Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
 • anne på grönkulla

  Ta hans efternamn som mellannamn?

  Hör  med Skatteverket för säkerhets skull, men jag undrar om inte ett "dotternamn" tillagt så som du beskriver i lagens mening räknas som ett förnamn, och det kan man ju ha obegränsat antal. Så det funkar alltså att heta Emma Louise Johansdotter (3 förnamn) Sandberg (1 mellannamn) Lindkvist (1efternamn) - eller vad du nu råkar heta... Ring dem och fråga - det verkar bäst för att få säkra svar!

 • anne på grönkulla
  Lindahl skrev 2011-01-16 07:16:50 följande:
  Vi har oxå haft problem med detta fenomen som kallas efternamn... Jag har sen början sagt att jag inte kommer att ta nyblivna makens efternamn då det var förvärvat via ett tidigare giftemål och då får jag lagligen inte lägga det namnet som efternamn.
  Det var väldigt många meningsskiljaktigheter här hemma och många disskussioner, då pratades det om att hag skulle lägga hans efternamn som mellannamn, men det fick jag inte heller göra enligt lag, jar fick inte lägga hans efternamn någonstans och han tappade totalt lusten till att ens försöka... så nu slutade med att vi har behållt våra egna efternamn.....vill tillägga att vår gemensamme son har mitt efternamn...

  Nu i efterhand så har gubben min kommit på att han kanske ska lägga mitt efternamn som ett mellannamn, men det är ju så dax att komma på det nu!!!
  Intressant att han känner så starkt för namnet och tar det så givet fastän han ftt det i ett tidigare äktenskap.
 • anne på grönkulla

  Vi har behållit varsitt namn och är faktiskt lika gifta och glada för det! Så det ä rju absolut ett alternativ, det är ju knepigare att vilja ha samma men inte kunna enas, särskilt om det är svårt att ha en vettig diskussion. Starka identitetsskäl kring sitt eget namn kan ju kvinnor också ha (jag t ex).

 • anne på grönkulla

  OBS dock att om man gör snirkeln som ger båda i paret samma kombination av mellannamn + efternamn, så är det bara efternamnet man kan ge vidare till framtida barn.

Svar på tråden Ta hans efternamn som mellannamn?