Inlägg från: zvartaliljan |Visa alla inlägg
  • zvartaliljan

    Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)

    85 vuxna gäster och vi fick ca.32.000kr + lite presenter och mina föräldrar stod för ca.15.000kr i kostnader för bröllopet + en enorm arbetsinsats. Hans föräldrar stod för ca.6000kr till bröllopet och tog hand om alla gäster som rest långt (snackar andra sidan jordklotet...).

    En del gäster gav inget...men det visste vi redan innan att det skulle de inte ha råd med och gjorde klart för dom att deras närvaro var viktigast...många fattiga unga studenter och arbetslösa som ändå reste långt för att närvara.

    Andra gäster gav alldeles för mycket...min mormor och hans mormor har likvärdig inkomst...en liten sådan...men skillnaden i deras bidrag var avsevärd...och jag ville ge tillbaka pengarna (7000kr) till hans mormor som samtidigt betalt den dyra resan hit från Argentina...men svärmor tyckte det var ytterst opassande att ge tillbaka pengarna...

    Man kan säga så här....det märktes en STOR kontrast mellan svenskarna och de utländska gästerna....svenskarna gav i medel ca.150-300kr/person..en del inget en del lite mer...MEN de hjälpte till med ALLT från förberedelser till att städa dagen efter utan att vi behövde be om hjälp.
    De utländska gästerna gav allt från 2000-7000kr/person, för dom var det normala summor att ge vid bröllop. MEN de hjälpte absolut inte till på samma vis. De trodde svenskarna som sprang omkring o städade o hjälpte till var inhyrd hjälp typ...för de är ju vana vid att alla hyr in hjälp...det är superbilligt där de bor...inte riktigt så billigt i Sverige ju...så medans mina släktingar sprang omkring och packade saker o fixade o städade dagen efter så satt hans släktingar vid en parkbänk o fikade...kan säga att det skar sig rejält mellan min mamma och hans mamma där....min mamma hade sovit 2 timmar (städade tills kl.06, upp igen kl.08) o satt inte ner en sekund så när svärmor dök upp utvilad från hotellet kl.11 o satte sig o fikade så blev mamma lite "smått" förbannad....KULTURKROCK big time!

    I slutändan var faktiskt all hjälp värd mycket mer för mig. Men självklart är jag tacksam för de stora summor vi fick av hans släktingar. Men det var ju nästan så man skämdes när man öppnade de kuverten...svårt att ta emot.

  • zvartaliljan
    11juni2011 skrev 2011-07-07 22:36:23 följande:

    Vi önskade oss också bidrag till bröllopsresan. Vi fick 34000 av drygt 100 gäster, dock var det en hel del barn med bland gästerna. Galet generöst tycker jag, och vi är sååå tacksamma för  att vi kommer kunna göra en riktigt fin resa.
    En galen sak som känns lite typiskt folk med mycket pengar är att de oftast ger lite, medans de med mindre pengar ger mycket. Så var det för oss iaf. Har några släktingar som har väldigt gott ställt som gav 250 kr/par (som dessutom satt och skröt någon vecka innan vilken flådig present de skulle ge oss...) medans min mans släkt som har mindre gott ställt gav minst 1000 kr/par, håller med  om vad vissa har skrivit att man nästan skämdes för att ta emot så mycket pengar av folk som knappt har råd att ha mat på bordet typ... Men what goes around comes around, jag själv är generös när det gäller kalas och bröllopspresenter och det tänker jag fortsätta med!


    jo det stämde hos oss med...sambons syster som kämpar enormt med ekonomin gav oss 2500kr...min bror och hans fru som har jättemycket pengar gav 500kr tillsammans...och många såna exempel som jag reagerade mycket på när vi öppnade kuverten. Man blir liksom lite paff...
    Jag undrar varför det är så?
Svar på tråden Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)