Inlägg från: Josefin521 |Visa alla inlägg
  • Josefin521

    Bröllopsresa till USA

    Åååå vilken bra tråd, hänger på! Vi skall också till USA på vår bröllopsresa, än så länge är inget bokat och på planeringsstadie så alla tips är välkomna. Vi åker den 16 juli och blir borta 3 veckor. Vår rutt ser i detta läget ut enligt nedan:


    Dag 1-5: Florida (här tänker vi Miami, Everglades och Key West) Läste här att stränderna på Key West inte är det bästa, nåfon som vet) Vad får vi inte missa här? Tanken är att dem första dagarna skall vara lyx, sol och bad. Vad gör man det bäst?


    Dag 5-8: Tenesee/Nashivlle, vad får vi inte missa här?


    Dag 8-10: (Hit flyger vi från Tenesee) Colorado


    Dag 10-12: Las Vegas


    Dag 12-14: San Diego (Tips?)


    Dag 14-16: LA med omnejd (Tips?)


    Dag: 17-18: Carmel (Tips?)


    Dag 18-21: San Fran (Tips?)


    Vi kommer bila mellan alla ställen förutom Nashville-Las Vegas. Ni som gjort liknande reda, vad tror ni om uppläget?

  • Josefin521

    Puffar lite för denna tråd! Alla tips är välkomna :)

  • Josefin521

    Verkar vara ngt konstigt med länken, ser inget om bröllopsresan...


    MagicBride skrev 2012-02-20 19:42:01 följande:
    Jag bloggade under vår resa på days-that-goes.blogspot.com/search/label /Bröllopsresan%20-%20USA?updated-max=2011-06-19T18 :32:00%2B02:00&max-results=20

    börjar längst ner på sidan och är även en sida till om man trycker på "senare inlägg". Kanske kan va intressant för någon att läsa
  • Josefin521

    Tack!! Länken funkar nu :) Vilken spännande resa ni verkar ha haft. Hur gjorde ni med motell? Tog ni bara ngt ni kom över eller hade ni bokat förväg? Har du några does and dont´s?


    MagicBride skrev 2012-02-21 16:50:11 följande:
    provar skicka länken en sista gång... Sen slipper ni mig days-that-goes.blogspot.com/search/label/Bröl...

    Om den funkar så är det sida 2/2 av inläggen som handlar om vår USA-tripp. Sida 1/2 hittar ni genom att klicka fram äldre inlägg därefter.
  • Josefin521

    Vår första anhalt blir förmodligen Key West, vad har du för tips där? Efter det beger vi oss upp till miami och everglades, tips där eller övriga florida? Vi skall vara borta i 3 veckor och hade tänkt att Key West skulle vara det stället där vi har lite lyx så har du tips kring det hade det varit toppen!


    Nikkita skrev 2012-02-21 21:43:53 följande:
    Jag har varit i USA 3 gånger & jag storm trivs Glad Vi kommer att åka dit på bröllopsresa. Då tar vi antagligen Island som mellanlandning & stannar där i 2-3 dagar, sen flyger vi till New York & är där i 3-4 dagar. Flyger vidare till Californien & åker runt där de sista 2 veckorna!

    Tidigare har jag varit i Florida (Miami, Orlando, Fort Lauderdale & Key West), Nevada (Las Vegas), Arizona (Grand canyon). Som någon nämnt tidigare så finns det ju såå mycket olika saker att göra!
  • Josefin521

    Hur gjorde ni när ni bokade några dagar i förväg? Vad använde ni för sidor? Eller bad ni bara om tips från dem hotellet/motellen ni var på? Var det enklare att bo på hotell än motell med tanke på att ni hade bil?


    MagicBride skrev 2012-02-21 21:34:40 följande:
    De flesta motellen halkade vi bara in på, men vid enstaka tillfällen (exempelvis när vi skulle övernatta i närheten av grand canyon där vi visste att det skulle bli svårare att trilla in och hitta ledigt rum samma kväll) letade vi boende via internet dagen innan så att vi visste att vi inte blev säng-lösa Lite av charmen var att inte veta var vi skulle stanna. Vi hade ett hum om hur vi skulle resa och 1-2 stopp som var spikade, resten körde vi på känsla!

    Att bila var det bästa med hela vår resa. New York och San Francisco i all ära, det var friheten på vägarna som var bäst! Jag älskade nationalparkerna, Grand Canyon - givetvis, men även Death Valley och Yosemite var riktiga höjdare som jag alltid kommer att minnas och drömma mig tillbaka till
    Kan just nu faktiskt inte komma på något "don't", det är ju USA - live the dream, haha

    Vi hade en app i mobilen som bland annat att karta/gps så vi hittade och kunde beräkna tiden och den hade även funktioner så att den kunde hitta närmaste restaurang, motell, upplevelse med mera - kanon!
  • Josefin521

    Vår tanke var att vi skulle bila San Diego-san Fran men har nu hört att dem flesta verkar åka tvärtom? Vad rekommenderar ni som åkt den sträckan?

  • Josefin521

    Tusen tack för alla bra tips, ska bli så himla kul att få komma iväg!!


    m2012: Vad är er plan för florida?

  • Josefin521

    Puffar lite för denna tråd. Fler brudar som ska smekmåna sig i USA?

  • Josefin521
    m2012 skrev 2012-03-05 11:20:31 följande:
    Vi vet inte riktigt ännu :) har precis köpt en bok för att läsa in oss lite.

    Vi vill till Key West, Miami och Universal Studios i Orlando och ev. passa på att ta Kennedy Space center när vi ändå är i den höjden. Vi fick tips om Ana Maria som skulle vara kalasfint men vi funderar på hur det är med värmen där i november. Södra Florida verkar ju inte vara några problem men uppåt verkar det bli kallare. Everglades började jag läsa lite om igår, jag skulle gärna se lite naturområden också.
    Vi funderar på att avsluta vår USA-resa med att flyga till New York de sista 3-4 dagarna för att shoppa julklappar.

    När ska ni åka??
    Vi åker måndagen den 16 juli, direkt efter vår bröllop den 14 juli. Vi velar lite i vår resrutt men det som är bestämt är i alla fall florida och västkusten. Vi ivll gärna hinna med NY och även texas eller tenesee. När åker ni?
Svar på tråden Bröllopsresa till USA