Inlägg från: Pinkgrape |Visa alla inlägg
  • Pinkgrape

    Ska ni ta kuvertavgift eller inte?

    Vi går emot strömmen och alla rabiata människor här på BT och smackar på med 350kr/person i kuvertavgift. Inga negativa saker har vi hört om det heller (förutom här på BT) och tycker att det var ett bra val. Bröllopet går av stapeln om ca 2 veckor med ca 60 gäster. Vi är inte sämre människor och vårt bröllop är inte sämre bara för att vi tar kuvertavgift.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape
    LSJS skrev 2011-07-29 21:58:53 följande:
    Instämmer!!!! Varför behöva betala mer än man behöver??? ett bröllop är ju dyrt ändå och våra 70 gäster som kom tyckte det var toppen att de var med och bidrog till en oförglömlig kväll!! Vad får man för 270 kr på krogen?? Kommer knappt in....stort lycka till med er dag!!! Vi ångrar oss inte en sekund att vi gjorde så här!! Tror det kommer att bli vanligare och vanligare.
    20110528
    Precis, för oss är det inte heller så att de bekostar hela bröllopet, utan de betalar endast för maten (3-rätters). Vi bjuder på dryck till maten, kaffe, fördrinkar, tårta och snacks på kvällen. Vi lägger själva mer än 350kr/gäst.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape
    Joanna86a skrev 2011-07-29 22:08:46 följande:
    Får man fråga vilka ni bjuder. Alltså nära vänner bara eller bekanta/jobbarkompisar osv?
    Jag förstår inte riktigt hur det kan vara relevant, men visst. Vi bjuder våra familjer (föräldrar & syskon), släkten och vänner. Ett par råkar vara jobbar- och skolkompisar (jag pluggar), men vi umgås ju även privat med dom så att säga.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape
    Joanna86a skrev 2011-07-30 10:53:43 följande:
    Pinkgrape: Jag menar inte att provocera :) tycker man får göra precis som man själv känner. Och jag känner ju inte din fam och vänner, men som jag skrev ovan så är det bara en tanke att folk utanför fam och närmaste vänkretsen kanske inte ser det lika självklart.
    Ahaaa, du tänker så :) Då hänger jag med i svängarna. Nej, är det någon som inte står en så nära, så är man nog inte lika sugen på att betala en kuvertavgift, men då borde man ju inte heller vara lika sugen på att tex köpa en present eller ge ett bidrag till bröllopsresa heller.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape
    passionsblomman skrev 2011-07-31 14:01:34 följande:
    Det här tycker jag är intressant, (lika intressant som i den tråd där "brudöverlämning" diskuteras, och en av de som är "för" läser "andra sidans" inlägg som om Hollywood stod för "ondska" för dem som inte gillar överlämning.) Varför kallar man dem som säger "nej, jag skulle aldrig ha kuvertavgift" för "rabiata"? Det är ju ett rätt starkt ord, precis som "hysterisk".
    Är det bara för att göra sig lite lustig och få rolig skärpa i sina inlägg, eller tror man på allvar utifrån hur andra skriver sina inlägg att folk är helt galna och rosenrasande, utom sig och oförmögna att förstå hur det är de som gör annorlunda tänker?

    Dett är väldigt sällan jag ser någon vara emot ett visst fenomen, som beter sig rabiat eler hysteriskt. De gånger jag ser det bli veritabla utbrott, brukar det tvärtom vara någon som känner sig personligt trampad på tårna av någon annans åsikt. En åsikt man dessutom själv ofta frågat efter i en trådstart.

    Det är ju fullt möjligt att läsa, förstå och notera, och ändå fortfarande tycka som man själv tycker-tillexempel att man inte bör ta ut en kuvertavagift när man håller fest för att fira sig själv.

    Eller är det så att man inte ska ta de starka orden på allvar alls? För det är ju annars rätt mycket både ångest, panik och höga rop på HJÄLP också på forumet.
    Eller ska man bara svara om man håller med?

    I min privata krets, är jag van vid att man vrider och vänder på saker "å ena sidan å andra sidan" och diskuterar, formulerar och testar sina tankar och åsikter på ett sätt som jag upplever vara många helt främmande. Ofta ofta sägs det i en tråd "Oj nu blev det väldigt het debatt här" och jag sitter och tänker "blev det?"

    Jag vet, det var inte det tråden egentligen handlade om...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jag väljer att använda det ordet för att jag har läst och läst och läst i många trådar här på BT om kuvertavgift där många som är emot det uttrycker sig, ja, helt hysteriskt kring det. De är totalt oförstående inför andras val och väljer sällan sina ord speciellt väl.

    Men behöver absolut inte enbart svara om man håller med, men man behöver inte heller ta saker och ting för långt. Man kan få fram sin åsikt utan att bli väldigt arg, sur, förbannad och som sagt, många gånger framstå som helst hysterisk. Jag tycker dessutom att man bör försöka förstå den andra sidans resonemang och inte se allt så svart-vitt.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Ska ni ta kuvertavgift eller inte?