• Tips på bröllopsnattshotell i Stockholm?

  Mån 10 jan 2011 12:15 Läst 14646 gånger Totalt 12 svar
  Mån 10 jan 2011 12:15

  Vi gifter oss i Stockholm i juni, och funderar på om vi ska kosta på oss att spendera bröllopsnatten på hotell eller ej.

  Å ena sidan är det ju roligt och romantiskt (och ett unikt tillfälle att få ta in på hotell i vår hemstad!), plus att våra egna respektive lägenheter möjligen är fulla av övernattande bröllopsgäster.
  Å andra sidan känns det som en dryg kostnad när vi ändå har så många andra utgifter – jag vill vara kvar så länge som möjligt på festen, och då känns det som onödigt med ett dyrt hotellrum.

  I alla fall: jag undrar nu om någon känner till något fint hotell i Stockholm där man får checka ut extra sent? Om vi dråsar in sent på natten vill vi inte gärna checka ut redan klockan 11...utan hinna njuta av varandra och av hotellet.

  Jag har kollat lite på bröllopspaketen på diverse hotell, såsom Grand Hotel, Hotel Diplomat, Rival och Långholmen (där vi ska ha vår fest) men inget har känts superlockande, givet vad det kostar. Tacksam för tips på bra erbjudanden i största allmänhet (alltså även på hotell som inte erbjuder sen utcheckning)!

 • Mån 10 jan 2011 21:14 #1

  Jag vet inget om något hotell med sena utcheckningstider, men har själv bott på Grand och tycker att det är ett underbart mysigt hotell i gammaldags stil. Att man dessutom får tillgång till deras nyrenoverade spa är en superstor bonus!  :D

  Jag förstår hur du menar när du skriver att det inte är värt, när man ändå ska vara kvar länge på sin bröllopsfest. En idé kan kanske vara att istället bo på hotell natten innan? Checka in kl 14, ligga och slappa i Spa:t på eftermiddagen, äta god middag, sova gott och sedan vakna till hotellfrukost?

   Måste bara återigen poängtera att deras nya spa är fantastiskt! :)

 • Mån 10 jan 2011 22:08 #2

  De flesta hotell erbjuder sen utcheckning om man ber om det och speciellt om det är bröllopsnatt. Många hotell har även speciellt utformade bröllopsnattspaket med sen utcheckning, champagne, frukt, choklad och frukost på rummet. Sen beror ofta priset också på vilken typ av rum som bokas.

  Vi bokade vår bröllopsnatt igår på First Hotel Reisen på Skeppsbron. Vi bokade ett speciellt bröllopsnattspaket som inte fanns med på hemsidan. Längtar!

  Jag tycker absolut att det är värt att spana in ett mysigt hotell och fråga om de har något speciellt erbjudande för bröllopsnatt. Lycka till!

 • Elinus­86
  Visa endast
  Mån 10 jan 2011 23:33 #3

  Vi har bokat Courtyard Marriott på Kungsholmen. Vet inte hur pass bröllopsnattaktigt det är men det verkar iaf vara väldigt fräscht och ligger ju centralt. Har för mig att vi fick betala 1390 kr för ett rum med lite bättre standard och då får vi checka ut kl 14 vilket de inte tar extra för.

  Kollade runt bland flera hotell men många tar ganska mycket extra betalt för senare utcheckning som en del av deras bröllopspaket och vi ville inte lägga alltför mycket pengar på bröllopsnatten. Ett annat hotell där man dock kunde få checka ut senare utan kostnad var Clarion vid Skanstull. De har även bröllopsnattpaket till helt okej pris ifall man nu vill ha det har jag för mig :)

  Lycka till!
  Elin

 • Mån 10 jan 2011 23:37 #4

  Vilka bra tips; tack, alla!

 • Moster Stina
  Visa endast
  Tis 11 jan 2011 07:28 #5

  Där jag bor, 50 min norr om Stockholm finns det flera slott som jag tror har weekendpaket.

  Jag känner inte de som äger slotten, och jag har själv inte varit på något av dem, men har hört min fästman komma hem från ett av dem, och varahelt  lyrisk efter julbord där. Både gott och sagolikt flott och mysigt. Det stället heter Johannesberg slott.

  Det andra som en musikkollega besökte innan jul, fick av honom mycket beröm för tjusigheten och mysighetsfaktorn. De VET jag med säkerhet har weekendpaket, och gott rykte efter av vad jag hört.
  Det heter Rånäs slott.

