Inlägg från: 23juli2011 |Visa alla inlägg
  • 23juli2011

    Besviken på Allt om Bröllops läsarbröllop

    Ärligt talat jag tycker att alla har råd med ett lyx bröllop men det är inte många som vill eller satsar ordentligt.

    Min blivande friade sommaren 07 och äntligen vi gifter oss nu iår. Jag har bestämt mig för ett bröllop som jag vill ha ,ett bröllop utan kompromisser ,mitt drömbröllop.

    Vi sålde våra lägenheter med lite större vinst och köpte en villa som är egentligen en renoveringsobjekt . Vi lever fortfarande utan fungerande spis,utan golv på andra våningen och utan ett trappräcke. Nästan inga möbler,Jag talar inte ens om våra toa... Med tanke att jag jobbar med heminredningar och design så svider det ordentligt att bo sä här.

     Vi har inte haft  en enda dag ledig i 4 år !!! Jag handlade kläder på Blocket och billiga tyska korvar på LIDL.Bara för att vi skulle få det vad vi drömde om. Vårt bröllop.
    Men äntligen iår dream comes true!
    Vi gifter oss på den vackraste platsen i värdlen i Italien,vi flyger in våra gäster och står för deras boende. Vi kommer att bjuda på den högsta class underhållningen,bästa maten och en rikitig lyxmiljö.
    Jag har jobbat som en häst de 4 år bara för att få allt detta för att uppfylla min dröm.
    Jag har beställt  inbjudan för 12.000 spänn (30 st). Det är skitdyrt men jag vill ha just de inbjudan och inga andra.
    Det kommer gå på 600000 men det spelar ingen roll. Jag vill ha just de skarena ,just den lokal osv och hade det kostat en mille då skulle jag vänta 4 år till och fixat den förbannade mille!!!
    Jag har tänkt igenom varenda detalj .blommor inredningen,musiken,backgrundsmusiken,show efter maten,före maten osv.till ooch med kläder på serveringspersonalen jag har designad själv.
     Så vad jag vill säga med detta är att vi alla har olika prioriteringar och poersonligen jag tycker att det är kul att läsa om olika bröllop med olika budget då skaffar man en bättre uppfattning om man själv vill ha.

  • 23juli2011

    alltså det handlar inte om att leva lyxliv. innan bröllopspalnerna jag var singel och då hade jag ett lyxliv. Lön på 42 k 2:a i Vasastan ,fina märkeskläder ,spabesök osv. Men. Jag sparade ingenting för att jag kunde inte spara,trodde jag iaf.

    När jag gifte mig första gången så jag fick inte ha mitt bröllop utan svärmor fick bestämma. Ja,vi var studenter på den tiden,min man och jag och hade i nga råd med ngn fest alls. Men mina och hans föräldrar ville ha ett bröllop och cashade hela kalaset.  Jag vågade inte säga nåt då eftersom jag hade bara studiemedel på dn tiden. Ne gång talade jag om för min mamma om mina flickdrömmar om en princessböllop och då sa hon att jag skulle komma ner på marken . "Glöm inte att du heter Svensson och inte Bernadotte " sa hon till mig då "och din man heter Sköld och inte Kruger".."Sluta med de dumheterna och berätta inte för ngn"
    Sedan dess jag var bjuden på en del bröllop och varje gång tänkte jag " Åh,Jag hade kunnat också ha så" "Är jag mindre värd?"Min man va skitsur på mig för det och vi bråkade nåstan varje gång vi var på väg hem från bröllopsfesten.

    Nu har jag träffat en kille som jag känner är min andra hälft. Han förstår och stötter mig med mina bröllopsplaner. Jag vill  bara ha en dag på mina villkor,en dag  jag har alltid drömt om hela mitt liv,en dag som jag vill dela med mina gäster som är också noggrant utvalda. Alltså jag har väldigt många vänner men jag bjuder bara de som har spelat en stor rolll i mitt liv, som har hjälpt mig när jag behövde det,som stötte mig mkt under min turbuletna skilsmässa t.ex. eller inte minst i mina " galna "bröllopsplaner. De som trodde på att jag skulle få ihop det till slut det är de som är välkomna att dela med mig denna dag. Jag vill inte utsätta de för onödiga kostnader bara för att jag har bestämt mig för Italien och det är därför jag står för flyg och boende.Jag vill se de  allihopa och inte bara de som har råd . Bland mina gärstert finns inte en enda människa som jag måste bjuda av politiska skäll och det tycker jag en riktigt lyx.
    Visst det fanns såna som skrattade rakt ut och kallade mig för omogen och galen.Men sånt stör mig inte så mycket.

