• Millemoj

    transport från vigsel till fest! fixar ni det till gästerna?

    Zelmah skrev 2011-01-16 18:28:41 följande:
    Har liknande fundering, men vår situation är ändå lite annorlunda...

    vi ska ha vigseln ute på ett litet skär med bryggförbindelse till fastlandet, vigseln är borgerlig och för att förlänga stunden på klipporna i den fina miljön är det tänkt att vi ska ha brudskålen där, direkt efter ceremonin. Sedan ska gästerna få åka till lokalen som ligger ca 3km(?) bort, vi kommer att fotograferas på skäret samtidigt som våra gäster får mingla runt och får välkomstdrink i festlokalen.

    Om vi bjuder på mousserande på skäret blir det sedan svårt för våra gäster att själva ta bilen och köra till lokalen... vi har också många gäster utifrån som aldrig har varit i stan och således inte har en aning om hur de ska ta sig till lokalen...

    Därför funderar vi nu på att skriva i inbjudan att gästerna får meddela oss om intresse för transport till lokalen finns... sedan får vi väl hyra taxibussar åt de gäster som vill. Då hade vi nog tänkt betala... känns inte som att man kan begära pengar av gästerna för det.. det är ju trots allt vi som har "krånglat till" upplägget så att säga..
    Vad tycker ni om det? Kan det bli alldeles för dyrt? Vi har inte världens största budget..

    Hade det inte vart för brudskålen hade jag precis som de flesta andra låtit gästerna fixa det själva o ev hjälp de utan bil att koordinera o hitta lediga platser i andra gästers bilar..
    Vi ska också gifta oss borgligt ute vid Österlen. Festen hålls 1,5 mil från vigselplatsen och gästerna får ta sig dit själva... Vi skickade med en vägbeskrivning och karta till alla gästerna i tillsammans med inbjudan, men folk lär väl ändå köra i karavan till festen.

    Brudskålen vid vigselplatsen blir alkoholfri (Kiviks äppelcider, eftersom vi är på Österlen). Detta för att gästerna ska kunna köra till festen. Sen tar vi champagnen när jag och min blivande anländer till festen efter foton tagits!

    Vi hade visserligen kunnat låna en buss gratis, eftersom min svärmor och hennes man ägt ett bussföretag, och han hade kunnat köra den men vi tycker inte att det känns lönt. Som någon tidigare sade - det är en bröllopsfest och inte en all- inclusive resa de ska på!
Svar på tråden transport från vigsel till fest! fixar ni det till gästerna?