  Vi skulle GÄRNA bo där en helg, om det inte vore för att vi behöver hundvakt!

 • Blomst­erdrot­tninge­n
  Visa endast
  Tis 29 mar 2011 11:54 #6

  Kolla in www.coophotelpremie.com där kan du hitta bra hotell i Stockholm för ca 1500 kr för 2 nätter. Vi kommer själva ifrån Stockholm och har tagit tunnelbanan in på minisemester och Royal Viking och deras lyxvariant 2 nätter för 2000 kr.

  Även om många hotell erbjuder bröllopspaket, så är det oftast billigare att boka ett vanligt rum alt ett litet finare rum själv. Sen kan man be tärna eller annan att packa en "bröllopsnattskorg" med frukt, godis och dryck som man tar med sig.

  Själva har vi bokat SAS Radisson i Haga till boka tidigt rabatt. Ligger precis utanför stan i härlig skogsomgivning och har ett SPA =)

 • Tis 29 mar 2011 12:06 #7

  Jag måste ju säga att jag verkligen gillar Clarion Hotel Sign och även Clarion Hotel Stockholm Solig
  På Clarion Hotel Sign finns ju Selma City Spa också. Så om ni kommer kvällen innan så kan det var väl värt att besöka Glad

  Men annars så är ju både Nordic light och Nordic sea härliga. Nordic Light har färgad ljussättning i rummen och man kan tydligen ställa in (eller om man beställer) efter en viss känsla också... Jag missade den biten när jag var där Skäms

  Nästan alla hotell kan erbjuda sen utcheckning om det inte är så att det krockar med någon speciell aktivitet. men det är bara att fråga när ni beställer. Oavsett vilket hotell (hotellkedja eller små, privatägda och fristående) det gäller så kan ni säga att det är bröllop och "bröllopsnatt" så brukar dom ha paket eller kan sätta ihop något åt er...

 • Tis 29 mar 2011 12:11 #8

  Bra tråd! Håller också på att leta hotell. Vill gärna ha nåt som inte kostar skjortan. 1500-1600 kr känns nog som smärtgränsen. Men man vill ju ändå ha lite lyx. Det där med en egen bröllopskorg med lite gott i var en bra idé! Bröllopspaketen är ju ofta ganska dyra med tanke på vad man får. Jag har kollat upp en del hotell. Kan göra en lista med vad jag hittat senare ikväll. Är på jobbet nu. :)

 • Tis 29 mar 2011 21:16 #9

  Sigtunahöjden har ett sommarpaket med dubbelrum + frukost för 445 kr/pp.

  Elite Superior Arcadia dubbelrum 1300, deluxerum 1500 och Juniorsvit 1700 kr. Bra pris tycker jag.
  Övriga Elite Superiorhotell har liknande priser. Går även att köpa till ett "romantikpaket" för 250 kr, om man tycker att det är värt det.

  Hotell Hellsten har sen utcheckning (15.00) och ett romantikpaket (inkl svit) för 2490 kr. Lite dyrare då...

  Men det kryllar ju av hotell i Sthlmsområdet, så orkar man kolla runt ordentligt kan man säker hitta nåt trevligt och prisvärt. Annars kan jag tipsa om att bo på en jumbojet ute vid Arlanda, om man vill ha en lite annorlunda upplevelse. Har ej kollat vad det kostar.

 • Tis 29 mar 2011 22:35 #10

  Vi har bokat Nobis hotell på Norrmalmstorg. Det är otroligt fint, kan verkligen rekommendera det!

 • Tis 29 mar 2011 22:39 #11

  Jag skulle också säga Clarion Hotel Stockholm, förutsatt att läget är bra för er på Södermalm. De har också ett nybyggt spa som bör vara klart i juni och vettiga priser. Dessutom är de supertrevliga! Vi har bokat både natten till bröllopsdagen och bröllopsnatten där. :)


  And tonight we can truly say - Together we are invincible
 • Lör 6 aug 2016 15:34 #12
  http://www.booking.com är den i särklass bästa sajten för att boka hotell. Du behöver inte lägga ut pengar i förväg. Det är lätt att boka av och att boka om och utbudet är mycket bra. Jag har nu använt dem vid över fem tillfällen och det har fungerat bra hela tiden.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll