
    JT2010 skrev 2011-02-24 09:17:53 följande:
    Nu går jag väl emot vad alla andra tycker men förstår inte riktigt varför man ska önska sig pengar till välgörenhet. Om man nu har allt man vill ha och inte vill ha något mer kan man väl helt enkelt låta bli att önska sig något alls och säga att deras närvaro på bröllopet är det enda man vill ha. Jag skulle hellre ge pengarna till brudparet än  till välgörenhet. SKa jag lägga pengar på välgörenhet vill jag välja fritt bland allt som finns och välja den jag känner för mest. Dessutom när man pratar om välgörenhet slutar alltid diskussionen med att man tycker det är synd att lägga pengar på det eftersom den största delen går till chefslöner eller liknande vilket känns tråkigt...
    Jag gav gärna pengar till välgörenhet eftersom det var vad mina vänner önskade sig. Hela deras bröllopstema var REKO så det passade bra in. Självklart var det inget krav, vill man inte ge något så är det bara att låta bli. Angående hur mycket som går till chefer och sådant så är det så att de organisationer som har 90 i början av sitt pg-nummer bara får använda 10 % till löner och administration. Minst 90 % går alltså direkt till ändamålet
Svar på tråden Önskar oss pengar till Läkare utan gränser ... någon som gjort ngt. likande?