• - Brudar i Karlstad/Värmland -

  Tis 31 jan 2012 14:22 Läst 72876 gånger Totalt 754 svar
  Visar endast inlägg av minskattn - Visa alla inlägg
 • minska­ttn
  Återställ
  Tis 31 jan 2012 14:22 #428

  hej på er!


  vi gifter oss i stora kils kyrka den 21/7 2012. bröllopsfesten har vi i stora kils hembygdgård .


  hur många brudar håller till i denna tråden?

 • minska­ttn
  Återställ
  Tis 31 jan 2012 14:35 #429

  hej Rosi!


   


  ska ni ha festen i kils bygdegård? vi har nämligen fått priset 5000kr för fre-sön men läste att ni betalar 2500kr? vi ska har bokat under högsäsong?!


   


  /Rebecca


  Rosi skrev 2012-01-12 07:52:40 följande:
  Den lokalen är super fin den med.. =) Vilken helg hade de i Augusti då?

  Enligt den budgeten vi har räknat fram till här på BT är 32 500kr. Men Vi har en budget på 40 000kr på allt... Då gör vi buffen själva, Har anlitat en fotograf för 3000 kr, Ett live band 3000 kr, Köpt min kläning för 10 000kr (Den dyraste av allt) Mannen får låna sin på militären, Köpt knoppa lakan med rosetter för 900 kr. tiara för 249 kr. halsaband för 200kr, fick blått strumpeband i julklapp, Ljuslycktor har jag gjort själv, Vattenpärlor 4pkt för 100 kr, Lokalen kostar 2500kr för hela helgen. Men då finns det tillgång till allt.. =)

  Vi ska börja köpa sprit och sådant som står sig länge. Så blir det inte så dyrt just i Augusti. =)

  Vad har ni för budget?
 • minska­ttn
  Återställ
  Ons 1 feb 2012 20:37 #436

  hej alla! kul med en sida och kanske lite roligare om man inte är fööör många .


  kanske kan vi ses irl framåt våren ...?!


  Planeringen går framåt. besökte bröllopsmässan i sthlm i helgen. de va kul vi har bokat kyrka och lokal (hembygdsgården i kil som ni vet) och vi har inte tänkt att använda logen men det kanske de tror så kanske därav priset?! får kolla det...


  Vi skickade ut inbjudningarna förra veckan och innan dess visste ingen (förutom tärnor, toastmadams) om det så det blev en överraskning för alla våra nära och kära .


  min moster är superduktig på att laga mat och har lagat till många bröllop innan så hon ska fixa det åt oss, där sparar vi mkt pengar!


  band har vi preliminär bokat då min barndomskompis kille spelar i ett. nu ska de bara klaffa för övriga bandmedlemmar. har inhandlat lite dekorationer på ullared (bla betonghjärtan som vi ska ha blommor i. värre är det med dukar. hur gör ni? hyra är ju toookdyrt. lutar åt lakan alt metervara på ikea och en lila löpare.


  vår ena toastmadame är duktig med blommor så hon ska göra alla bordsdekorationer samt min och våra brudnäbbars buketter. Kils hembygdsgård består ju mer elr mindre av bara furu och bakom oss står det några skåp fulla med porslin så för att trolla bort det har vi köpt vita vikväggar så det blir en vit "bakrund" bakom oss. Just ja.. ring har jag hittat och köpt. jag såg en på allbrekts hemsida och när vi gick och tittade på den innan jul var det 30% rabatt. lycka . fotograf är bokad... lina flodin från karlstad. gick på känsla när vi bokade henne.


  fynda är ett måste för oss då vi har en tight budget. by the way.. vad är en tight budget? vi har 60 000kr att spendera (pengar vi sparar ihop själva och räknar efter) och jag tycker 60 000 är jättemkt pengar men ur ett bröllopsperspektiv ryker de ju fort som attan och jag upplever det som en liten/mellan budget?! vi vet att vi kommer få bidrag från våra föräldrar också men det är inget vi räknar med utan utgår från vår budget och försöker hålla oss till den.


  oj va mkt text de blev:-P... hur går det för er övriga i planeringen?

