• Lindah­l
  Äldre 16 Jan 07:16
  20609 visningar
  50 svar
  50
  20609

  Ta hans efternamn som mellannamn?

  Vi har oxå haft problem med detta fenomen som kallas efternamn... Jag har sen början sagt att jag inte kommer att ta nyblivna makens efternamn då det var förvärvat via ett tidigare giftemål och då får jag lagligen inte lägga det namnet som efternamn.
  Det var väldigt många meningsskiljaktigheter här hemma och många disskussioner, då pratades det om att hag skulle lägga hans efternamn som mellannamn, men det fick jag inte heller göra enligt lag, jar fick inte lägga hans efternamn någonstans och han tappade totalt lusten till att ens försöka... så nu slutade med att vi har behållt våra egna efternamn.....vill tillägga att vår gemensamme son har mitt efternamn...

  Nu i efterhand så har gubben min kommit på att han kanske ska lägga mitt efternamn som ett mellannamn, men det är ju så dax att komma på det nu!!!

 • Lindah­l
  Äldre 16 Jan 13:44
  #9
  anne på grönkulla skrev 2011-01-16 11:36:32 följande:
  Intressant att han känner så starkt för namnet och tar det så givet fastän han ftt det i ett tidigare äktenskap.
  Har nog lite mde att göra att hans son sen det äktenskapet även har det efternamnet och att det varit lite tjat från hans ex sida om det här med efternamns byte....har förstått att hon inget hellre vill än att han byter efternamn...
  Sen har han själv ett sonnanamn sen innan och det vill hana bsolut inte ha tillbaka, inte jag heller för den delen...
  Men nu efter bröllopet har funderingarna kommit om att kanske lägga till mitt efternamn istället, något han var helt emot innan, ibland måste aker ligga och mogna lite har jag märkt.
  Men vi är ju inte mindre gifta för att vi inte bär samma efternamn....
Svar på tråden Ta hans efternamn som mellannamn?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.