• KirsiL­aa
  Äldre 22 Jan 21:34
  20585 visningar
  50 svar
  50
  20585

  Ta hans efternamn som mellannamn?

  Ja... Detta med efternamn är ju ett aber. 

  Jag har ju varit gift en gång och jag behöll det tagna efternamnet i 4 år efter vi gick skilda vägar, för att jag ville ha samma efternamn som barnen.  För ett år sen gick jag in i väggen och har sedan dess gått i terapi. Med hjälp av den terapin har jag sakta börjat bygga upp min självkänsla och har vuxit mycket i mig själv. I denna process blev det nödvändigt för mig att byta tillbaka till mitt namn som ogift. Jag behövde ha namnet som är MITT, som tydligt visar samhörigheten till min familj och mitt ursprung. Jag vill även att mina barn ska ta mitt efternamn som mellannamn av samma anledning (något som exet blankvägrar, helt utan att ens kunna förklara varför). 

  Sedan jag och sambon beslutade att gifta oss har jag hela tiden varit inne på att ha hans namn som gift, och behålla mitt namn som mellannamn. Men när vi väl skulle fylla i namnlappen så kändes det bara så fel. Jag kan inte byta efternamn, jag vill inte byta bort mitt efternamn. Han vill inte heller byta sitt namn, både för att hans namn är ovanligt och för att han är rädd för att han inte kan stava mitt namn. Haha. 

  Jag hade gärna sett att vi har samma efternamn, han med för den delen. Men det fungerade inte att göra så, så det blir att vi båda beh¨ller våra egna namn. Efter ett tags funderande bestämde jag mig för att lägga till hans namn som mellannamn.

  Vidare så har min ovilja att byta namn även att göra med barnen. För att de ska kunna lägga till mitt efternamn som mellannamn så måste ju jag heta det.  


 • KirsiL­aa
  Äldre 22 Jan 21:37
  #27
  Evelinas skrev 2012-01-11 23:09:03 följande:

  Hmm, en fråga om någon kan svara...


  Har bytt till min mans efternamn men behållt mitt som mellannamn. Undrar då Om jag när jag skriver under saker ska skriva Evelina Ericsson Pihl eller bara Evelina Pihl??? Blir smått förvirrad!!


  Och jag undrar om man måste skaffa nytt pass, körkort och alla andra kort i plånboken när det tillkommer ett mellannamn? 
Svar på tråden Ta hans efternamn som mellannamn?
Logga in
Bli medlem