 • minska­ttn
  Återställ
  Ons 1 feb 2012 21:41 #440

  frisör är svårt. min väns syster är frisör och klipper oss alla i familjen men hon har inte gjort så mkt uppsättningar. det kommer bli mkt billigare med henne men tänk om man inte blir nöjd... jag kan ju liksom inte säga... -ne du de här varu inge bra på . de vill man ju varken utsätta sig själv eller henne för . har iaf bokat make up på makeup store. har varit väldigt nöjd med mina tidigare 2 "provsminkningar" där innan. ni vet när man betalar 495kr, får en sminkning samt produkter för det priset. har köpt mina 2 tärnors klänningar på bonprix. 379kr/st.. kanske inte de mest exklusiva men jag tycker de är fina för det priset.
  jag ska "låna" hem en klänning på fre som är ute på blocket. jag älskar den och den går på 2500kr (en lilly 3006 tror jag den heter) men jag är rädd att den är för liten... . ska iaf bli spännande och jag håller alla tummar å tår att den ska gå på mig.sen om den sitter tight gör inget för jag SKA gå ner 8kg tills bröllopet (har i skrivande stund tagit -18).


   


  "goabullen" vart ska ni gifta er och ha bröllopsfesten?


  Goabullen skrev 2012-02-01 21:16:16 följande:

  Du verkar ha fått mycket bra deals här och där Ring är ju dyrt så är det rabatt måste man ju passa på Skönt och få mycket hjälp också av nära och kära! Ja vad är en tight budget egentligen.. Vi tänkte ju hyra en hembygdsgård först men insåg att det ofta drar iväg lite i pris det med om man inte gör allt själv så vi skippade det och kör på herrgård istället. Dyrare men väldigt tidssparande - enligt stället kommer det gå ca 70 tkr. Sen tillkommer ju ringar, kläder, blommor, frisyr m.m. så det blir ju en del.. Men vi kör på och försöker spara och jämföra priser här och där. Får nog lite av våra föräldrar - kanske 15 tkr - men vi försöker tänka bort de pengarna och se dem som en bonus.


   


  Vi har iaf bokat ställe, kyrka köpt klänning, skor till brudgummen och ringar. Brudtärna och toasmaster är "bokade". Nu håller jag på och designar inbjudningskorten och försöker hitta nån bra frisör och nån bra florist. Vad har ni andra för frisörer och florister?


 • minska­ttn
  Återställ
  Ons 1 feb 2012 21:47 #441

  just ja... vi har ju hunnit boka buss också som tar gäster från karlstad-kil-kyrka samt kyrka-festlokal och festlokal-kil-karlstad på natten. allt detta för 1500kr (kontakter). köpte dottern + bonusdotterns näbbklänningar på tradera igår. precis de jag tänkt beställa nya fast 600kr billigare... OCH just de stl våra tjejer har. ödet eller vad...:-P

 • minska­ttn
  Återställ
  Ons 8 feb 2012 21:35 #467

  hej alla bröllopsplanerare!


  imorgon åker jag till degerfors och bröllopspalatset med min brudtärnor. ska bli så kul...


  någon som varit där?


  vi har bokat Lina Flodin som bröllopsfotograf.. http://linaflodins.se/

 • minska­ttn
  Återställ
  Tor 9 feb 2012 15:21 #470
  Rosi skrev 2012-02-09 07:52:36 följande:
  Bröllopspalatset är sagolik.. =) bra personal och stort... Många vackra klänningar.=)
  Man får ta kort så var inte rädd för att inte göra de.

  precis hemkommen från bröllopspalatset . jag hittade MIN klänning!!!
  det va som ni sa... helt underbart. bra personal och vilka lokaler. stora rum med speglar överallt och bra provhytter. så nu är vi 5200kr fattigare men en lyckligare brud får man nog leta efter .

 • minska­ttn
  Återställ
  Tor 9 feb 2012 18:16 #477

  jag frågade om de hade lily klänningar på bröllopspalatset men det hade de inte. men de sa att de kunde beställa hem om jag visste vad jag ville ha.


  här är "min" klänning   


   


   

 • minska­ttn
  Återställ
  Tor 9 feb 2012 18:18 #478

  å såhär tänkte jag ev se ut i håret?! fast utan bommor tror jag.


 • minska­ttn
  Återställ
  Tis 14 feb 2012 14:15 #492

  nu är smink (makeupstore) och frisör bokad (Aqua) . på fre åker vi och kollar på lokalen (stora kils hembygsgård) igen då min fästmän bara har sett bilder på den. så med måttband i högsta hugg blir det till att mäta bord mm. toaletterna är rätt trista så en kompis till mig ska köpa lite grejer och piffa upp den. men pyntet till toaletterna får fyndas för det är inte inräknat i budget. vad jag tänkt till toa är bla billiga badrumsmattor, handdukar, lila tvål, korgar med plåster, lypsyl, deo, nål å tråd, kanske nån kondom för att skoja till det osv.


  hur gör ni med dukar? min plan är i nuläget att köpa knoppa lakan på ikea och sen köpa organza löpare i lavendel/lila och ha över. servetter har jag inte börjat kolla på än så tips mottages gärna.


  kram kram

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll