Inlägg från: darkHorse |Visa alla inlägg
 • darkHorse

  Ta hans efternamn som mellannamn?

  Aniara4 skrev 2012-01-21 14:44:26 följande:
  Det där upptäckte jag också, men lite försent! Skrikandes Jag hade ett ovanligt efternamn som jag redan bytt till mig (från pappas namn till mammas flicknamn), så jag har ju valt det namnet och inte bara fått det. Han har ett vanligt (men ganska fint) efternamn, och kunde inte tänka sig att byta eftersom han är forskare och det skulle ställa till det i publiceringshistoriken som är väldigt viktig för forskare.

  Jag tänkte först att jag skulle ta hans namn som mellannamn, men det blev dåligt flyt i namnet då. Aniara Mittnamn Hansnamn rullade mycket bättre! Det är högst osannolikt att vi kommer att ha några barn, så jag behöver inte bekymra mig över att inte kunna ge dem släktnamnet heller.

  Men jag hade faktiskt inte räknat med att det skulle bli så lååååååååååååångt att skriva under varje gång! Det händer att jag fuskar och bara skriver Aniara Hansnamn, då blir det t.o.m. kortare än innan. Som t.ex. när vi var på bröllopsresa, och varje grej man köpte (drinkar, snorkelhyra, vykort osv) skulle skrivas upp på rummet. Orka, liksom.
  Han kan inte ta ditt namn och behålla sitt som mellannamn? Det brukar vara ganska vanligt inom forskarvärlden eftersom man fortfarande kan koppla samman de artiklar han publicerat innan namnbytet med de efetr namnbytet.
Svar på tråden Ta hans efternamn som mellannamn?