Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)

    Jag tänker lite så här: man vill ju i alla fall ge vad man har fått. Så är vi på bröllop och man vet att de betalat 1000 kr/ kuvert, då tycker inte jag det är orimligt att man ger motsvarande i gåva.  Alla har självklart sina egna förutsättningar, men jag hade aldrig gett mindre än 500 kr på ett bröllop.

    Ni kan ju faktiskt önska er pengarna i baht tex i bröllopspresent (för ni ska ju till Thailand :). Då vet ju givaren att pengarna med största sannolikhet kommer användas på resan. Sedan är det klart att vanliga kronor också går bra, men då är ju risken större att de går till vardagen, och inte till ändamålet.

  • SnartFruSir
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-10 13:26:44 följande:
    Jag tror att de flesta när de säger 300-500kr per par/hushåll tänker på genomsnitts-familjen i sverige som formodligen klarar av att spara ihop ett par hundralappar om man får veta om bröllopet flera månader i förväg.
    Kan säkert stämma. Men det varierar nog beroende på var i Sverige man bor. Oftast blir man ju som man umgås också. Med det menar jag att om det är kotym i gänget att ge pengar/ aldrig ge pengar/ ge present/ aldrig ge present  så får man nog ett liknande scenario på sitt eget bröllop.

    Om du gick på mitt bröllop och gav oss 500 kr hade jag inte gått på ditt bröllop och gett dig 300 kr, utan åtminstone samma. Så du kanske kan fundera lite på vilkas bröllop du varit på och vad du själv gett då. Att förvänta sig att få ungefär samma tillbaka är nog inte orealistiskt.
  • SnartFruSir
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-10 13:59:01 följande:
    Sen kan ju folk gå ihop och dela present även om man önskar sig pengar!
    Precis! Så brukar vi alltid göra när de tär lite större grejer ändå. Och jag kommer från Göteborg och här är 500 också det vanligaste.
Svar på tråden Ren gissning: Hur mycket pengar kan man skrapa ihop om man önskar sig pengar? :)