Inlägg från: Nikkita |Visa alla inlägg
  • Nikkita

    Bröllopsresa till USA

    Jag har varit i USA 3 gånger & jag storm trivs Glad Vi kommer att åka dit på bröllopsresa. Då tar vi antagligen Island som mellanlandning & stannar där i 2-3 dagar, sen flyger vi till New York & är där i 3-4 dagar. Flyger vidare till Californien & åker runt där de sista 2 veckorna!

    Tidigare har jag varit i Florida (Miami, Orlando, Fort Lauderdale & Key West), Nevada (Las Vegas), Arizona (Grand canyon). Som någon nämnt tidigare så finns det ju såå mycket olika saker att göra! 

  • Nikkita

    Nu har jag inte hunnit läsa hela tråden, men tycker ni om fart & fläkt så är ett tips "Indoor skydiving". En stor trumma med fläkt under som blåser hårt, man slänger sig ut & "flyger" som om man hoppar fallskärm. Fast man faller inte Skrattande Ganska dyrt, men helt klart värt det!!! 

    Annars är det super kul att besöka deras nöjesparker. Ex. Universial studios, Sea world, Discovery cove m.fl. Allt är så maxat i USA & de går verkligen "all in" Glad 

  • Nikkita

     


    Josefin521 skrev 2012-02-22 07:55:23 följande:
    Vår första anhalt blir förmodligen Key West, vad har du för tips där? Efter det beger vi oss upp till miami och everglades, tips där eller övriga florida? Vi skall vara borta i 3 veckor och hade tänkt att Key West skulle vara det stället där vi har lite lyx så har du tips kring det hade det varit toppen!

    Ernest hemingways hem finns där. Han eftrelämnade det till sina katter som alla har 7 "tår". det är ett museum nu som har guidade turer varje dag!


     


    Solnedgången i key West är ett måste :) Då rekommenderas Mallory square, den vackraste solnedgången någonsinn!!! Man kan även åka ut med båt & titta därifrån.


     


    Vi var bara där över en dag så han inte med mycket mer. Där finns också Key west Aquarium & Southernmost point (den sydligaste punkten i USA) där man är så nära Cuba man kan komma utan att gå i vatnnet ;)

  • Nikkita

    Nu postade jag lite snabbt...


     


    I Miami kan man åka air boat & se alligatorer! Det är häftigt att flyga över vattnet & se djurlivet.


    Det finns ett gigantiskt köpcentra som heter The Dolphin mall, helt makalöst. Där finns allt du kan tänka dig & lite till ;) Biograf finns på en av våningarna. Så man kan lätt spendera en hel dag där om man gillar shopping :D


     


    Det finns en massa lyxiga klubbar att besöka. Även underbar arkitektur, Art deco byggnaderna vid Ocean Drive är en mysig del av Miami.

  • Nikkita
    MagicBride skrev 2012-02-22 13:24:31 följande:
    Vi bodde nästan enbart på motell, och där fanns gott om parkeringsplatser! De flesta som bor över på motell kommer med bil så det brukar finnas en p-plats till varje rum

    Hotell bodde vi bara på i San Francisco och det var nästan sämsta boendet på hela resan för alla motellrum var stooora och fina och många av motellen hade pool.

    Det är väldigt olika hur bra standard det är på både motell & hotell i USA.... Vi bor nästan enbart på hotell med sviter, då för 50-100 dollar /natt. Billigt jämfört med hotell i Sverige! Övernattningen är inget vi vill snåla i på då vi är där för det kan vara såå dålig standard. Det bästa är att be om att få kolla på rummen innan ni bokar :)


    Man kan dessutom alltid förhandla ner priserna om man bokar då man kommer dit. priserna i USA ändras också beroende på efterfrågan & kan skifta kraftigt från dag till dag.

Svar på tråden Bröllopsresa till USA