• Kattpoet

    Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)

    Jag skulle aldrig räkna mer än 100 kr per par, orsaken är att  jag vet att ingen av oss är rika  och  100 kr för oss är  mycket pengar. 

    På vårat bröllop i Skottland  var medel från gästerna 200 kr, det var ett par som gav mer . 

  • Kattpoet

    Den dagen dottern gifter oss så får hon vad vi har råd med, inte mer och nej jag tänker inte spara till hennes bröllop för det har jag inte råd med.

    En kompis mor dog urfattig  eftersom hon tog ett lån för att betala yngsta och mest älskade dotterns bröllop. 

  • Kattpoet

    Jag  ger något även när jag är som fattigast även till mina vänner,  de får ibland checker på en Middag hos mig, eller något hemsytt eller   något litet och fånigt men som visar att jag känner personen.

  • Kattpoet

    Vad jag har märkt är att vissa  fattiga idag inte vill ses som fattiga och ger mer  medans vissa rika  ger mindre eftersom de är bra på att snåla och det var så de blev rika och sedan har de inte lagt av med att snåla.

    Jag hade en vän som la undan  60% av sin lön för ifall att hans hus skulle gå sönder och klagade hela tiden på att han inte  gjorde något roligt.  Ja, det var vettigt en gång i tiden att göra som han gjorde men nu  var huset renoverat  och han hade fått löneökning så huset hade en  buffert på över  en halv mille och han gjorde inget ting med sitt liv.
    Presenter  som han gav var billiga men från hjärtat eftersom han inte hade råd..  

    Vi ändrade hans synsätt och fick honom att ha roligt och nu har han fru och 2 barn och glömt de vänner som hjälpte honom dit. 

Svar på tråden Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)