Inlägg från: BlackWIngedAngel |Visa alla inlägg
  • BlackWIngedAngel

    Vad ska blivande maken ha för kläder?

    Är det bara jag som tycker att den här frågan är lite förvirrande? Jag vet ärligt inte vad man försöker visa med de olika bilderna!

    Två frockcoat; En ljus, en mörk. En med väst och en utan. Röstar man för en ljus frockcoat eller röstar man för en frockcoat utan väst till om man röstar på nr  1?

    Det finns även två kostymer vad jag kan se. Båda är mörka och det ser ut som om båda har väst, även om den ena har västen i en annan färg och den andra i samma tyg som kostymen. Det ser även ut som att den ena kostymen bärs med slips och den andra med kravatt. Än en gång förstår jag inte vilka skillnader det är man röstar på. 

  • BlackWIngedAngel
    Emblas Mamma skrev 2011-01-31 12:55:22 följande:
    jag blev med förvirrad och röstade inte.
    för jag är väldigt dålig på at se skillnad på olika kläder. Har ingen aning om det;)
    JAg tyckte det hade varit lättare att skriva ut det istället för bilder..
    Ja det känns som om det hade varit tydligare om man på något sätt namngav de olika alternativen. Ex; Ljus frockcoat, mörk frockcoat, frack, ljus kostym, mörk kostym, jaquette. Och kanske ha ett alternativ "Annat"? Det finns alltid någon som ska ha "annat" på sig. ;)
  • BlackWIngedAngel
    förlovadflicka skrev 2011-01-31 13:02:38 följande:
    Alltså, menar ni på allvar att era m2b engagerar sig så lite i bröllopet att de inte ens bestämmer själva vad de ska ha på sig?!
    Nej varför skulle vi mena det? Alltså, det är möjligt att det är så för någon, men vi svarar ju bara på vad våra blivande ska ha för kläder. Jag skulle t.ex. kunna svara på det, därför att min sambo har bestämt vad han vill ha på sig. Att jag vet vad han ska ha på sig är ju inte detsamma som att jag har bestämt det, eller hur?
  • BlackWIngedAngel
    förlovadflicka skrev 2011-01-31 13:13:47 följande:
    Det jag syftade på är i första hand ts, och jag menade absolut inget illa, jag undrade bara :) 
    *hm* Jag slarvläste TS och insåg först nu att trådstarten dessutom innehöll två olika frågor. Ännu mer förvirrande! Då vet man ju inte ens om röstar för vad ens egen make ska ha eller om man röstar för vad man tycker passar på ett slottsbröllop.

    Kanske dags för ett förtydligande, TS?
  • BlackWIngedAngel
    Minuz skrev 2011-01-31 13:29:25 följande:
    Men jag själv tycker att man ser väl på bilden vad han har på sig även om det är två kostymer, men olika sorters slips, så då är det ju olika alternativ.................
    Visst är det olika alternativ, men det som gör att det är luddigt är att man inte vet vilken detalj du är ute efter; Det finns ju massa små variationer på de olika kläderna.

    Ex: Nr 1 & 6 är två olika sorters frockcoat, i olika färger, den ena har väst och den andra inte och dessutom så är den ena figursydd. Röstningsresultat blir ju väldigt olika när man har så många alternativ. Om man ska ha en ljus frockcoat så kan man ju rösta på nr 1, men ska man ha väst så kanske man röstar på nr 6 och om man ska ha båda, hur vet man då på vilken man ska rösta? Är du med varför det blir kompicerat? Blir man förvirrad av alternativ så röstar man kanske inte alls.

    Ett ex till: Kostymerna (nr 2 & 3) är i och för sig mörka båda två, men med olika typer av västar, den ena har kravatt och den andra slips. Är det slips eller kravatt som är frågan eller röstar man på vilken typ av väst man ska ha?

    När det gäller både nr 2 & nr 4 så är de ju mer ovanliga alternativ. Slips är ju vanligt förstås (som nr 2 har), men att ha väst i kostymtyget är ju ganska ovanligt ändå eftersom det anses vara vardagsklädsel.
    Nr 4, Jaquetten, är ju egentligen en förmiddagsklädsel och eftersom de flesta vigslar i Sverige sker på eftermiddagen så har jaquetten aldrig riktigt slagit igenom här. 
Svar på tråden Vad ska blivande maken ha för kläder?