    Sedan jag är inte så bra på smink och frisyr så jag skulle aldrig kunnat fixa det själv och jag vill vara så snygg det går på bröllopskort .så det är inte en option.
    Det är precis som du sa "2010" att vikitigast att det blir som jag hade tänkt mig. Men jag känner att med 4 år av planeringen går inte att misslyckas.
    Sedan det är inte så jätte livsfarlig att bo i vårt hus eftersom vi använde inte alls övervåningen men efter bröllopet vi ska absolut fixa ett räcke och golv så att vi kan flytta in dit:)
     Sedan det är inte lyx för "lyxens skull". T.ex vi ska ha en orketsetr till ceremonin som kostar 5,5 . Det finns rätt många andra som tar mycket mindre men just denna orkester är speciell för oss. De spelade när jag och min m2b träffades första gången. Det var på piazza S.Marco i Venedig och jag stog där bland publiken och lyssnde på deras fantastisk framträdande. Det var då våra blickar(min och m2B) möttes för första gången. Därför det var givet att det är de som ska spela och inga andra. 
    och till slut. Det är mycket roligare att spara till ett bröllop än till en bil el solsemeter. enligt mig iaf:)

  • 23juli2011
    2010 2010 skrev 2011-02-23 15:12:47 följande:
    Jag tycker inte jag är dömmande alls. Menar bara att ett drömbröllop innebär inte samma saker  för olika människor och jag tycker inte riktigt det stämmer med att alla har råd med ett lyxbröllop som 23juli2011 ansåg. Dessutom anser jag att det är skillnad på att ha råd och ha råd. Jag kan sälja allt jag äger och då ha massor av pengar och lägga på bröllopet och få ett "lyxbröllop" men innebär det att jag verkligen har råd? Vad har jag efteråt då? Hur ska jag leva? Jag själv anser att om jag har råd med något så ska jag kunna göra det utöver min livssituation utan att behöva dra in på saker som är nödvändiga. Om mitt hus skulle sakna golv, trappräcken och en fungerande spis, skulle jag anse mig ha råd med ett bröllop för 600 000 då?  Nej det skulle jag inte.
     

    Däremot att 23juli2011 väljer att göra såhär låter jag vara upp till henne, jag förstår hennes önskan om att bjuda med utvalda gäster och att stå för kostnaden. Det låter som ett fantastiks bröllop, som de flesta bröllop är oavsett prisklass och sätt. Visst kan jag tycke att det är vansinne att lägga ut 12 000 på inbjudningskort, likväl som alla överambitiösa detaljer som inte folk tänker på ändå likväl som jag är medveten om att många tycker jag är tokig som inte bryr mig så mycket om detaljer. Och det är ju just tjusningen; vi är alla olika och prioriterar olika.
    Jag tycker inte heller att du är dömmande :) Tvärtom ,jag köper alla dina argument.

    Precis som du sa alla vi har olika prioriteringar. Tack och lov gifter jag inte mig värje dag :)

    Lycka till med ditt bröllop!
  • 23juli2011
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-02-23 16:23:28 följande:
    Det är skillnad på att drömma och att faktiskt göra något åt de där drömmarna. Man lever bara en gång och för alla finns det olika värderingar ja visst. Men att bedömma om andra har råd eller inte tycker jag är helt fel. Låt de avgöra det. 
    Och sen sa jag inte "Guuuud så fantastiskt". Jag skrev att det lät toppen! 
    Jag hade inte kunnat säga bättre själv ! Ja vi lever bara en gång. Om 10 år ingen kommer att komma ihåg en icke fungerande spis  el hur ? Utan en fantastisk bröllopsdag.  Sedan det behöver inte kosta  en million alla gångerna .. Men i vårt fal och med våra ambitioner  vi kunde inte komma undan med mindre budget för att göra våra drömmar  verkliga.
Svar på tråden Besviken på Allt om Bröllops läsarbröllop