• lordoz
    Äldre 18 Mar 22:38
    15828 visningar
    20 svar
    20
    15828

    Budget Bröllop 2014.

    Hejsan allesammans!

    Jag ska gifta mig i april 2013, och har redan börjat planera och fixa och dona...

    Min sambo har officiellt inte friat ännu, och jag har ingen förlovningsring än på fingret, men den ligger hemma i kassaskåpet. :) Den kommer sättas på den 6/4 och exakt ett år senare blir det bröllop.

    Vi kommer gifta oss borgerligt. Så det jag redan har gjort är att boka lokal (bostadsrättsföreningen har en som kostar 100:- för tre dagar!!) och så har vi gjort en gästlista (55 gäster) och bestämt färgtema.

    Färgtemat bestämde vi mycket utifrån vad vi redan har hemma. Vi har 4 st silverfärgade kandelabrar, så därför blev det silver som en färg. Dessutom älskar jag rött och ska ha röda rosor i min brudbukett och krukrosor (röda) på bordet, så rött blev nästa färg. Och slutligen vitt för att kunna använda vanliga lakan till dukar.

    För att hålla nere budgeten så har vi bestämt att vi ska göra egen kallskuret-buffé. Vi har dock inte bestämt vad den ska innehålla ännu.... Men lutar väl åt kyckling, fläskytterfilé, rostbiff o dyl samt potatissallad.

    När det gäller alkoholen så har min m2b snackat lite löst med en kollega som ska ner till Tyskland om han kan handla åt oss med. Annars så köper vi i Köpenhamn när vi ska dit på semester i sommar...

    För att hålla nere budgeten annars så är mitt största tips att vara tidigt ute och bestämma färgtema, så att man kan nyttja reor till att köpa in dekorationer och liknande. Köp begagnat på blocket, ebay eller tradera! Och håll det enkelt!!

    Jag kommer sätta upp mitt hår själv, dock kommer jag unna mig en klippning och färgning nån vecka innan. Samtidigt då kommer jag plocka och färga mina ögonbryn och även färga fransarna. På det sättet kommer jag slippa tänka på en del av min sminkning! (Jag är inte så mycket för smink, så kommer bara ha ögonskugga förövrigt och det kan jag fixa själv).

    Vi kommer gifta oss i samma lokal där festen är. Så slipper vi tänka på transport. (Om det är solsken så kanske vi gifter oss på gräsmattan utanför och går in!). Glad

    Musik = Spotify

    Fotograf = Ingen anlitad! Kommer be gästerna skicka över de bilder de tagit med sina digitalkameror istället.

    Papperssaker som inbjudningar, festprogram och liknande = Gör jag själv med lite hjälp från pyssliga vänner.

    Dekoration = Köper delar på reor eller ebay och gör en del själv!

    Det är detta som jag kommer på just nu! :)

Svar på tråden Budget Bröllop 2014.