Inlägg från: Joanna86a |Visa alla inlägg
  • Joanna86a

    Ska ni ta kuvertavgift eller inte?

    Pinkgrape skrev 2011-07-29 21:52:58 följande:
    Vi går emot strömmen och alla rabiata människor här på BT och smackar på med 350kr/person i kuvertavgift. Inga negativa saker har vi hört om det heller (förutom här på BT) och tycker att det var ett bra val. Bröllopet går av stapeln om ca 2 veckor med ca 60 gäster. Vi är inte sämre människor och vårt bröllop är inte sämre bara för att vi tar kuvertavgift.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Får man fråga vilka ni bjuder. Alltså nära vänner bara eller bekanta/jobbarkompisar osv?
  • Joanna86a
    millemill skrev 2011-07-29 22:39:23 följande:
    Måste säga att det känns skönt att höra här på BT att det finns folk som jag,
    som istället för att få massa presenter som man oftast inte behöver, låta kuvertavgiften bli en present inte bara för oss utan även för vår familj och vänner!
    De jag har pratat med har oftast lagt ca 500:- på en present till brudparet, så en kuvertavgift på 250-350:- är ju tom mindre än det!
    Kuvärtavgift i sig tycker jag inte är något problem. Folk har olika förutsättningar. Men det gäller ju både brudpar och gäster.
    Om man tar en avgift på 250kr/person så låter det kanske inte så farligt. Men om man då har med sig en sambo och ett eller två barn så blir det helt plötsligt väldigt dyrt. Ett sällskap betalar då uppåt 1000kr. Det finns säkert de som även känner sig tvugna att även ge en present då det oftast är många som gör det trots kuvärtavgift.
    Som du säger så brukar man väl ge ca 500kr/sällskap om man inte är nära familj eller vän. Så det är väl där det uppstår ett litet problem.
    Så när jag bjuder till bröllop kommer jag bara bjuda de jag verkligen vill ha där och då vill jag inte att någon ska behöva stanna hemma pga av en avgift, då mister mitt bröllop en del av sin mening. Men det är bara så jag vill ha det. Fungerar det för er så kör på kuvärtavg!
    Och bjuder man bara nära familj och vänner så tror jag inte att någon har något emot en liten summa.
  • Joanna86a

    Pinkgrape: Jag menar inte att provocera :) tycker man får göra precis som man själv känner. Och jag känner ju inte din fam och vänner, men som jag skrev ovan så är det bara en tanke att folk utanför fam och närmaste vänkretsen kanske inte ser det lika självklart.

  • Joanna86a
    Silverglitter skrev 2011-07-30 11:14:40 följande:
    Men tänk såhär: Du får en inbjudan till ett bröllop av någon "utanför närmaste vänkretsen". Brudparet bjuder på allt. Går du på bröllopet? Svaret är troligtvis ja.
    Du får en inbjudan av samma brudpar, men med kuvertavgift. Väljer du då att inte gå för att det bli för dyrt (nu förutsätter jag att kuvertavgiften är på en rimlig nivå) kanske du inte borde gå på det bröllopet även om de bjöd på allt.
    För varför ska de bjuda på allt för någon som ändå inte tycker att man är särskilt nära vänner och som inte tycker det är värt att gå på bröllopet om man måste betala en liten peng.

    Vi kommer inte ha någon kuvertavgift och har aldrig varit på ett bröllop där det varit det. Men skulle någon av mina vänner ha det skulle jag troligtvis gå, så länge det inte är helt galet dyrt. Men snackar man om de summor som tagits upp i tråden, 250-350 kr, så skulle jag tycka det vore ok.
    Jag personligen skulle nog ge både present ooch betala kuvert, men jag har släkt/vänner som tyvärr har det rätt dåligt ställt och som dessutom aldrig skulle erkänna att de såg kuvertavgiften som ett problem utan kanske hellre stannar hemma "pga sjukdom" eller liknande. Ett problem som ni antagligen inte har, men det är därför jag personligen inte skulle kunna ta ut en kuvertavgift.
    Missförstå mig inte, jag tycker verkligen att det är upp till var och en att bestämma utifrån sina egna förutsättningar och relationer till gästerna.
Svar på tråden Ska ni ta kuvertavgift eller inte?