• Aleta

    Ta hans efternamn som mellannamn?

    Jag hade mycket funderingar också innan vi gifte oss.

    Jag har varit gift en gång tidigare och tog då min dåvarande mans namn som mellannamn. Det kändes bara krängligt och onödigt.

    När min nuvarande man och jag pratade om det så ville han inte alls byta namn till mitt och jag iville inte byta till hans. Eftersom jag testat det här med mellannamn redan så kom det inte ens på tal.

    Till slut blev det så att vi heter båda det vi hette innan vi gifte oss. Våra barn har automatiskt fått mitt namn eftersom vi fick dem innan vi gifte oss. Då de båda är flickor så heter de som sista förnamn XXXXXdotter för att visa att de hör ihop med sin pappa.

    För att summera det hela så fungerar det jättebra med olika namn. Vi är en familj med individer och behöver inte ha likadant namn för att visa att vi hör ihop. Det har inte varit något krångel någonstans och allt känns naturligt. Det kan vara skönt för er som inte kommer överens att veta kanske.

    Lycka till med era beslut och följ era hjärtan.
    Det allra sämsta argumentet för att ta mannens namn är i mina öron "för att det ska vara så", bättre argument och på lika villkor ska det vara annars går ju alla kvinnor in i diskussionen i ett rejält underläge. 

Svar på tråden Ta hans efternamn som mellannamn?